Eurovision 2023: Η πρώτη πρόβα της Ελβετίας!

Στη M&S Bank Arena του Λίβερπουλ βρίσκεται ο Remo Forrer για την πρώτη πρόβα του όπου θα εκπροσωπήσει την Ελβετία με το τραγούδι “Watergun“.

Ποιος είναι ο Remo Forrer;

Ο Remo Forrer είναι 21 έτων και γεννηθηκε στο Hemberg SG.

Ξεκίνησε με μαθήματα φλάουτου ως παιδί, στη συνέχεια μεταπήδησε στο ακορντεόν και τελικά κατέληξε στο πιάνο, που εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο του όργανο μέχρι σήμερα. Επιπλέον, εκανέ μαθήματα φωνητικής σε μουσική σχολη.

Το 2017, ήταν υποψήφιος για το talent show της Κεντρικής Ελβετίας, όπου έλαβε το βραβείο Photographers Choice για την καλύτερη σκηνική ερμηνεία. Ένα χρόνο αργότερα κέρδισε τον διαγωνισμό “Sing dein Ding” με μια ομάδα acappella και του επετράπη να εμφανιστεί στο φεστιβάλ a cappella στο Pfäffikon SZ.

Το 2020 κέρδισε The Voice of Switzerland.

Ο Remo Forrer επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελβετία από δύο κριτικές επιτροπές. Την πρώτη κριτική επιτροπή αποτελούσαν 100 Ελβετοί τηλεθεατές. Την δεύτερη κριτική επιτροπή αποτελούσαν 20 διεθνείς επαγγελματίες της μουσικής, οι οποίοι έχουν ήδη υπάρξει μέλη των επιτροπών της Eurovision των χωρών τους. Κάθε κριτική επιτροπή αντιπροσώπευέ το 50% του συνολικού αποτελέσματος.

Η πρόβα

Ο Remo Forrer με τη πρώτη μεγάλη μπαλάντα της ημέρας. Το Watergun είναι μια εγκάρδια μπαλάντα για την τραγωδία του πολέμου και ένα παγκόσμιο κάλεσμα για ειρήνη. Συνοδεύεται στη σκηνή από τέσσερις χορευτές, όπου χορεύει και ο ίδιος, κάτι που δεν το περιμέναμε. Είναι παραγματικα κάτι πολύ ιδιαίτερο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο τραγουδιστης αισθάνεται μια πραγματική σύνδεση με αυτούς τους στίχους και τα φωνητικά του είναι καταπληκτικα. Το σκηνικό για αυτό δημιουργήθηκε από τη Sacha Jean-Baptiste, η οποία ήταν επίσης υπεύθυνη για το G’jon’s Tears της Ελβετίας το 2021 και τον Marius Bear το 2022.

Ο Remo Forrer παραβιάζει όλους τους κανόνες και στο τελευταίο γύρο βλέπουμε καπνό και κόκκινα πυροτεχνήματα να πέφτουν βροχή από την ταράτσα. Είναι όλα πολύ δραματικά.

Corinne Cumming – EBU

Sarah Louise Bennett – EBU

Παρακάτω δείτε αποσπάσματα από τη πρόβα της Ελβετίας:

https://www.tiktok.com/@eurovision/video/7227903691905387803?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7202744212734559750

Η δεύτερη πρόβα της Ελβετίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3/5 οπότε θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για όσα θα δούμε από τον Remo Forrer στην σκηνή του διαγωνισμού.

Πηγή: eurovision.tv

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

1 reply
  1. Μαρία
    Μαρία says:

    Η πιο ενδιαφέρουσα μέχρι στιγμής πρόβα για εμένα πραγματικά δεν το περίμενα να έχει τόσα πολλά στοιχεία πάνω στην σκηνή ελπίζω να τα πάει πολύ καλά στον ημιτελικό και να μην βγει υπερβολικό το αποτέλεσμα

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *