Εσθονία: Υψηλή η τηλεθέαση για την Eurovision 2023!

Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision αγκαλιάστηκε ιδιαίτερα από το κοινό της Εσθονίας, με σχεδόν 500.000 θεατές να παρακολουθούν τις τρεις βραδιές.

Ένα υψηλό 66% των Εσθονών επέλεξαν να παρακολουθήσουν τον Μεγάλο Τελικό, 166.000 δηλαδή άτομα, αριθμός που έφτασε το ανώτατο 207.000 άτομα κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του σόου.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το σόου στην εσθονική νοηματική που μεταδόθηκε από το ETV2 έφτασε το ρεκόρ των 15.000 τηλεθεατών, με κορύφωση κατά την διάρκειά του τους 21.000 θεατές.

Πριν τις βραδιές της Eurovision, μάλιστα, είχαν προηγηθεί αρκετά εγχώρια τηλεοπτικά προγράμματα που σχετίζονταν με τον διαγωνισμό. Το «How to Prepare for Eurovision in Liverpool» παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 151.000 άτομα. Το «Alika: a Powerful Ringing Voice», το οποίο μεταδόθηκε μία εβδομάδα πριν τον διαγωνισμό, παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 108.000 άτομα.

Τόσο οι ημιτελικοί όσο και ο Μεγάλος Τελικός μεταδόθηκαν επιπλέον μέσω του ERR.ee και του Jupiter αντίστοιχα, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες να παρακολουθούν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision διαδικτυακά.

Η Εσθονία εκπροσωπήθηκε από την Alika και το τραγούδι της «Bridges», ένα τραγούδι που έκανε την έκπληξη και χάρισε στην χώρα την 8η θέση στον Μεγάλο Τελικό. Το αποτέλεσμα αυτό σηματοδότησε την 11η φορά που η Βαλτική χώρα φτάνει στην πρώτη 10άδα, με την τελευταία να είναι το 2018.

Πηγή: Eurovoix


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *