Junior Eurovision 2023: Η Νίκαια θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό στις 26 Νοεμβρίου!

Η EBU και η France Télévisions ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι η Νίκαια θα είναι η επίσημη πόλη υποδοχής του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού Junior Eurovision την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Μετά τη νίκη του Lissandro στη Junior Eurovision στην Αρμενία με το τραγούδι Oh Maman! – η δεύτερη νίκη της Γαλλίας σε τρία χρόνια – Η France Télévisions θα διοργανώσει τον διαγωνισμό στο Palais Nikaïa στη Νίκαια.

Το σλόγκαν και το λόγκο για την εκδήλωση θα αποκαλυφθούν αργότερα.

Ο Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης για τη JESC, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιστρέψουμε στη Γαλλία για τον 21ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Junior Eurovision μόλις δύο χρόνια μετά από μια θεαματική φιλοξενία στο Παρίσι. Η ομάδα της France Télévisions έχει την εμπειρία, το όραμα και το πάθος να δημιουργήσει κάτι πραγματικά μαγικό στη Νίκαια αυτόν τον Νοέμβριο και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους τους επόμενους μήνες για μια ακόμα συναρπαστική εκδήλωση.»

Η Delphine Ernotte-Cunci, Πρόεδρος της France Télévisions και Πρόεδρος της EBU, πρόσθεσε:

«Η France Télévisions είναι περήφανη που καλωσορίζει νέους καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για να γιορτάσουμε την ενωτική δύναμη της μουσικής. Είμαι πολύ χαρούμενη που η δεύτερη αυτή διοργάνωση της Junior Eurovision που διοργανώνει η Γαλλία θα διεξαχθεί στη Νίκαια, μια πόλη ιστορίας και πολιτισμού εμβληματική της χώρας μας. Για άλλη μια φορά, φέτος, ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Junior Eurovision θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, που θα παρακολουθήσουν αυτό το εορταστικό και δημοφιλές γεγονός στο Μέγαρο Νίκαιας και στα δημόσια κανάλια των μέσων ενημέρωσης της EBU.»

Η Alexandra Redde-Amiel, Επικεφαλής Ποικιλίας και Ψυχαγωγίας στη France Télévisions, δήλωσε:

«Το 2023, η περιπέτεια ξεκινά ξανά. Τι τιμή που έχουμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε και να παραγάγουμε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά μουσικά σόου για άλλη μια φορά στη Γαλλία, μαζί με την EBU, όλες τις αντιπροσωπείες και όλους τους νέους καλλιτέχνες! Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Junior Eurovision δείχνει πόση πολιτιστική και μουσική δύναμη έχουν οι νέες μας γενιές στον κόσμο.

Τέλος, είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που μας υποδέχεται η πόλη της Νίκαιας, η περίφημη και εμβληματική «Γαλλική Ριβιέρα», με τη διεθνή της αύρα. Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες στον Δήμαρχο Christian Estrosi και την ομάδα του.»

Ο Christian Estrosi, Δήμαρχος της Νίκαιας, Πρόεδρος της Μητρόπολης Nice Côte d’Azur και Πρόεδρος της Περιφέρειας Provence-Alpes-Côte d’Azur, πρόσθεσε:

«Είναι τιμή για την πόλη της Νίκαιας να φιλοξενεί έναν διάσημο ευρωπαϊκό διαγωνισμό όπως η Junior Eurovision, που συγκεντρώνει περίπου 20 συμμετέχουσες χώρες και περισσότερους από 33 εκατομμύρια τηλεθεατές. Η Νίκαια είναι ένα μοναδικό τοπίο, καταχωρημένο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο θα είναι ένα εξαιρετικό σκηνικό για την προβολή των υποψηφίων της Junior Eurovision. Αλλά είναι πολλά περισσότερα από αυτό.

Η εμπιστοσύνη στην πόλη της Νίκαιας για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση αυτής της μοναδικής βραδιάς στο Palais Nikaïa είναι απόδειξη ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή πόλη που διοργανώνει παγκόσμιες εκδηλώσεις, ειδικά πολιτιστικές.»

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Junior Eurovision 2023!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *