Eurovision 2023: Αναλλοίωτη η κατάσταση στην κορυφή – Σταθερή η Ελλάδα – Άνοδος για την Κύπρο!

Η αγαπημένη στήλη πολλών εξ υμών επιστρέφει, καθώς οι στοιχηματικές αναλύσεις για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι και πάλι εδώ.

Με κάτι λιγότερο από ενάμιση μήνα για τη διεξαγωγή της Eurovision 2023, θα ρίξουμε μία ματιά στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών αναφορικά με τις πιθανότητες νίκες της κάθε χώρας στον φετινό διαγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποδόσεις αυτές αποτυπώνουν τάσεις και βασίζονται σε όσα γνωρίζουμε ως τώρα σε σχέση με τη συμμετοχή κάθε χώρας.

Top 5

“Αναλλοίωτη” παραμένει η κατάσταση στην κορυφή, με τη Loreen να συνεχίζει να σαρώνει στους στοιχηματικούς πίνακες, όντας – μακράν του δευτέρου – το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η σουηδική νίκη παραμένει σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες στο όριο του διπλασιασμού του πονταρίσματος. Για την ακρίβεια η νίκη της Σουηδίας παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 1,75 και 2.

Δεύτερη παραμένει η Φινλανδία, με τον Käärijä και το “Cha Cha Cha“ να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και να λαμβάνουν “ψήφο εμπιστοσύνης” από τους bookers που θεωρούν πως κάθε άλλο παρά απίθανο είναι το ενδεχόμενο της δεύτερης νίκης της Σκανδιναβικής χώρας μετά το 2006. Η φινλανδική νίκη παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 4 και 6, ακολουθώντας “κατά πόδας” τη Σουηδία.

Τρίτη βρίσκεται η Ουκρανία. Εν αντιθέσει με ότι συνέβαινε τις προηγούμενες εβδομάδες, η μεγάλη νικήτρια του περσινού διαγωνισμού έχει σταματήσει να “χάνει έδαφος” και παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση, με το ενδεχόμενο νίκης των TVORCHII να παίζεται σε αποδόσεις γύρω στο 7,5.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τη Νορβηγία, της οποίας η διαφορά από την προπορευόμενη τριάδα έχει μειωθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Η Alessandra και το “Queen of Kings” έχει αγαπηθεί από τους φανς, με τους bookers να προσφέρουν τη νορβηγική νίκη σε αποδόσεις μεταξύ 11 και 15.

Αλλαγή είχαμε στην πέμπτη θέση, με την Ισπανία να “σκαρφαλώνει” εντός Top 5. Η Bianca Paloma και το “Eaea” κέρδισαν τις εντυπώσεις στο πάρτι της Βαρκελώνης της προηγούμενης εβδομάδας και ανέβηκαν κατά μία θέση συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση. Η ισπανική νίκη παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 15 και 21.

Top 10

Έκτο “έπεσε” το Ισραήλ. Μπορεί η Noa Kirel και το “Unicorn” να βρίσκονται μία θέση χαμηλότερα συγκριτικά με την προηγούμενη μας ανάλυση, παρ’ όλα αυτά οι αποδόσεις νίκης του Ισραήλ έχουν πέσει. Είναι χαρακτηριστικό πως η μέγιστη απόδοση που προσφέρεται η ισραηλινή νίκη είναι πλέον 26.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για την έβδομη Τσεχία. Οι Vesna διατηρούν το θετικό μομέντουμ μετά την επιλογή τους, έχοντας κερδίσει έδαφος κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Η μεγαλύτερη απόδοση που μπορεί να παιχτεί η νίκη της Τσεχίας επιστρέφει 31 φορές το ποντάρισμα.

Η “ευχάριστη έκπληξη” των τελευταίων εβδομάδων δεν είναι παρά η Αυστρία, η οποία από την 26η θέση πριν από την κυκλοφορία του εκκεντρικού “Who The Hell Is Edgar?”, πλέον είναι στην όγδοη. Οι αποδόσεις αυστριακής νίκης πέφτουν συνεχώς και είναι θέμα ημερών να απειλήσει τις προπορευόμενες Ισραήλ και Τσεχία. Νίκη των Teya & Salina παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 21 και 41.

Ένατο βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, με την μέτρια εικόνα της Mae Muller στο πάρτι της Βαρκελώνης να επηρεάζει έτι περισσότερο την ήδη μη-θετική ανταπόκριση των bookers στην κυκλοφορία της βρετανικής συμμετοχής. Η βρετανική νίκη μπορεί να παιχθεί πλέον σε αποδόσεις που επιστρέφουν έως και 51 φορές το ποντάρισμα.

Τέλος, την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Γαλλία, η οποία παίζεται σε ακριβώς τις ίδιες αποδόσεις με τις αντίστοιχες του Ηνωμένου Βασιλείου. Παρά το γεγονός πως η κραταιά χώρα της Δυτικής Ευρώπης βρίσκεται μία θέση χαμηλότερα συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση, παρ’ όλα αυτά οι αποδόσεις νίκης της παραμένουν σταθερές, σταθερά στο 51.

Ελλάδα και Κύπρος

Όσον αφορά τα καθ’ ημάς, Ελλάδα και Κύπρος παρουσιάζουν εκ διαμέτρου αντίθετες εικόνες, με τη μεν Κύπρο να έχει αποκτήσει μομέντουμ τις τελευταίες εβδομάδες ανεβαίνοντας συνεχώς, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται ως επί το πλείστον σταθερή στις θέσεις μεταξύ 26 και 30. Για την ακρίβεια, η Κύπρος βρίσκεται στην 22η θέση και η Ελλάδα στην 29η θέση, σύμφωνα με τους bookers.

Αναφορικά με τη Μεγαλόνησο, η κυπριακή συμμετοχή παρουσιάζει συνεχώς ανοδικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες, αμέσως με το “Break a Broken Heart” του Andrew Lambrou. Η κυπριακή συμμετοχή εκτιμάται περισσότερο από τους bookers συγκριτικά με λίγες εβδομάδες νωρίτερα όταν και βρισκόταν στην 28η θέση. Η νίκη της Κύπρου παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 151 και 251.

Παρεμφερής είναι η κατάσταση και για την Ελλάδα. Μπορεί η ελληνική συμμετοχή να μην ενθουσίασε τους bookers, η κυκλοφορία της όμως “ανέκοψε” την αρνητική πορεία στους στοιχηματικούς πίνακες και πλέον παραμένει σταθερή στις θέσεις μεταξύ 26 και 30, έχοντας χάσει όμως μία θέση συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση.

Ενδεχόμενη νίκη της Ελλάδας και του Victor Vernicos παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 101 και 301. Μένει να φανεί το πως θα ανταποκριθούν οι bookers στο “What They Say” εντός των επόμενων εβδομάδων, στον δρόμο προς το Λίβερπουλ.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η Ελλάδα παίζεται σε κάποιες εταιρείες σε χαμηλότερες αποδόσεις από την Κύπρο, εξού και η χαμηλότερη απόδοσή της (101) είναι χαμηλότερη αντίστοιχη από εκείνη της Κύπρου (151), ενώ το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Η μέγιστη απόδοση που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρείες το ενδεχόμενο νίκης της Ελλάδας (301) είναι μεγαλύτερη από εκείνη της Μεγαλόνησου (251).

Πιστεύετε μπορεί η Loreen να γράψει ιστορία τον Μάιο στο Λίβερπουλ, χαρίζοντας για δεύτερη φορά τη νίκη στη Σουηδία και ισοφαρίζοντας παράλληλα το ιστορικό ρεκόρ της πολυνίκης του διαγωνισμού, Ιρλανδίας ;

Ψηφίστε στο μεγάλο poll μας!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

6 ΣΧΟΛΙΑ
 1. Tina
  Tina says:

  Σταθερά στις τελευταίες θέσεις η χώρα μας και αυτό από ότι δείχνουν τα δεδομένα δεν πρόκειται να αλλάξει οι ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης φαντάζομαι εναπόκειται στην απόδοση του τραγουδιού και στην σκηνική παρουσία ας είμαστε ρεαλιστές το τραγούδι δεν έχει ενθουσιάσει ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Βερνίκος δεν θα μπει στο καδρο μαζί με argo , Τερζή που οδήγησαν την χώρα μας εκτός ημιτελικού? Όπως και να έχει μια χαμένη χρόνια για την χώρα μας .

  Απάντηση
  • Γιώργος Βαβάτσης
   Γιώργος Βαβάτσης says:

   Πολλοί haters της παραδοσιακής μουσικής στο chat μαζεύτηκαν. Η Τερζή χάλια λες που ακόμα και 5 χρόνια μετά κάποιοι θυμούνται τη συμμετοχή της! Δε μιλάω υποστηρίξτε την Ελλάδα σαν εθνικιστής, αλλά να δείχνουμε πολιτισμό μέσω του τραγουδιού μας! Μόνο η Τερζή τα τελευταία χρόνια πήγε να το κάνει αυτό. Να θυμίσω απλά ότι η Μολδαβία είχε παραδοσιακά όργανα μαζί με rock κομμάτια που βγήκε 2η στο κοινό!! Κάποιοι εδώ μέσα να προσέχετε τι γράφετε γιατί πραγματικά υποτιμάτε καλλιτέχνες που τουλάχιστον παρουσίασαν κάτι ωραίο σα μουσική!!

   Απάντηση
   • Tina
    Tina says:

    Δεν λέω χαλιά το τραγούδι της Τερζή κρίνω το αποτέλεσμα που ήταν να μην περάσουμε στον μεγάλο τελικό το τραγούδι της Τερζή είχε καλά στοιχεία αλλά αυτό από μόνο του δεν έφτανε καθώς είχε ανύπαρκτη σκηνική παρουσία που δεν μπόρεσε να αναδείξει το τραγούδι η τότε ομάδα έπρεπε να είχε δουλέψει πολύ πάνω στην σκηνική παρουσία κάτι που από ότι φάνηκε από το αποτέλεσμα δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία.

    Απάντηση
 2. ΕΡΤ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ!
  ΕΡΤ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ! says:

  η ΕΡΤ τα έκανε θάλασσα φέτος.
  Το τραγούδι μας δεν αρέσει και αυτό δεν το βλέπεις μόνο από τα στοιχήματα αλλά και από τα streams στο Spotify (κάτω από 30η θέση) τα views στο YouTube , την ψηφοφορία στο application.
  Το μόνο θετικό ότι μετά τις εκλογές διάβασα ότι θα αλλάξει η διοίκηση, και έτσι θα φύγουν όλοι αυτοί (Ζούλας, Παπαδημητρίου, Κοζάκου κ.α) που μας οδήγησαν εδώ.

  Απάντηση
  • Tina
   Tina says:

   Εμένα οποία αλλαγή και να γίνει στη διοίκηση της ΕΡΤ μετά τις εκλογές δεν πρόκειται να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μου εύκολα καθώς οι τωρινοί διοικούντες ενώ υπόσχονταν ακόμα καλύτερη θέση από τις δύο προηγούμενες χρονιές αποφάσισαν να κάνουν ένα μεγάλο πισωγυρισμα και με την επιλογή τους να γκρεμίσουν ότι έχτισαν και να είναι πολύ η μεγάλη η πιθανότητα να μείνουμε εκτός του μεγάλου τελικού .

   Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *