Ελλάδα: Πρώην μέλος της κριτικής επιτροπής της ΕΡΤ αδειάζει τον Φώτη Σεργουλόπουλο!

Εντύπωση έχουν προκαλέσει τα όσα δήλωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και αφορούν την ανεξαρτησία των επιτροπών της ΕΡΤ για την Eurovision, πως δηλαδή φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που αυτή ψήφισε χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις. Πρώην όμως μέλη των ελληνικών επιτροπών για τον διαγωνισμό, “αδειάζουν” τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τους ισχυρισμούς του.

Τόσο η Βικτώρια Χαλκίτη, πρόεδρος της περσινής ελληνικής κριτικής επιτροπής, όσο και ο τραγουδιστής Αδάμ Τσαρούχης μέλος της επιτροπής το 2021, αδειάζουν τα λεγόμενα του Φώτη Σεργουλόπουλου για μη ανεξαρτησία των επιτροπών της ΕΡΤ για την Eurovision.

Μιλώντας στο Super Κατερίνα του ALPHA, ο τραγουδιστής Αδάμ Τσαρούχης, μέλος στην ελληνική κριτική επιτροπή το 2021, διέψευσε τα όσα είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος (στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το 4αρι στην Κύπρο), ενώ σχολίασε και καυστικά το μονοδιάστατο της φετινής επιτροπής, που απαρτίζονταν ΜΟΝΟ από ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλει να πει ο Φώτης Σεργουλόπουλος πίσω από αυτή τη δήλωση. Οι επιτροπές ψηφίζουν υπό μυστικότητα, δεν υπάρχει καμία γραμμή από την ΕΡΤ, πηγαίνουμε καθαρά με το δικό μας κριτήριο. Άλλωστε, υπάρχει και συμβολαιογράφος από τη Eurovision που ελέγχει τι γίνεται…Διαφωνώ με τον Φώτη, γιατί στη δική μου περίπτωση το 2021 δεν υπήρχε κάποια κατεύθυνση προς ένα αποτέλεσμα…Αυτό που με παραξένεψε στη φετινή κριτική επιτροπή ήταν η παντελής έλλειψη κάποιου καλλιτέχνη, συνθέτη ή τραγουδιστή. Υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί δημιουργοί, που έχουν φέρει πολύ καλές θέσεις στον διαγωνισμό.

Ο Αδάμ Τσαρούχης σχολίασε και το What they Say του Victor Vernicos, την φετινή ελληνική συμμετοχή.

Θεωρώ ότι η φετινή ελληνική συμμετοχή ήταν αδύναμη. Το παιδί ήταν 16 χρονών, είναι άδικο να πέσουμε επάνω του να τον φάμε. Θα το θεωρούσα πιο δίκαιο να πήγαινε στη Junior Eurovision, να συναγωνιστεί με συνομήλικούς του.

Πως σας φάνηκαν οι δηλώσεις του Αδάμ Τσαρούχη; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. James
    James says:

    Καμία κατεύθυνση απολύτως.
    Άλλωστε το γεγονός πως φέτος δύο από τα μέλη της κριτικής επιτροπής τοποθέτησαν 26η την Φινλανδία ήταν απολύτως τυχαίο.
    Όποιος θεωρεί πως δεν υπάρχει μια κατεύθυνση έστω και μικρή είναι αφελής.

    Απάντηση
  2. Π.Λ.
    Π.Λ. says:

    E, το ότι η Βικτώρια Χαλκίτη από όλους θάβει τη φετινή επιτροπή όταν η ίδια ήταν μέλος της επιτροπής το 2022, τα μέλη της οποίας επιτροπής ήταν ξεκάθαρα συνεννοημένοι μεταξύ τους για το ποιούς θα βαθμολογίσουν καλά και ποιούς θα θάψουν με ξεπερνάει. Είπαμε, δε δώσαμε 12άρι στη Κύπρο μια φορά, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, η όλη βαθμολογία της ελληνική επιτροπής ήταν εντάξει και πολύ σαφώς καλύτερη από την περσινή η οποία περσινή ήταν εντελώς corrupt (και εγώ είμαι ξεκάθαρα της άποψης ότι τα αποτελέσματα της ελληνικής επιτροπής στη Eurovision είναι το λιγότερο από τα προβλήματα της όλης ελληνικής συμμετοχής φέτος)

    Απάντηση
  3. Melissa, goodbye!
    Melissa, goodbye! says:

    Η Χαλκίτη καλό θα ήταν να κρατά χαμηλούς τόνους, γιατί τα περσινά καμώματα της ελληνικής επιτροπής, της οποίας μάλιστα προήδρευε, δεν τα έχουμε ξεχάσει όλοι εμείς που δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

    Απάντηση
  4. Ben
    Ben says:

    Κύριε Αργυριου με ψυχραιμία πλέον μετά το φετινό φιάσκο νομίζω θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για ολους τουσ φανς σε κάποιο από τα επόμενα lives σας να γίνει μια ανασκόπηση όλης της διαδικασίας της φετινής συμμετοχής μας. Από την αρχή και την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, τη διαδικασία επιλογής, τους λόγους που μπήκε και δημοσκοπική επιτροπή μέχρι και την τελική επιλογή. Να πιάσουμε το νήμα από την αρχή γιατί υπάρχουν σκοτεινά σημεία για όλους μας και σίγουρα θα θέλαμε να ξέρουμε περισσότερα, αλλά να ακούσουμε και την κριτικη σας για κάθε στάδιο της διαδικασίας, τι έφταιξε, τι πήγε λάθος και τι θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Έχω προσωπικά πολλές απορίες, ενδεικτικά ήταν ενήμεροι οι συμμετέχοντες για τα στάδια που θα ακολουθούσαν (επιλογή 7 τραγουδιών και μετά 3) ή αυτά προέκυψαν στην πορεία; Παρουσίασαν οι 7 όντως τεκμηριωμένες προτάσεις για την προώθηση της συμμετοχης τους και τη σκηνική παρουσία; Ήταν δεσμευτικό αυτό; Αν ναι ποσό τέλειο ήταν το κονσεπτ του Shout Out για να βρεθεί στα 3 επικρατέστερα; Αν πάλι το επέλεξαν για την επόμενη φάση χωρισ καν κονσεπτ , δεν είναι σκάνδαλο; Για ολα αυτά είναι υποχρεωμένη η ΕΡΤ να τηρεί κάποιο πρακτικό και κατά ποσό αυτό αποτελεί απόρρητο ή δημόσιο έγγραφο; Και η ομάδα του Βικτωρα δεν δηλωνε κατι για πανευρωπαϊκό τουρ προωθησησ κτλ; Άλλες καλες ιδέες για staging στα τραγούδια που κόπηκαν υπήρξαν; Κατι είχατε πει για τη Μελίσσα σχετικά με αυτό και είχε ακουστεί και μια φήμη ότι και η Κλαυδια θα παρουσίαζε κατι με νερό οπως στο κλιπ της. Γενικά υπάρχουν τόσα πολλά που δεν έχουν απαντηθεί και ίσως να εχετε κάποιες απαντήσεις, θα ήταν πολύ ωραίο λοιπόν να γίνει βήμα βήμα σε ένα live μια ανασκόπηση της όλης διαδικασίας που οδήγησε εκεί που οδήγησε.

    Απάντηση
  5. Maria_Mary
    Maria_Mary says:

    Υποτιμούν την νοημοσύνη μας τελικά! Είναι προτιμότερο να πουν ότι “ναι μετά τον ημιτελικό που είδαμε όλες τις εμφανίσεις είχαμε μια συζήτηση στα πλαίσια του τι μας άρεσε και τι όχι” πάρα αυτό το υποτιθέμενο πλήρες αδιάβλητο που δεν το πιστεύουν και οι ίδιοι που το λένε.

    Απάντηση
  6. Νικ
    Νικ says:

    Προφάσεις εν αμαρτίαις. Έκαναν τις ανοησίες τους στην ΕΡΤ όλοι αυτοί οι ” ειδήμονες” και οι παρατρεχαμενοι τους, οι οποίοι πληρονωνονται από εμάς, αποφασίζουν παρακάμπτοντας την βούληση μας και είναι οι “έξυπνοι” κάνοντας τη μια βλακεία μετά την άλλη. ( Επιλογή τραγουδιού και το τεσσαρι στην Κύπρο). Τρέχουν τώρα να μαζέψουν τα ασυμαζευτα να δικαιολογήσουν τάχα, τα αδικαιολόγητα. Ορε νεοελληναραδες , τιμή και δόξα στη βλακεία σας.
    Αιδώς Αργείοι.
    Ως Έλλην ΝΤΡΈΠΟΜΑΙ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *