Βασίλης Κούρτης: “Ένιωσα μια αδικία φέτος στο σύστημα!” – Ακούστε το τραγούδι του!

Στην παρέα μας σήμερα στα καθιερωμένα μας πλέον live καλεσμένος ήταν ο Βασίλης Κούρτης, ένας εκ των υποψηφίων για την ανάληψη της ελληνικής εκπροσώπησης για τη Eurovision 2023. Ο Βασίλης Κούρτης μολονότι δε βρέθηκε στην τελική επτάδα των υποψηφίων, μονοπώλησε όσο κανένας άλλος τα ελληνικά media με τη συμμετοχή του στην κούρσα της ελληνικής εκπροσώπησης.

Ο Βασίλης Κούρτης συνομίλησε μαζί μας, απάντησε σε ερωτήσεις δικές μας και του κοινού και μάλιστα ακούσαμε αποκλειστικά και σε πρώτη μετάδοση μέρος του τραγουδιού που κατέθεσε για τη Eurovision 2023!

  • Πως τη βλέπεις τη Eurovision φέτος;

Η αγαπημένη μου είναι η Loreen με διαφορά. Μου αρέσει και ο Lambrou και το τραγούδι του και ο τρόπος που το ερμηνεύει.

  • Για την Ελλάδα;

Ελπίζω να τα πάει καλά γιατί είναι μικρός και πρέπει λίγο να του δώσουμε λίγο φόρα. Ελπίζω να πάμε καλά και να προκριθούμε και στον τελικό.

  • Θα ξαναπροσπαθήσεις;

Κοίτα, νομίζω με ένα τραγούδι που πάλι θα ήταν κοντά μου και μου ταίριαζε και φωνητικά, αισθητικά και όλα αυτά, νομίζω πως ναι!

  • Αναφορικά με τον τρόπο επιλογής, αναφέρει:

Ένιωσα μια αδικία φέτος στο σύστημα!

Πρέπει να γίνει πιο δημοκρατικά από του χρόνου και μετά. Δηλαδή πιο ανοιχτά και να λάβουν υπόψιν τη συμμετοχή του κόσμου

  • Μετά σχολιάσαμε το πολύ μεγάλο και πρωτοφανές ενδιαφέρον των media για τον Βασίλη Κούρτη, παρόλο που δεν επελέγη τελικά ως εκπρόσωπός μας.

Σίγουρα είναι κέρδος και ευχαριστώ και όλους όσοι ασχολήθηκαν και με προσέγγισαν και για όλο αυτό το ενδιαφέρον. Είναι πολύ σημαντικό για μένα!

  • Θα κυκλοφορήσει το τραγούδι σου;

Ναι! Είμαστε σε συζητήσεις, το ελπίζω! Εγώ θέλω πάρα πολύ! Αν όλα γίνουν όπως πρέπει, θα βγει.

  • Είχες σκεφτεί καθόλου τη σκηνική σου εμφάνιση σε περίπτωση που εκπροσωπούσες τελικά την Ελλάδα στον διαγωνισμό;

Είχα σκεφτεί σίγουρα να υπάρχουν κάποια φυσικά όργανα πάνω στη σκηνή, κάποια έγχορδα ίσως και από κει και πέρα να είναι όλο θέμα φωτισμού. Δηλαδή κάτι πολύ σύγχρονο. Θέλω να μπλέξω το σύγχρονο με το κλασικό, κάπως έτσι είναι στο μυαλό μου.

  • Θα πήγαινες στη Eurovision ως ντουέτο;

Ανάλογα! Δε θα έλεγα όχι!Ανάλογα με ποιον και τι τραγούδι…

  • Από τα τραγούδια που συμμετείχαν στην εθνική επιλογή, ποια ξεχώρισες;

Δεν τα άκουσα όλα. Από αυτά που άκουσα ήταν η Melissa και η Klavdia.

  • Σχετικά με την απόφασή του να πάρει μέρος στη διαδικασία επιλογής, ο Βασίλης Κούρτης αναφέρει:

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Δεν είχα μπει στη διαδικασία να πω ότι θα στείλω μια συμμετοχή, ένα τραγούδι αλλά με προσέγγισε η ομάδα η συγκεκριμένη που αποτελείται από τρομερά αξιόλογους ανθρώπους και ειδήμονες στον χώρο τους, οπότε άκουσα το τραγούδι και λέω «μου ταιριάζει πάρα πολύ». Οπότε έτσι το αποφάσισα. Αν υπάρξει ξανά κάποια αντίστοιχη πρόταση, τότε ναι!

  •  Στη συνέχεια επιβεβαιώνει πως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η ομάδα που σε στελεχώνει:

Μα δεν γίνεται να πας μόνος σου σε έναν διαγωνισμό όσες δυνατότητες και αν έχεις αν δεν έχεις και την κατάλληλη ομάδα να στηριχτείς…

  • Ακούγοντας το τραγούδι του Βασίλη Κούρτη, εντύπωση προκάλεσε σε θεατές μας το γεγονός πως δεν μπήκε στην 7αδα σε αντίθεση με άλλα τραγούδια, όπως το Shout Out, του οποίου snippet που διέρρευσε προκάλεσε πολύ αρνητικές αντιδράσεις και ήταν ένας από τους λόγους που αποσύρθηκαν και οι καλλιτέχνες από τη διαδικασία της επιλογής

Ήταν πραγματικά και δική μου απορία το συγκεκριμένο! Δεν ξέρω, πραγματικά!

  • Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Είμαστε σε συνεννόηση με μια δισκογραφική εταιρία αυτή τη στιγμή για να προχωρήσουμε σε ένα συμβόλαιο που ελπίζω να είναι και το βήμα για να παρουσιάσω το τραγούδι.

  • Θα εκπροσωπούσες ποτέ την Κύπρο;

Δεν το έχω σκεφτεί να σου πω την αλήθεια. Εντάξει με την Ελλάδα το νιώθω πιο ζεστό.

Θα κλείσουμε λέγοντας πως αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι που τέτοια άτομα σαν τον Βασίλη Κούρτη, με τέτοιο υπόβαθρο, μουσικές σπουδές αλλά και ήθος χαρακτήρα, μπαίνουν σε μια τέτοια διαδικασία επιλογής, γιατί όντως ανεβάζουν κατακόρυφα το επίπεδο του διαγωνισμού. Όπως αναφέρθηκε, άλλωστε, πολλάκις κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας:

Όλα για κάποιον λόγο γίνονται!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτησή μας με τον Βασίλη Κούρτη, καθώς και απόσπασμα από τα φωνητικά του τραγουδιού που κατέθεσε για τη Eurovision 2023! Το απόσπασμα του τραγουδιού θα το ακούσετε στο 13:10!

Πώς σας φάνηκε αυτό το απόσπασμα από το τραγούδι του Βασίλη Κούρτη; Γράψτε μας στα σχόλια!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Λίβερπουλ:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μαρία
    Μαρία says:

    Θέλω απίστευτα πολύ να ξαναπροσπαθήσει τα επόμενα χρόνια με dream team και ένα αντίστοιχο τραγούδι τύπου scream η you are the only one και να έχει ζωντανά όργανα. Για εμένα αυτό το κονσεπτ είναι το ιδανικό. Από την άλλη καλύτερα που δεν πήγε φέτος Ο Κουρτης και η Κλαυδια γιατί προφανώς δεν ήθελε η ΕΡΤ να χαλάσει λεφτά και θα τους έκαιγε σαν καλλιτέχνες ενώ με σωστή ομάδα και μεγάλο μπάτζετ έχουν αξιώσεις για τοπ 3.

    Απάντηση
  2. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Όσο και αν εκτιμώ τον Βίκτωρα, νομίζω ότι φέτος χάσαμε έναν πολύ δυνατό εκπρόσωπο. Το τραγούδι, αν και δεν ακουγόταν πολύ καλά και δεν είχε μουσική, φαίνεται ξεκάθαρα ότι άξιζε να μπει στην τελική επτάδα και ίσως άξιζε και τη νίκη! Πραγματικά κρίμα…!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *