Eurovision 2023: Και η Ruslana στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ουκρανίας UA:PBC επιβεβαίωσε ότι η νικήτρια της Eurovision 2004, Ruslana, θα είναι παρούσα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ.

Μετά από μια ανάρτηση στο Instagram νωρίτερα σήμερα στην οποία η Ruslana αμφισβήτησε τον αποκλεισμό της από τον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η ουκρανική τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό στο Λίβερπουλ. Σε ανακοίνωσή του ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός επιβεβαίωσε:

“Το BBC μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης διοργανώνουν τη Eurovision 2023 σε συνεννόηση με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Με πρωτοβουλία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, η Ruslana, η νικήτρια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2004, συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα του διαγωνισμού. Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι η τραγουδίστρια και η ομάδα της γνωρίζουν αυτά τα σχέδια, και επιπλέον, έχουν ήδη κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Για σήμερα, μπορούμε μόνο να τονίσουμε ότι η Ruslana θα εμφανιστεί σε διάφορα σχήματα που θα πραγματοποιηθούν πριν και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλ, ιδιαίτερα στον τελικό του διαγωνισμού. Από όσο γνωρίζουμε, το BBC σκοπεύει να συμπεριλάβει τη Ruslana στον τελικό της Eurovision 2023.

Η νίκη της Ruslana το 2004 ήταν ένα συμβολικό γεγονός για ολόκληρη τη χώρα και αποτέλεσε την αφορμή για υψηλά πρότυπα εκπροσώπησης της Ουκρανίας στον διαγωνισμό για σχεδόν 20 χρόνια, ενέπνευσε τους μετέπειτα συμμετέχοντες σε νέες νίκες. Οπότε, φυσικά, η συμμετοχή της Ruslana στο διαγωνισμό που πραγαμτοποιείται για λογαριασμό της Ουκρανίας είναι σημαντική και δικαιολογημένη.”

Η Ρουσλάνα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε την έκπληξή της που ήταν η μόνη Ουκρανή νικήτρια της Eurovision που δεν θα εμφανιστεί στη Eurovision 2023, η οποία φιλοξενείται για λογαριασμό της Ουκρανίας από το BBC. Οι ακόλουθοι Ουκρανοί καλλιτέχνες έχουν ήδη επιβεβαιωθεί:

  • Julia Sanina
  • Alyosha (ESC 2010)
  • Mariya Yaremchuk (ESC 2014)
  • Otoy
  • Zlata Dziunka (JESC 2022)
  • Kalush Orchestra (Νικητές Eurovision 2022)
  • Go-A (ESC 2020 & 2021)
  • Jamala (Νίκητρια Eurovision 2016)
  • Tina Karol (Eurovision 2006)
  • Verka Serduchka (Eurovision 2007)

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 που ξεκινάει σε λίγες μέρες στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *