Κύπρος: Όλες οι λεπτομέρειες για το Fame Story ως μέθοδος επιλογής για την Eurovision 2024 | ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Το Fame Story, το οποίο θα μεταδίδεται στη νέα τηλεοπτική σεζόν, ταυτοχρόνως από το ΡΙΚ στην Κύπρο και το STAR στην Ελλάδα, θα είναι το talent show που θα χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος επιλογής για τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την μεγαλόνησο στην Eurovision 2024. To Eurovisionfun μίλησε με τους ανθρώπους του ΡΙΚ και σας μεταφέρουν όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ με τις πρώτες λεπτομέρειες αυτού που θα δούμε.

Μέσω του ΡΙΚ και του STAR το Fame Story

Αυτό που δεν έγινε πραγματικότητα φέτος στην επιλογή του κυπριακού εκπροσώπου, ΡΙΚ – PANIK Records – Barking Well Media,  θα πραγματοποιήσουν για την Eurovision 2024. Ο καλλιτέχνης που θα κληθεί να σηκώσει την κυπριακή σημαία στην Σουηδία και στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, θα αναδειχθεί μέσα από το Fame Story, το οποίο και επανέρχεται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, αρκετά όμως διαφοροποιημένο από αυτό που θυμούνται οι παλαιότεροι. Η είδηση αυτή αναφέρθηκε σήμερα για πρώτη φορά μέσα και από την εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα.

Ας δούμε όμως τώρα όλες τις πρώτες λεπτομέρειες. Το Fame Story θα μεταδίδεται ταυτόχρονα στο ΡΙΚ και στο STAR. Θα πραγματοποιηθούν castings μέσα το καλοκαίρι, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσει να μεταδίδεται από τον Σεπτέμβριο, την έναρξη δηλαδή της νέας τηλεοπτικής σεζόν και ο μεγάλος του τελικός να λαμβάνει χώρα μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων, ώστε να υπάρξει μετά άπλετος χρόνος για να βρεθεί και το τραγούδι, να γίνει το video clip, αλλά και όλη η προετοιμασία που απαιτείται, προκειμένου η Κύπρος να παρουσιάσει στην Eurovision 2024 μία άρτια συμμετοχή.

Καθημερινά θα μεταδίδεται ένα επεισόδιο το απόγευμα, με σκηνές από την ακαδημία. Το πρόγραμμα θα έχει σήμανση κατάλληλο για όλους. Έτσι μην περιμένετε να δείτε πολλά από την καθημερινότητά τους στο σπίτι, ένα δηλαδή καθαρό ριάλιτι, Όλα όσα θα βλέπουμε θα εστιάζουν στην εξέλιξη και την πρόοδό των σπουδαστών της ακαδημίας, οπότε θα βλέπουμε τα μαθήματα, τις πρόβες και γενικότερα την προετοιμασία τους για το εβδομαδιαίο live.

Η Άννα Βίσση πρόεδρος της επιτροπής;

16 άτομα θα επιλεγούν για την μουσική ακαδημία, με έναν φυσικά να αποχωρεί κάθε εβδομάδα στο live show. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με τους ανθρώπους που βολιδοσκοπούνται για την θέση των μελών της κριτικής επιτροπής. Αυτό που μας αποκάλυψαν, είναι πως το πρώτο άτομο με το οποίο συζητούν, είναι η Άννα Βίσση!

Τέλος Μαίου μία αντιπροσωπεία του ΡΙΚ θα βρεθεί στην Αθήνα, ώστε να πέσουν και οι απαραίτητες υπογραφές. Αμέσως μετά φυσικά θα υπάρξει σχετικό trailer, με το οποίο θα ξεκινήσει η υποβολή συμμετοχών, από όσους θα επιθυμούσαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το μουσικό διαγωνισμό, μέσω του οποίου θα γίνει η ανάδειξη του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2024!

H Κύπρος κατάφερε φέτος να πετύχει το καλύτερό της αποτέλεσμα των τελευταίων ετών στο διαγωνισμό, μετά φυσικά το Fuego της Ελένης Φουρέιρα. Ο Andrew Lambrou με το Break A Broken Heart, κατέλαβε την 12η θέση στον μεγάλο τελικό!

Πιστεύετε θα μπορέσει να βρει η Κύπρος τον καλλιτέχνη που θα την φέρει ακόμα πιο ψηλά το 2024; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision 2024!

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Elena
    Elena says:

    Προσωπικά μου αρέσει πολύ ως ιδέα.
    Ελπίζω μόνο να πανε παιδιά με καλές φωνές και όχι όπως στο house of fame που οι μισοί δεν ακουγοντουσαν.

    Με αυτόν τον τρόπο ο καλλιτέχνης θα πάρει και την απαραίτητη προβολή , δλδ θα τον γνωρίσει ο κόσμος , όχι όπως φέτος που ψαχναμε όλοι ποιος ήταν ο Βίκτορ, ωστόσο αυτό για εμένα σημαίνει ότι δεν θα είναι κάποιο “μεγάλο” όνομα αλλά κάποιος πρωτοεμφανιζόμενος.
    Ελπίζω να πετύχει και να δούμε ένα όμορφο αποτέλεσμα

    Απάντηση
  2. agirigos
    agirigos says:

    Δυστυχώς αυτό που απευχόμουν σε προηγούμενο ποστ μου, σε σχετικό θέμα για το ΡΙΚ, συνέβει.

    Όταν ένας διαγωνισμός σύνθεσης τραγουδιού καταντάει ριάλιτι (ούτε ΚΑΝ ταλέντο σόου) για να βγάλει κέρδος μία δισκογραφική, ευτελίζονται οι αρχές του ίδιου διαγωνισμού που λέγεται EUROVISION.

    Για εμένα ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ΡΙΚ.

    Για την ΕΡΤ που μας ενδιαφέρει τώρα, και πάλι θα επαναλάβω, πως με μία εσωτερική παραγωγή (και τονίζω το εσωτερική (!!)) μίας ελληνικής εκδοχής του SanRemo είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Θα τολμούσα να πω πως ακόμα και με την συμβολή της κρατικής ορχήστρας θα έδινε την ευκαιρία σε αληθινούς συνθέτες να προβάλουν την πρότασή τους και τραγουδιστές (ποικίλων μουσικών σκηνών) να αναδειχθούν με υψηλά πρότυπα , και όχι να κάνουμε τάματα κάθε χρόνο αν θα βγάλουν τις ψηλές νότες ή θα τις κυνηγάνε αριστερά δεξιά :).

    Υ.Γ. Φανταστείτε τι ωραίο υλικό θα γέμιζε η σελίδα του eurovisionfun αν συμβεί αυτό το τελευταίο σενάριο για την ΕΡΤ μας…

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με κάθε λέξη που γράφεις. Όταν η Eurovision γίνεται το τελευταίο στάδιο μιας διαδικασίας ριάλιτι/ταλέντ σόου, αναπόφευκτα υποβαθμίζεται για πολλούς και διάφορους λόγους.

      Απάντηση
  3. μπέιμπα, άιμ σέινγκ ότι...
    μπέιμπα, άιμ σέινγκ ότι... says:

    Το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται. Και περισσότεροι θα καταλάβουν τι έφταιξε φέτος. Γιατί συγκεκριμένες εκπομπές & τηλεπερσόνες σήκωσαν -εκ των υστέρων- τόσο κουρνιαχτό για έναν… προβλέψιμο από το χειμώνα αποκλεισμό.
    Ας ελπίσουμε από Δευτέρα σε μια νέα διοίκηση στην ΕΡΤ η οποία θα πάρει σκούπα και φαράσι και θα αναθέσει πάλι τη Eurovision στα μέλη της εκείνα που αγαπούν το διαγωνισμό κι έχουν ικανότητες -το απέδειξαν τα τελευταία χρόνια- να σκαρφαλώσει η Ελλάδα/Greece στο τοπ5 (γιατί όχι και στη νίκη) κι όχι να… πατώνει.
    Όσον αφορά το τρίο στούτζες, που εκκολάφθηκε, τα λέμε τον επόμενο Μάιο.
    Θεωρώ ότι ο φετινός επαγγελματισμός της ελληνικής κριτικής επιτροπής πρέπει να επαναλαμβάνεται πλέον κάθε χρόνο.
    Συμφωνώ με σχόλιο σε προηγούμενο άρθρο για διοργάνωση από την ΕΡΤ εθνικού τελικού, εσωτερικής παραγωγής, με ψήφο 100% televoting. Να έρθει σε επαφή για know how με άλλες χώρες πχ Σουηδία και να στήσει σε κλειστό στάδιο διοργάνωση σύγχρονη σε εικόνα, ήχο, σκηνοθεσία κλπ. Μπορεί.

    Απάντηση
  4. Stavros
    Stavros says:

    Να που μέσα σε έναν χρόνο αλλάζουν όλα. Πέρυσι μετά το δεύτερο συνεχόμενο Top10 λέγαμε πόσο δυναμικά το πάει η ΕΡΤ, πόσο momentum υπάρχει κτλ, ενώ αντίθετα η Κύπρος έχει γίνει το παιχνιδάκι της Panik. Να που κατάφεραν να τα θαλασσώσουν άγρια και αυτή τη στιγμή γίνεται το αντίθετο! Η Κύπρος με μια τιμιότατη θέση(10η ομολογουμένως) και ένα talent show όπως κάνει όλη η Ευρώπη για να αναδειχθεί πράγματι ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης. Εδώ τι γίνεται; Δικαστήρια, αμφιβολία για την ίδια μας την συμμετοχή του χρόνου, διαφθορά, ένα talent show που ακούμε και μέχρι εκεί. Ας μην μιλήσω για το ποιος σοβαρός καλλιτέχνης θα δεχθεί να συμμετέχει…πραγματικά το φετινό πράμα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πλήγμα για την χώρα μας στον διαγωνισμό με βάθος χρόνων. Κατέστρεψαν και τον Βίκτωρα και ό,τι πάει να γίνει από δω και πέρα…Τα λόγια περιττά. ΞεφτιλΕΡΤ ετοιμάσου(όπως πολύ εύστοχα έγραψε ένας φίλος εδώ τις προάλλες)

    Απάντηση
  5. Escfan
    Escfan says:

    ως κύπριος με απογοητεύει που το κρατικό κανάλι θα χρησιμοποιήσει ένα ριαλιτι για τον εκπρόσωπο μας. ούτε καν talent show! το έκανε η Ισπανία με το operation triunfo. θα είναι η πρώτη φορά που θα προβληθεί ριαλιτι στο ΡΙΚ. υποτίθεται ότι τα κρατικά κανάλια είναι υπεύθυνα για να κρατάνε ένα επίπεδο στην τηλεόραση, και τώρα το ΡΙΚ υποβαθμίζει τον θεσμό της Γιουροβιζιον με αυτόν τον τρόπο.

    Απάντηση
  6. Truth Teller
    Truth Teller says:

    Και μόλις αναδειχθεί ο νικητής (που δε θα είναι στα πλαίσια αυτού που περίμεναν ενδεχομένως) θα γίνει απευθείας ανάθεση στον Σάκη Ρουβά (ή οποιονδήποτε Σάκη), με τον νικητή του Fame Story στα φωνητικά του τραγουδιού του Σάκη;

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *