Eurovision 2023: Η πρώτη πρόβα της Μολδαβίας!

Λίγο πριν το τέλος της πρώτης μέρας των προβών σειρά έχει η Μολδαβία με τον Pasha Parfeni και το τραγούδι “Soarele şi Luna”.

Ποιος είναι ο Pasha Parfeni;

Ο Pasha Parfeni γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1986 στο Ορχέι και είναι Μολδαβός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός.  Από νεαρή ηλικία σπούδασε πιάνο και γράφτηκε στο Tiraspol Music College. Το 2006, συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στην Κρατική Ακαδημία Μουσικής, Θεάτρου και Καλών Τεχνών.

Παλαιότερα ηταν γνωστός και ως τραγουδιστής του μολδαβικού συγκροτήματος SunStroke Project. Το 2009, το συγκρότημα συμμετείχε στην εθνικη επιλογής της Μολδαβίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, όπου κατέλαβαν την τρίτη θέση με το τραγούδι τους “No Crime”, το οποίο έγραψε και συνέθεσε ο Pasha Parfeni.

Εκπροσώπησε τη Μολδαβία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2012 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου κατέληξε την 11η θέση με το τραγούδι του “Lăutar”.

Φετος κερδισε τον εθνικο τελικο της χωρας του και θα εκπροσωπήσει ξανά τη Μολδαβία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 με το τραγούδι “Soarele și luna”.

Η πρόβα

Ο Pasha Parfeni ανεβαίνει στην σκηνή μαζί με τον επικό Sergiu που παιζει φλάουτο, δυο τυμπανιστές και δύο τραγουδιστές στα φωνητικά με τεράστιες κερασφόρους κεφαλές. Υπάρχουν τόσα πολλά να αγαπήσετε σε αυτή την ερμηνεία από τη Μολδαβία. Το Τραγούδι είναι στην κατηγορία του ethno-banger που βλέπουμε συχνά στη Eurovision και όλα μαζί δημιουργούν μια παράσταση που θα θυμόμαστε σίγουρα εκείνο το βράδυ στον ημιτελικό.

Corinne Cumming – EBU

Sarah Louise Bennett – EBU

Παρακάτω δείτε αποσπάσματα από τη πρόβα της Μολδαβίας:

https://www.tiktok.com/@eurovision/video/7227909360943369499?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7202744212734559750

Η δεύτερη πρόβα της Μολδαβιας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3/5 οπότε θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για όσα θα δούμε από τον Pasha Parfeni  στην σκηνή του διαγωνισμού.

Πηγή: eurovision.tv

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Μολδαβίας στην Eurovision 2023!


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *