Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ: Η ίδια η ΕΡΤ πρέπει να εξορθολογίσει την επιτροπή της!

Καλεσμένος στην εκπομπή του ALPHA, Super Katerina, ήταν ο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ, κ. Θανάσης Τσώκος, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει όλα όσα αποκαλύψαμε χθες από την ιστοσελίδα μας και αφορούν τα τυπικά κωλύματα που εντοπίσαμε στην σύσταση της κριτικής επιτροπής της ΕΡΤ για τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Δεν έχουμε την πρόθεση να καταθέσουμε ένσταση αλλά…

Ο κ. Τσώκος στην ερώτηση από την Κατερίνα Καινούργιου αν το ΡΙΚ προτίθεται στην κατάθεση ένστασης για την ελληνική κριτική επιτροπή, ανέφερε πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, και η τελική βαθμολογία θα μπορούσε να αλλάξει μόνο αν αυτεπαγγέλτως η EBU που ήδη έχει πληροφορηθεί το ζήτημα, προχωρούσε στην ακύρωση της βαθμολογίας της επιτροπής της ΕΡΤ. Παρ΄όλα αυτά, ο κ. Τσώκος εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός πως η Ελλάδα δεν έδωσε ειδικά φέτος το 12αρι στην Κύπρο, αφού κατά γενική ομολογία ήταν μία άρτια συμμετοχή και με το 4 που τελικά της έδωσε, στέρησε από την χώρα του ένα πλασάρισμα στην πρώτη δεκάδα. Τελειώνοντας ο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ έδωσε μία συμβουλή προς την ΕΡΤ, την οποία νομίζουμε πως στην Αγία Παρασκευή θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν, μετά και τα όλα όσα συνέβησαν.

Η ίδια η ΕΡΤ θα πρέπει να εξορθολογίσει την επιτροπή της!

Υπενθυμίζουμε πως το πρόβλημα που υπάρχει στην σύσταση της επιτροπής της ΕΡΤ είναι πως σε αυτή συμμετέχουν δύο μέλη όπου έχουν εργασιακή σχέση με την ελληνική δημόσια τηλεόραση, κάτι το οποίο απαγορεύεται από τους κανονισμούς της EBU, ενώ όλα τα μέλη της είναι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, κάτι που δεν εξασφαλίζει την ποικιλότητα που ζητείται από τις εθνικές κριτικές επιτροπές.

Σύμφωνα με τον κανονισμό που ισχύει στην Eurovision 2023, σε περίπτωση ακύρωσης μίας κριτικής επιτροπής, ισχύει εις διπλούν η ψηφοφορία του televoting αυτής της χώρας.

Τα μέλη της ελληνικής κριτικής επιτροπής είναι:

  • Χρήστος Γιακουμόπουλος
  • Φώτης (Τάκης) Γιαννούτσος
  • Νικόλαος Νικολακόπουλος
  • Κλαούντια Ματόλα
  • Ευανθία Θεοτοκάτου

Με ενδιαφέρον θα παρακολουθούμε το ζήτημα και θα σας μεταφέρουμε κάθε νεότερη εξέλιξη.


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Τina
    Τina says:

    Έχει απόλυτο δίκιο το 4 στην Κύπρο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα άξιζε και με το παραπάνω το 12 ειδικά φέτος που είχε ένα πολύ ωραίο τραγούδι πραγματικα δεν υπάρχουν λόγια για όλο αυτό το βατερλο

    Απάντηση
  2. Music -Man
    Music -Man says:

    Μαντάρα φέτος η EΡΤ στις επιτροπές και τις επιλογές της. Μάνταρα!!! Χαλιά μαύρα! Ο,τι έχτισε τα προηγούμενα χρόνια τα γκρέμισε σε μια νύχτα. Ξυλωμα όλοι, και εθνικός τελικός.

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Γενικός διευθυντής της ΕΡΤ ποιος είναι;
    Και αυτός μετά από όλα αυτά γιατί δεν έχει αναφερθεί πουθενά…;

    Απάντηση
  4. Παρης Αρμυρος
    Παρης Αρμυρος says:

    Μηπως ο καλλιτεχνικος κοσμος στην Ελλαδα καπως να πιεσει μπας και ακυρωθει η βαθμολογια τηε κριτικης επιτροπης…πραγματικα δηλαδη..δε θα τους πεσει η υποληψη..απλα θα σεβαστουν την επιθυμια του κοινου, εξαλλου στη μουσικη παντα το κοινο αποφασιζει την επιτυχια ενος κομματιου…

    Απάντηση
  5. Παρης Αρμυρος
    Παρης Αρμυρος says:

    Καποιος θα πει τι 10η τι 12η θεση…εχει σημασια στη ζωη ο καθενας να παιρνει τη θεση που του αξιζει..γιατι κρινομαστε εκ του αποτελεσματος και ευκαιριες δινονται λιγες…απ τη στιγμη που το τραγουδι αυτο φτανει στα 100 των βρετανικων charts …και στα 50 πρωτα στο spotify world…αυτο και μονο αρκει..εχουν φτασει πολλες ελληνικες-κυπριακες συμμετοχες εκει?? Και δεν ειναι θεμα ελλαδας-κυπρου..καμια σχεση..οπως και να εχει ευχομαστε στο νεο αυτο καλλιτεχνη λαμπρη σταδιοδρομια που ταξιδεψε απ την αλλη ακρη του κοσμου για να μας πει ενα αξιοπρεπεστατο τραγουδι..και η συμμετοχη του αυτη να γινει εφαλτηριο για νεες μεγαλυτερες επιτυχιες

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *