Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: “Παραπονέθηκε η Τουρκία και βρήκαμε τον μπελά μας το 2006”

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου  βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» της ΕΡΤ και τον Φώτη Σεργουλόπουλο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη φράση που είχε πει ως εκφωνητής της βαθμολογίας της Κύπρου στη Eurovision του 2006!

Χαρακτηριστικά, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, κατά τη live ανακοίνωση της βαθμολογίας τότε, είχε πει: «Good evening, Athens. This is Nicosia calling. Unfortunately, the only divided capital left in Europe» (Καλησπέρα, Αθήνα. Σας καλεί η Λευκωσία, δυστυχώς η μόνη εναπομείνασα διχοτομημένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη).

«Βρήκαμε τον μπελά μας. Ήταν άδικο αυτό που έγινε. Το ΡΙΚ έφαγε πρόστιμο από την EBU, κόπηκε η φράση αυτή από το επίσημο DVD της διοργάνωσης. Εγώ ήμουν εξοργισμένος. Παραπονέθηκε η Τουρκία και έκανε ένσταση. Ήταν απίστευτο αυτό το πράγμα. Τότε συμμετείχε η Τουρκία, ήταν πριν ακόμα σταματήσει. Και βλέπεις μετά από λίγα χρόνια να κερδίζει τραγούδι της Ουκρανίας, που μιλούσε για τη σφαγή των Τατάρων που κέρδισε κιόλας. Εμείς τι είπαμε; Είπαμε μία πραγματικότητα, που είναι αναγνωρισμένη και καταδικασμένη από τα Ηνωμένα Έθνη βάση ψηφισμάτων. Γιατί το είπα; Γιατί η μουσική ενώνει κι εμείς είμαστε ακόμα διχοτομημένοι.

Είμαι ενωτικός, θέλω να ενωθούν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι. Δεν είμαι εθνικιστής. Το είπα ως μία πραγματικότητα.Παραπονέθηκε η τότε κακομαθημένη στη Eurovision Τουρκία, επειδή τότε πήγαινε καλά στον διαγωνισμό. Είμαι περήφανος που το είπα αυτό το πράγμα. Μακάρι να κέρδιζε το 2018 η Φουρέιρα και να διοργανωνόταν από κοινού η Eurovision στη Λευκωσία».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν»:

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Λίβερπουλ:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

1 reply
  1. Eurovision 2023
    Eurovision 2023 says:

    Συμφωνώ και προσυπογράφω σε ο,τι είπε!!!η Ουκρανία υποστηρίζεται μέσα από το διαγωνισμό(και καλά κάνουν οι Ευρωπαίοι δεν αντιλέγω)άλλα μάλλον η συγκίνηση τους είναι επιλεκτική… κοινώς μιλάμε για υποκρισία καθώς στη περίπτωση της Κύπρου η ανταπόκριση και τα αντανακλαστικά απέναντι σε ένα εθνικό ζήτημα που μαστίζει τη Μεγαλόνησο εδώ και δεκαετίες είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα…κατά τα άλλα ο διαγωνισμός δεν παίρνει θέση σε πολιτικό επίπεδο….γελάω

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *