Monika: ”Εμείς θέλαμε το I’M Nothing Without You, η ΕΡΤ το Proud”!

Μια υποψηφιότητα έκπληξη ανάμεσα στις 106 συμμετοχές για την Eurovision 2023, ήταν αυτή της Μόνικας Χριστοδούλου, κατά κόσμον Monika.

Η γνωστή τραγουδοποιός, κατέθεσε τρία τραγούδια στην ΕΡΤ, τα οποία κινούνταν κοντά στο περσινό στυλ της Amanda.

Δύο από αυτά ήταν το I’M Nothing Without You και το Proud, με το δεύτερο να φτάνει, μέχρι την Shortlist, των επτά καλλιτεχνών που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 106 συμμετοχές, που κατατέθηκαν στο Ραδιομέγαρο, της Αγίας Παρασκευής.

Η τραγουδίστρια με αφορμή τον νέο της άλμπουμ «Proud» και τη συναυλία στο Fuzz Club, έδωσε συνέντευξη στην Athens Voice, όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για την Eurovision.

  • Το «I’m nothing without you» είναι μία κλασική power μπαλαντάρα που θα έσκιζε στη Eurovision – με την καλή έννοια. Μήπως ήταν αυτό που είχες προτείνει στην ΕΡΤ για τη φετινή Eurovision;

Ναι, αυτό είναι. Σαν ομάδα είχαμε αποφασίσει αυτό. Μετά πέρασε στην επόμενη φάση το «Proud», θεώρησαν ότι θα πήγαινε καλύτερα εκεί επειδή έχει πολύ ισχυρό μήνυμα αλλά εγώ θεωρώ ότι το «I’m nothing without you» είναι πιο εύκολο να το καταλάβεις. Εντάξει, μακάρι να γινόταν, δεν έγινε, δεν πειράζει.

  • Έχεις δεύτερες σκέψεις που έστειλες στη Eurovision συμμετοχή;

    Όχι, εντάξει. Ήταν πολλά χρόνια αυτή η συζήτηση: στείλε και στείλε. Εγώ ήμουν αυτή που έλεγα όταν βρω το κατάλληλο τραγούδι θα στείλω. Πρέπει να στείλεις για να κερδίσεις. Αλλιώς δεν έχει νόημα να πας για να πας. Και αυτή τη φορά είχα συγκεντρώσει μία καταπληκτική ομάδα, βραβευμένους με Γκράμι, τοπ σχεδιάστρια για τα ρούχα, όταν άκουγαν Eurovision άνοιγαν οι πόρτες. Και απογοητεύτηκαν πολύ που δεν προχώρησε.

Θα θέλατε να δείτε την Monika να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Eurovision; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2023!

Πηγή: Athens Voice

21 ΣΧΟΛΙΑ
  1. dimitrakits
    dimitrakits says:

    Πιστεύω πως το I’m nothing without you θα πήγαινε πολύ καλά, το θεωρώ δυνατό κομμάτι, που ξεχωρίζει από το πρώτο ακουσμα.
    Δεν ξέρω με πιο σκεπτικό δεν προχώρησε στη διαδικασία. Ειδικά όταν το επιλέγει η καλλιτέχνης, ως αυτό με το οποίο θα ήθελε να διαγωνιστεί.
    Πολλά τα ερωτηματικά για τον τρόπο/ διεξαγωγή επιλογής της φετινής μας συμμετοχής.
    Κρίμα γιατί και αυτό το τραγούδι, θα ήταν μια καλύτερη επιλογή.

    Απάντηση
  2. Μάριος
    Μάριος says:

    Όλα τα τραγούδια της Monika ήταν τελικά καλύτερα και σαφώς πιο επαγγελματικά από αυτό που επιλέγη, πάρα τις “διαρροές” περί αδύναμων τραγουδιών που κυκλοφόρησαν από νωρίς.
    Η ΕΡΤ έδειξε και στην περίπτωση των δικών της τραγουδιών ότι δεν ήξερε πού τις κάνε τα τέσσερα.

    Απάντηση
  3. Donnie Darko
    Donnie Darko says:

    Ας παραιτηθούν εκεί στην ΕΡΤ. Αν ήθελαν να στείλουμε μπαλάντα, η Μόνικα πραγματικά είχε 2 αξιόλογα τραγούδια, με αρχή, μέση κ τέλος και άρτια ενορχήστρωση.

    Απάντηση
  4. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    Πάρτε το απόφαση. Το μόνο που ξεχώριζε από τα υποψήφια φέτος ήταν του Βίκτωρα. Όλα τα υπόλοιπα να έχουμε να λέμε…

    Απάντηση
      • Γιάννης Α Γιάννης
        Γιάννης Α Γιάννης says:

        Καταρχάς τα streams δεν ξέρεις ποτέ κ από ποια χώρα προέρχονται. Μπορεί να είναι από την ίδια χώρα που το στέλνει (θυμήσου ποσα views ειχε η Yianna το 2018 και τι πηρε στο τέλος). Κ μην ξεχνάς ότι υπάρχουν κ οι επιτροπές στον τελικό που ψηφίζουν με τα δικά τους κριτήρια (βλέπε Σκόπια 2019 που ενώ ήρθε πρώτο στις επιτροπές με ένα χλιαρό κατά τη γνώμη μου τραγούδι, σ αυτό συμφωνησε κ η υπόλοιπη Ευρώπη που το κατέταξε ανάμεσα στα τελευταία στο τελεβοτινγκ).
        Πιστεύω ότι η επιτροπή της ΕΡΤ ήθελε να στείλει ένα ενδιαφέρον τραγούδι όπως κ της Αμάντα πέρσι ώστε να πάρουμε ψηφαλακια κ από τις επιτροπές. Βέβαια φέτος όλες οι συμμετοχές ήταν πολύ κάτω από την περσινή μας.
        Σίγουρα ο Βίκτωρας με την κυκλοφορία του κομματιού δεν έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Τουλάχιστον ακόμα….

        Απάντηση
    • Γιάννης
      Γιάννης says:

      Άμα ξεχώριζε θα έβγαινε και πρώτο στο κοινό και όχι δεύτερος με αρκετά μεγάλη διαφορά. Δυστυχώς άλλο ξεχώρισε, αλλα τώρα λίγες μέρες πριν το διαγωνισμό είναι κρίμα και ας του ευχηθούμε καλή επιτυχία

      Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Αγαπητέ Γιάννη, εκτίθεσαι.
      Είναι άλλο πράγμα το προσωπικό γούστο και άλλο πράγμα να θεωρείς ότι αυτό το κομμάτι, το άκρως ερασιτεχνικό που μας εκπροσωπεί σκανδαλωδώς φέτος, ξεχώρισε στην εθνική επιλογή. Είδαμε πόσο έχει ξεχωρίσει…
      Αν η ΕΡΤ ήθελε κάτι σε μπαλάντα, είχε αμέτρητες καλύτερες επιλογές από αυτό που προώθησε για να πάει. Πολλές ολοκληρωμένες προτάσεις, επαγγελματικες και όχι ερασιτεχνικές μελωδίες ενός 16χρονου. Βέβαια αυτές τις προτάσεις φρόντισε να τις αποκλείσει είτε πριν την 7αδα είτε γελοιωδως στη φάση των 7. Έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου και πλέον όλοι έχουν καταλάβει με ποιον τρόπο ο Βίκτωρας θα βρεθεί στο διαγωνισμό. Ο Βίκτωρας και η Blanka της Πολωνίας κατά βάθος ξέρουν ότι δεν εκπροσωπούν δίκαια τις χώρες τους.
      Αν δε, έρθει και ένα καταστροφικό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται να έρχεται, δεν τους ξεπλένει ούτε ο Ιορδάνης.
      Τουλάχιστον, αν και μοιάζει χαμένη χρονιά η φετινή,θα φύγουν νύχτα οι τσιφλικάδες της επιτροπής και (ελπίζω) να μη δούμε ξανά άτομα να μας εκπροσωπούν με κριτήριο τις γνωριμίες και τα χρήματα τους. (Να το πω ευγενικά)

      Απάντηση
      • Beija you’re definitely crazy
        Beija you’re definitely crazy says:

        Έλα φτάνει λίγο εσείς που τα ξέρετε όλα. Ξέρεις μέχρι και το τι νιώθει ο Βίκτωρας… Λες και στέλνουμε κανέναν ατάλαντο, παράφωνο με κανένα σαχλοτραγουδο κανεις. Μούγκα θα ήσουν και εσύ και παρομοιοι με εσένα άμα το ίδιο ακριβώς τραγούδι ήταν ψηλά στα στοιχήματα. Το τραγούδι καθόλου ερασιτεχνικό δεν είναι, το ότι εσένα μπορεί να μην είναι στα γούστα σου είναι άλλο θέμα. Μην κρίνετε άμα ένα τραγούδι είναι ποιοτικό ή άξιο από την απήχηση που έχει στην Eurovision, θα μου πέσουν τα μαλλιά μου με αυτά που διαβάζω ώρες ώρες. Εσείς εκτίθεστε αγαπητέ κύριε

        Απάντηση
        • Κωνσταντίνος
          Κωνσταντίνος says:

          Δεν είπα ότι είναι σαχλοτραγουδο ή ότι είναι ατάλαντος αλλά το τραγούδι είναι ερασιτεχνικό και θυμίζει πιο πολύ ντέμο. Αρχικά έχει προβληματική δομή κάτι που έχουν σχολιάσει αρνητικά πολλοί. Το ότι έχει πολύ καλούς στίχους και ο Βίκτωρας έχει καλη φωνή για την ηλικία του δεν κάνει το τραγούδι αριστούργημα. Εξακολουθεί να είναι ακατάλληλο. Δεν ξέρω πως θα στηθεί και τι μπορεί να σωθεί στο λάιβ αλλά καλώς ή κακώς η πρώτη ύλη που μόνη της β ΕΡΤ επέλεξε (όπως επέλεξε) είναι μετριοτατη. Προφανώς και θα κριθεί ένα τραγούδι που προορίζεται για το διαγωνισμό μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Πας στο διαγωνισμό για να φτάσεις ψηλά την χώρα σου και όχι για αυτοπροβολή. Και όχι ακόμα και να άρεσε το τραγούδι στους Ευρωπαίους δεν θα άλλαζε η γνώμη μου. Το τραγούδι θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο αλλά φάνηκε ότι δεν το δούλεψαν.

          Απάντηση
          • Γιάννης Α Γιάννης
            Γιάννης Α Γιάννης says:

            Και αυτός που θα πάει για αυτοπροβολή θα φάει τα μούτρα του κ είναι ακόμα χειρότερο. Αλλά τι να καταλάβετε εσείς που δεν σας έγινε το κέφι να πάει το χορευτικό της παγοκολωνας… τπτ δεν σας παρηγορεί

      • Beijba it’s kinda crazy
        Beijba it’s kinda crazy says:

        Αυτό λέω, ότι δεν είναι ερασιτεχνικό κατά την γνώμη μου πάντα, η δίκη σου γνώμη είναι ότι είναι ερασιτεχνικό οκευ. Η προβληματική δομή ποια είναι; Το ότι δεν έχει γέφυρα; Έχει verses, pre-chorus, chorus και post-chorus. Τι να πούμε και για την δομή του τραγουδιού του Ισραήλ αν το πάμε έτσι. Επίσης δεν μπορείς να προβλέψεις πάντα την ανταπόκριση που θα έχει το τραγούδι, εγώ όταν το άκουσα πριν δω σχόλια λέω τέλεια δεκάδα και φέτος. Και ο Βικτωρ φαινεται οτιι δεν παει για αυτοπροβολή μόνο (εννοείται ότι ο κάθε καλλιτέχνης που συμμετέχει πάει και για αυτοπροβολή αλλά φαίνεται οτι δεν είναι το πρώτο του μέλημα). Ειλικρινά είναι θέμα γούστου, εγώ δεν το βρίσκω ερασιτεχνικό και σε σύγκριση με άλλα τραγούδια που βρίσκονται στα τοπ πολλών ατόμων, το θεωρώ ποιοτικά καλύτερο. Γνώμη μου είναι ότι φέτος στέλνουμε ποιότητα αλλά ο καθένας έχει διαφορετική άποψη.

        Απάντηση
  5. Τina
    Τina says:

    Δεν μου αρέσει κανένα από τα δύο άλλα αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η καλλιτεχνική επιτροπή ήθελε οπωσδήποτε να στείλει μπαλάντα

    Απάντηση
  6. JN
    JN says:

    Δυο τραγουδαρες που θα εσκιζαν πηγαν χαμενες. Της ΕΡΤ της επεφτε βαρυστομαχια η δευτερη συνεχομενη χρονια στη δεκαδα και ειπε να πρωτοτυπησει και να στειλει τη φετεινη αοσμη μπουρδα για να πατωσει. Sorry Victor δεν φταις εσυ αλλα το τραγουδι σου ηταν ακαταλληλο.

    Απάντηση
  7. Monika goodbye!
    Monika goodbye! says:

    Φοβερά τα τραγούδια της Μόνικα χαχαχαχα, sure, Jan. Επίσης κάνετε λες και δεν έχετε ακούσει ποτέ πόσο απαίσια τραγουδά ζωντανά, σε άπταιστα φαλαινέζικα. Αλλά προκειμένου να χτυπήσετε κι άλλο τη φετινή συμμετοχή θα βγάλετε κάθε τι που κατετέθη στην ΕΡΤ φέτος κομψοτέχνημα.

    Απάντηση
  8. Bejba
    Bejba says:

    Καλά είμαι σίγουροι ότι μερικοί μόνο και μόνο για σπάσιμο τα γράφετε αυτά, δεν γίνεται όντως να πιστεύετε ότι αυτά τα τραγούδια θα είχαν κάποια καλύτερη τύχη στον διαγωνισμό. Και μην ξεχνάτε ότι και η ίδια η επιτροπή κοινού δεν το έβγαλε ψηλά το τραγούδι

    Απάντηση
  9. Έλενα
    Έλενα says:

    Κλασσικοί Έλληνες, τώρα που δεν πήγε η Μόνικα να την υποστηρίξουμε, όταν ήταν υποψήφια έτρωγε κράξιμο τρελό.
    Το i’m nothing without you δεν ήταν κακο αλλά και πάλι τιποτα το σπουδαίο.
    Θέλω για μια χρονιά να ξεκολλήσει η ΕΡΤ από τις μπαλάντες και να στειλουμ ε κάτι διαφορετικό , ακόμα και με Ελληνικά.
    Οι eurofuns αγαπάνε τις χώρες που στέλνουν τραγούδια στην γλώσσα τους.

    Απάντηση
  10. Παναγιώτα
    Παναγιώτα says:

    Το τραγούδι του Βίκτωρα είναι τρομερό και θα περασει τελικό εκεί όμως έχει μα αντυπετοπισει πολλά δυνατά κομμάτια και δεν μιλάω με την αντιγραφή της Σουηδίας υπάρχουν πολύ καλύτερα από αυτη την μπούρδα .Εδώ όμως έχουμε ρωτήσει για την Μόνικα μην τα μπερδεύεται. Εγώ θα ήθελα να την δω στη eurovision με απευθείας ανάθεση είναι καταπληκτική και το τραγούδι I’m nothing without you τρομερό αν έπρεπε να πάει με κάποιο ήταν αυτό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *