Ελλάδα: Σκληρή κριτική από τα media για την μετάδοση των Κοζάκου – Μελιτά!

Με σφοδρή κριτική υποδέχθηκε σήμερα ο ηλεκτρονικός και έντυπος τύπος την μετάδοση της ΕΡΤ για τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2023. Το νέο δίδυμο των σχολιαστών αποτελούμενο από τις Μαρία Κοζάκου και Τζένη Μελιτά δεν έπεισαν ούτε τα ΜΜΕ, αλλά ούτε το κοινό που μέσω του Twitter φάνηκε να μην ικανοποιείται από την ελληνική μετάδοση, με τους περισσότερους να αναπολούν τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Το protothema σε σημερινό του άρθρο αναφέρει:

Παράλληλα, περιγράφουμε παράλληλα κι όλα είναι ακατάλληλα
Η απευθείας μετάδοση του διαγωνισμού από το Λίβερπουλ άρχισε στις 22:00 (ώρα Ελλάδας), με τη Μαρία Κοζάκου και την Τζένη Μελιτά να καλησπερίζουν τους τηλεθεατές της ΕΡΤ1 και του ERTFLIX, καθώς και τους ακροατές του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ. Ως εδώ καλά. Ακολούθησαν σαρδάμ και μία τόσο αδιάφορη περιγραφή από τις δυο κυρίες, οι οποίες δεν είχαν καμία χημεία, δεν είχαν κανένα σημείο επαφής και λειτούργησαν παράλληλα.

Γιώργο Καπουτζίδη γύρνα πίσω…
«Γιώργο Καπουτζίδη, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα», ήταν το κεντρικό σύνθημα στα κοινωνικά δίκτυα και στα σαλόνια. Δύο γυναικείες φωνές που διαδέχονταν η μία την άλλη αλλά δεν συναντήθηκαν ποτέ. ΗΤζένη Μελιτά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, ουδείς κατάλαβε το κριτήριο της επιλογής της για κάτι που απαιτεί άλλα προσόντα από αυτά που διαθέτει και στο μεγαλύτερο διάστημα της βραδιάς απλά έδειχνε να διαβάζει τα γραπτά της. Ούτε χιούμορ, ούτε ευφυείς ατάκες, ούτε χημεία. Κρίμα. Η Μαρία Κοζάκου κέρδισε κάτι παραπάνω λόγω εμπειρίας και καλύτερης σχέσης με το θεσμό.

Ομόθυμη αρνητική κριτική και από τα τηλεοπτικά πάνελ

Δριμεία όμως ήταν η κριτική που δέχθηκε το δίδυμο των σχολιαστών και από τα πρωινά πάνελ των εκπομπών, που ομοφώνως θα λέγαμε δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης (μιας που πλησιάζουν και οι εκλογές) ούτε στην έμπειρη Μαρία Κοζάκου, ούτε στην φρέσκια Τζένη Μελιτά.

Η Αφροδίτη Γραμμέλη στο ΣΚΑΙ ανέφερε πως δεν υπήρχε καμία χημεία μεταξύ τους, με την Έλενα Χριστοπούλου να συμπληρώνει πως είχε την αίσθηση πως διαβάζανε ξερά κείμενα, χωρίς καμία επικοινωνία.

Αντίστοιχη κριτική όμως υπήρξε και στο Super Κατερίνα του ALPHA, όπου επικεντρώθηκαν στα λάθη, τα σαρδάμ, αλλά και σε κάποια άστοχα σχόλια που δεν κατάλαβε κανείς, όπως χαρακτηριστικά σχολίασαν.

Ακόμα πιο έντονος ήταν ο Γιώργος Λιάγκας στον ΑΝΤ1, ο οποίος συμπύκνωσε την άποψη του με την φράση: “Φέτος η ΕΡΤ στην Eurovision τα έχει κάνει σαλάτα”. Ο Γιώργος Λιάγκας απάντησε και στον Νίκο Μουτσινά, αλλά και σε όσους τον κατηγόρησαν πως χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τον Victor Vernicos, εξαιτίας της ηλικίας του.

Κάποιοι εχθές, ο φίλος μου ο Μουτσινάς εξερράγη, γιατί είπα εγώ ότι θα πατώσει. Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι θα πατώσει ή ότι το είπα εγώ; Για να καταλάβουμε στην Ελλάδα ότι το πρόβλημα είναι αν πατώσει κάτι, όχι ότι κάποιος λέει ότι θα πατώσει. Και δεν φταίει το παιδί, το είπα και χθες Νίκο μου, φταίνε αυτοί που τον έστειλαν… Αν κάποιος είναι ανέτοιμος.

Και μένα παίζει ο γιος μου πόλο. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να παίζει στην Εθνική κόσμου, ας μου πει όμως ο προπονητής του, δηλαδή η ΕΡΤ, ότι δεν κάνει για την Εθνική κόσμου κι είναι ένα άγουρο παιδί. 16 χρονών, που δεν έχει πατήσει σε πίστα. Και χαλάμε 500 χιλιάρικα σαν κράτος για να τον προβάλλουμε. Μην τρελαθούμε τώρα. Θα μου πείτε ότι τα έβαλα με έναν 16χρονο, που έχω τεράστια αγάπη στα παιδιά όλου του κόσμου. Λίγη σοβαρότητα…λέω καλή επιτυχία στο παιδί, ένα ταλαντούχο νέο παιδί κι ευχόμαστε τα όνειρά του να γίνουν πραγματικότητα, όμως θεωρώ ότι η ΕΡΤ έκανε λάθος επιλογή.

Μην χάσετε τα live μας σήμερα στο YouTube για τις dress rehearsal του δεύτερου ημιτελικού με τις πρόβες Ελλάδας και Κύπρου. Το μεσημέρι στις 15.20 και το βράδυ στις 21.50.

Πως σας φάνηκε η μετάδοση της ΕΡΤ; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. ΦΩΤΗΣ
    ΦΩΤΗΣ says:

    Κατά την άποψη μου το ντουέτο ήταν μια χαρά και μάλιστα η Κοζάκου ήταν καλύτερη από το παρελθόν. Η Μελιτά γλυκύτατη. Ευτυχώς έλειπε το κρύο μη οριοθετημένο του προηγούμενου σχολιαστή που έφυγε.

    Απάντηση
  2. Geotsak
    Geotsak says:

    Αυτό που τα πάντα μας βρωμάνε και δεν μας αρέσουν. Είπε ο Λιάγκας και είπε ο Μικρούτσικος κ.λπ. Αυτοί που στα 100 θετικά σχόλια θα πάρουν τα 5 αρνητικά για να κάνουν είδηση. Εμένα μια χαρά μου φάνηκαν και οι 2. Eurovision βάζω να δω όχι παράσταση.

    Απάντηση
  3. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Κάπου έλεος με την δήθεν “καλοπιστη” κριτική των ανταγωνιστών. Εξαιρετικός ήταν ο σχολιασμός τους και προσωπικά καθόλου δεν μου έλειψαν ούτε τα ειρωνικά σχόλια του Καπουτζίδη για διάφορες συμμετοχές, ούτε η μόνιμη προσπάθειά του να να γυρνάει τα πάντα γύρω από τον εαυτό του.

    Απάντηση
  4. Tina
    Tina says:

    Εγώ δεν είδα τον ημιτελικό έτσι μαθαίνω από εσάς την αρνητική κριτική που εισέπραξαν οι δύο παρουσιάστριες

    Απάντηση
  5. angela
    angela says:

    Δεν πειράζει κάθε αρχη και δύσκολη. Προτιμώ καινούργιους ανθρώπους να δοκιμάσουν παρά να φέρουν πάλι τον Καπουτζίδη που συμπεριφέρεται λες και είναι το προσωπικό του σόου και μόνο αναμετάδωση δεν κάνει (όλα αυτά με τις ευλογίες των σόσιαλ μίντια φυσικά).

    Απάντηση
  6. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μελιτά: την βρήκα ικανοποιητική για πρώτη φορά. Σίγουρα καλύτερη από αυτούς το ’18… Έχει περιθώρια βελτίωσης και θα ήθελα να είναι και του χρόνου.
    Κοζάκου: να σταματήσει να ασχολείται με ότι σχετίζεται με το διαγωνισμό…
    Υποτίθεται θα έπρεπε να βοηθήσει την “νέα”. Σε συνδυασμό με το φετινό σκάνδαλο δεν θέλω να τη ξαναδώ στην παρουσίαση για πολύ καιρό, πόσο μάλλον στην επιτροπή της ΕΡΤ…
    Να δω αλήθεια τι θα πει για το επερχόμενο Βατερλώ που ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΕΥΘΎΝΕΤΑΙ!
    ΥΓ: και εμένα μου έλειψε ο Καπουτζίδης. Εγώ τον βρίσκω πολύ κουλ στις παρουσιάσεις του και όχι τόσο καυστικό στα σχόλια.(μάλλον δεν έχετε δει bbc) Σε έναν ημιτελικό που δεν ψηφίζει η χώρα σου, ναι μπορείς να κάνεις και το προσωπικό σου σχόλιο. Στους τελικους, πάντα ήταν κύριος και σχολίαζε πιο προσωπικά αφού έκλειναν οι γραμμές. Με δυο λόγια μακάρι να γυρίσει.
    Για εμένα θα έπρεπε να έβαζαν τον Σεργουλόπουλο φέτος.
    Ας το σκεφτούν για του χρόνου μαζί με πααααρα πολλές αλλαγές που επιβάλλεται να σκεφτούν!

    Απάντηση
  7. Viki
    Viki says:

    Δεν υπήρχε συνοχή σε αυτά που έλεγαν σε πολλά σημεία δεν τις καταλάβαινα εκεί που έλεγαν κάτι για τα τραγούδια πετούσαν και κάτι για την φενερ μπαχτσε και τον Παναθηναϊκό δεν κατάλαβα καθόλου περιγραφή και επίσης πολλές φορές μιλούσε η μία και πάνω της ξεκινούσε να μιλάει η άλλη με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουμε ούτε την μια ούτε την άλλη και αυτό δεν είναι εντύπωση μόνο δική μου αλλά όλης της παρέας.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *