Ελλάδα: Το Δελτίο Τύπου της ΕΡΤ μετά τον αποκλεισμό της χώρας!

Eurovision 2023

Εκτός τελικού το «What They Say»,
αλλά «ξέρεις τι λένε»; Άξιζε η
 προσπάθεια

Στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ, η ελληνική συμμετοχή απέσπασε ένα από τα πιο θερμά χειροκροτήματα από το κοινό του M&S Arena ανάμεσα στους 16 υποψήφιους. Η συμμετοχή των θεατών του κατάμεστου σταδίου κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Βίκτωρα υπήρξε θεαματική καθώς τραγουδούσαν μαζί του το ρεφρέν, αλλά αυτό δεν κατάφερε να στείλει το «What They Say» στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

CHLOE HASHEMI / EBU

Μόλις 16 ετών, ο Βίκτωρ ήταν ο νεότερος καλλιτέχνης του φετινού διαγωνισμού και όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούσαν οι Βρετανοί διοργανωτές, «our Eurovision son». Παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του διαγωνισμού σε όλες τις φάσεις του, από τις επίπονες καθημερινές πρόβες, τις καθημερινές εμφανίσεις του σε διεθνή media και events, μέχρι και τον Ημιτελικό. Η ΕΡΤ στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή και είναι περήφανη για την ποιότητα της φετινής συμμετοχής της χώρας μας, όπως και για την καλλιτεχνική ομάδα. Mε επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ρήγο παρουσιάστηκε επί σκηνής μια αφαιρετική, σύγχρονη και άρτια εικόνα, εστιασμένη στα συναισθήματα που προκαλεί το «What They Say» και το νόημα των στίχων του.

Η επιλογή της φετινής συμμετοχής μας στη Eurovision προέκυψε για πρώτη φορά με τη συμμετοχή κοινού και επιτροπής, όπως ακριβώς φέτος θα επιλέγει άλλωστε και ο νικητής της Eurovision με βάση τους νέους κανονισμούς ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού. Το «What They Say» ήταν το μόνο τραγούδι από τα πέντε υποψήφια το οποίο τόσο η επιτροπή της ΕΡΤ όσο και το κοινό ψήφισαν και οι δύο στη δεύτερη θέση και έτσι, κατά συνέπεια, του έδωσαν το «διαβατήριο» να ταξιδέψει στο Λίβερπουλ.

Παρότι η ελληνική συμμετοχή δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό, η προσπάθεια του Βίκτωρα αξίζει το χειροκρότημα όλων μας, χωρίς να ξεχνάμε καθόλου το νόημα του συγκεκριμένου τραγουδιού, μέσα από το οποίο ο 16χρονος Βίκτωρ μάς καλεί να «ακούμε» και να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.

To μουσικό ταξίδι του Βίκτωρα μόλις ξεκίνησε με τον πιο συναρπαστικό τρόπο μέσα από έναν διεθνή διαγωνισμό και όπως πρόσφατα δήλωσε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «κάθε δυσκολία είναι ένα σκαλοπάτι για την επιτυχία».

Μείνετε συντονισμένοι στο Εurovisionfun για όλες τις εξελίξεις του αγαπημένου μας διαγωνισμού!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μαρίκα Από Μενίδι
    Μαρίκα Από Μενίδι says:

    Δηλαδη η επιτροπή εβγαλε 1ο το Shout up shout out οπως “μπιπ” λεγοταν? Βρε μας δουλεύουν στα μούτρα μας? Κανεναν δεν λυπάμαι ουτε Βερνίκους ουτε ερτ. Αχ βρε κατακαημενη μέλισσα που δεν έστειλες το τραγούδι στην Γερμανία και ήθελες να κανεις περηφανη την χωρα σου…

    Απάντηση
  2. Chris K
    Chris K says:

    Εν τω μεταξύ, στα αποτελέσματα που έδωσαν στην δημοσιότητα τον Φλεβάρη, υποτίθεται ότι το “What They Say” ήταν πρώτο στην καλλιτεχνική επιτροπή, με μικρή απόκλιση από το “Shout Out” που ήρθε δεύτερο. ΑΥΤΟΓΚΟΛΑΡΑ.

    Απάντηση
  3. Tina
    Tina says:

    Η επιτροπή της ΕΡΤ είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τον αποκλεισμό η επιτροπή κοινου έδειξε ποιος έπρεπε να μας εκπροσωπήσει και να σταθεί επάξια σε έναν τέτοιο ανταγωνιστικό θεσμό αλλά όπως έχω πει σε προηγούμενα σχόλια αγνοήθηκε επίσης εκ του αποτελέσματος η καλλιτεχνική επιτροπή είναι εντελώς ακατάλληλη για να κρίνει ποιο τραγούδι πρέπει να μας εκπροσωπήσει αφού έφερε πρώτο το shout out θα υπάρξει παραίτηση της κριτικής επιτροπής ? Γιατί αν συνεχίσουν τα ίδια άτομα θα συνεχίσουμε να έχουμε τα χτεσινα αποτελέσματα για τα επόμενα χρόνια και από sure qualifier που ήμασταν μέχρι χτες θα γίνουμε sure non qualifier .

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *