Ελλάδα: Η δυσαρέσκεια και οι μουρμούρες από μέλη της επιτροπής ΕΡΤ συνεχίζονται!

Όπως αποκαλύπτει σε νέο της άρθρο οι Typologies, στήλη της εφημερίδας “Το Παρόν”, με διαχρονική σχέση με την σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ, οι αντιδράσεις και οι μουρμούρες μελών της επιτροπής που επέλεξε την φετινή ελληνική συμμετοχή συνεχίζονται.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρονται στις Typologies, οι μουρμούρες αλλά και η δυσαρέσκεια μερίδας της επιτροπής της ΕΡΤ που επέλεξε τον Victor Vernicos για την Eurovision 2023 συνεχίζονται. Οι αντιδράσεις αφορούν την διαδικασία επιλογής που ακολουθήθηκε και έρχονται αμέσως μετά την 2η πρόβα που πραγματοποίησε η ελληνική αποστολή στο Λίβερπουλ και την κατακόρυφη πτώση στις εταιρείες στοιχημάτων, που προβλέπουν πλέον αποκλεισμό της Ελλάδας από τον τελικό.

Μάλιστα η διοίκηση της ΕΡΤ προφανώς αντιλαμβανόμενη και τις τεράστιες αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν στο διαδίκτυο, εφόσον παραμείνει και μετά τις εκλογές, προσανατολίζεται στην διεξαγωγή ενός σόου μέσω του οποίου θα γίνει η επιλογή της ελληνικής συμμετοχής για τον επόμενο διαγωνισμό, ούτως ώστε να αποφευχθούν τα φετινά δράματα, τα οποία θα έχουν και συνέχεια τον επόμενο μήνα στις δικαστικές αίθουσες.

Στο #eurovisiongr, το οποίο και παραμένει στα trends, από χθες το βράδυ και μετά την δημοσιοποίηση της δεύτερης ελληνικής πρόβας ασκείται δριμύ κριτική τόσο στην διοίκηση της ΕΡΤ, όσο και στην 7μελή καλλιτεχνική κριτική επιτροπή, η οποία ήταν και αυτή που ουσιαστικά επέλεξε τον Victor Vernicos, αφού η απόφαση της επιτροπής κοινού με πολύ μεγάλη μάλιστα διαφορά ήταν η Melissa Mantzoukis. Οι Έλληνες χρήστες του Twitter επικεντρώνουν την κριτική τους κυρίως στην επιτροπή της ΕΡΤ, την οποία χαρακτηρίζουν ως ακατάλληλη, για να επιλέξει τραγούδι για τον μουσικό διαγωνισμό.

Θυμίζουμε πως τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής της ΕΡΤ για την Eurovision 2023 ήταν τα εξής:

1. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Συνθέτης, Μέλος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ (Πρόεδρος)
2. ΑΔΑΜ ΠΕΤΡΟΣ – Μουσικός Παραγωγός (Μέλος)
3. ΑΠΕΡΓΗΣ ΦΩΤΗΣ – Δημοσιογράφος, προϊστάμενος διεύθυνσης ραδιοφωνίας ΕΡΑ  (Μέλος)
4. ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Μουσικός Παραγωγός (Μέλος)
5. ΚΟΖΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ – Διευθύντρια Δευτέρου Προγράμματος της ΕΡΑ, σχολιάστρια του διαγωνισμού (Μέλος)
6. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ – Διευθυντής Kosmos της ΕΡΑ (ΜΕΛΟΣ)
7. ΜΠΟΥΡΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Αναπλ. Γενικός Διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ (Μέλος)

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Λίβερπουλ:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

21 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Eurovision 2023
    Eurovision 2023 says:

    Ελπίζω να μην είναι ακόμα ένα εφέ ενόψει εκλογών και να γίνει πραγματικότητα μετά από πολλά χρόνια ένας εθνικός τελικός έστω και διαδυκτιακα… βέβαια μετά από τα φετινά καραγκιοζιλικια της ερτ ποιος σοβαρός καλλιτέχνης θα καταθέσει υποψηφιότητα για του χρόνου…αν είναι να διεξαχθεί ένας εθνικός τελικός με χαμηλού επιπέδου συμμετοχές βραστα…Ουτε του χρόνου θα πε καλα…και το λέω αυτό μετά από όλα οσα συνέβησαν φέτος

    Απάντηση
  2. Δημήτρης
    Δημήτρης says:

    Κάτι το οποίο δεν το συζητάμε όλη η επιτροπή έχει μέσο όρο ηλικίας 55+ ενώ μιλάμε για έναν διαγωνισμό με βασικό κοινό 15/30. Λογικά λοιπόν στέλνουμε μόνο ΜΌΝΟ μιντ τεμπο και μπαλάντες καλό θα είναι αυτό να αλλάξει αν θέλουμε να ξαναδούμε ψηλά αποτελέσματα στον διαγωνισμό

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Το μόνο που εύχομαι είναι φέτος η τηλεθέαση που θα σημειώσει το μαγαζάκι της ΕΡΤ από τ διαγωνισμό να είναι σε διαχρονικά χαμηλά ποσοστά. (Καλά αν ερθει και ο αποκλεισμός που φαίνεται να ερχεται κατα πάσα πιθανότητα, ας ετοιμαστουν για ψυχρολουσία στη τηλεθέαση.)
    Προσωπικά θα απολαύσω τον αγαπημένο μου διαγωνισμό από το διαδίκτυο. Όχι να κάνουμε και νουμερα στα νουμερα…

    Απάντηση
    • Andrik
      Andrik says:

      Μα τώρα είναι που πρέπει να κάνει νούμερα ,αυτό θα φέρει εκνευρισμό και έκθεση . Αν δεν περάσει ο μικρός τα νούμερα θα είναι χαμηλότερα από άλλες χρονιές

      Απάντηση
  4. gogos
    gogos says:

    Μα και να αλλάξει η διαδικασία επιλογής με ένα σόου, ΑΝ ΠΑΛΙ έχουμε την ίδια ομάδα αξιολόγησης από την ΕΡΤ, τι θα αλλάξει;; ΤΙΠΟΤΑ!
    Εαν αυτοί που μας έλεγαν ότι η ΕΡΤ φέτος θα συναποφασίσει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ με την επιτροπή κοινού και είδαμε πως αποφάσισε, τότε λυπάμαι, αλλά δεν θα ακολουθήσω στο νέο φιάσκο που πιθανόν να ετοιμάζει.
    Γιατί πολύ απλά δεν την εμπιστεύομαι!!

    Απάντηση
    • Tina
      Tina says:

      Όταν έλεγα ότι η καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ έδωσε γενναία βαθμολογία στο τραγούδι του Βερνίκου και αγνόησε την επιτροπή κοινού κάποιοι με είπαν κουραστική όμως αυτή είναι η αλήθεια όπως αλήθεια είναι και ο αποκλεισμός που πλέον είναι ορατός.

      Απάντηση
  5. Νικόλαος
    Νικόλαος says:

    Εύχομαι ο Ζούλας και το παρεάκι του να φύγουν από την ΕΡΤ και να έρθει μια καινούργια διοίκηση που να κάνει εθνικό τελικό.
    Κανένας σοβαρός καλλιτέχνης δεν θα στείλει συμμετοχή μετά το φετινό φιάσκο. Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία αξιοπιστία και θα έπρεπε να ντρέπονται. Ο Τσακνής τουλάχιστον έκανε ανάθεση και δεν βγήκε στην τηλεόραση σαν τον Ζούλα να μιλάει για δημοκρατικές διαδικασίες και μετά να στήσει την διαδικασία και να στείλει τον γιο του εφοπλιστή.
    * και σταματήστε κάποιοι με το “παιδί”. Αν ήταν παιδί να καθόταν σπίτι του να παίζει playstation και όχι να ψάχνει τις νότες με GPS στο Λίβερπουλ.

    Απάντηση
  6. Μάριος
    Μάριος says:

    Too little, too late. Κατόπιν της διαδικασίας κάποια μέλη της επιτροπής μουρμουράνε για το πως έγινε αυτή; Όταν συνέχιζαν να συμμετέχουν σε αυτή και προσυπέγραφαν με το όνομά τους την ολοκλήρωσή της και το αποτέλεσμά της, δεν κατάλαβαν ότι κάτι δεν γίνεται καλά; Όταν διαφωνείς με κάτι, σηκώνεσαι και φεύγεις όταν αυτό συμβαίνει, όχι αφού έχεις βάλει και εσύ πλάτη για να γίνει, είτε ενεργά, είτε με την ανοχή σου.
    Και επίσης, στο καράβι ο καπετάνιος αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι κάνει και ο τελευταίος ναύτης. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, που υπό αυτόν έγινε το φετινό φιάσκο, θα είναι ο ίδιος που θα αναβαπτίσει τον διαγωνισμό του χρόνου;

    Απάντηση
  7. Melissa, goodbye!
    Melissa, goodbye! says:

    Είναι η ίδια ακριβώς επιτροπή που επέλεξε Αμάντα και Στέφι και με τις ίδιες διαδικασίες. Μάλιστα, μέχρι πέρσι υπεραμυνόσαστε όλοι της επιλογής της ΕΡΤ να διαλέγει εκπρόσωπο μόνο η επιτροπή και να μη γίνεται εθνικός τελικός, επειδή το ελληνικό κοινό τάχα δεν ξέρει και θα επέλεγε ¨¨Μάτα Χάρ騨. Βλέπαμε μέχρι και άρθρα με δηλώσεις συμμετεχόντων καλλιτεχνών ότι δεν θα έστελναν καν τραγούδι αν γινόταν εθνικός τελικός και πως εμπιστεύονται την επιτροπή της ΕΡΤ. Όλη αυτή η νοοτροπία που καλλιεργήθηκε τα προηγούμενα 3 χρόνια έφεραν το φετινό αποτέλεσμα, με την επιτροπή να θέλει να στείλει αρχικά τη Μόνικα και μετά τον Βερνίκο. Τι θέλω να πω; να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, κάνοντας την αυτοκριτική του. Το γλείψιμο στην ΕΡΤ και η υπόσκαψη της ιδέας μιας ανοικτής διαδικασίας γύρισε μπούμερανγκ. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

    Απάντηση
    • Tina
      Tina says:

      Θα συμφωνήσω με αρκετά από όσα λες ιδιως με την έλλειψη εμπιστοσύνης να επιλέγει αποκλειστικά το κοινό την ελληνικη συμμετοχή που θα μας εκπροσωπήσει και το eurovision fun έδειχνε να έχει πολυ μεγάλη εμπιστοσύνη σε μια καλλιτεχνική επιτροπή και ελάχιστη στο κοινό όμως μετά τα φετινά ελπίζω να αναθεωρησε γιατί για μένα καμία καλλιτεχνική επιτροπή από ότι αποδείχτηκε δεν έχει καλύτερο κριτηριο από το κοινό.

      Απάντηση
    • Eurofan
      Eurofan says:

      Αρχικά να αναφέρω ότι συμφωνώ σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η ερτ φέτος και επαυξάνω. Πάρα ταύτα θεωρώ την εμπιστοσύνη που δείξανε κάποιοι, και εγώ μαζί τους, σε μια επιτροπή που μας έφερε δύο δεκάδες μετά από 7 χρόνια πάτου. Και όσον αφορά στην ανωριμότητα του ελληνικού κοινού, νομίζω ότι αυτη όντως υφίσταται, αλλά ίσως να είναι η μόνη λύση η καταφύγη σε αυτήν

      Απάντηση
  8. Στέφανος
    Στέφανος says:

    Σκέψου να αποκλειστεί το άρθρα θα βγουν.

    Τον τιμωρήσαμε πριν καν μάθουμε τι έγινε, πριν ακόμη γίνει ο διαγωνισμός.

    Και να μη περάσουμε τι έγινε; Υπάρχει συμβόλαιο μόνιμης συμμετοχής μας στον τελικό; Κάποιες χώρες δεν θα περάσουν.

    Ούτε της Μελίσα το τραγούδι ήταν ωραίο, ούτε της Κλαυδιας. Προφανώς από το φετινό υλικό διάλεξαν το λιγότερο κακό.

    Άλλωστε το νόημα έχει να περνάμε στον τελικό και να είμαστε τελευταίοι. Σκοπός είναι να γίνουμε Σουηδία και Ουκρανία. Να στέλνουμε ωραία τραγούδια και να έχουμε 5αδες και νίκες.

    Απάντηση
    • JustVoted
      JustVoted says:

      Επειδή ήμουν στην επιτροπή κοινού το τραγούδι της Μελίσσα τα έσπαγε. Θα ήταν σίγουρα τοπ 10.
      Οπότε όταν δεν ξέρεις καλύτερα να μην μιλάς.

      Απάντηση
        • Δημητρης
          Δημητρης says:

          Όσοι ήμασταν στην επιτροπή κοινού και το ακούσαμε καθαρά ξέρουμε ότι σίγουρα δεν ήταν φασαρία. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την χαοτική διαφορά που είχε με τον Βίκτωρ (190 βαθμούς) ενώ ο Βίκτωρ με το Shout out που ήταν 5ο είχε 170. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο κόσμος έδειξε με διαφορά την προτίμηση του εκείνη τη μέρα

          Απάντηση
  9. Orpheus
    Orpheus says:

    Νομίζω πια ότι ήρθε η ώρα να μιλήσω ανοιχτά για αυτό το θέμα! Προειδοποιώ ότι έχω πάρα πολλά να πω. Η συγκεκριμένη επιτροπή είναι όχι απλά ακατάλληλη, αλλά και επικίνδυνη. Κι εγώ το φωνάζω από πέρυσι όταν έκοψαν πάλι απ’ την 5άδα και την Ευαγγελία (και τα 2 κομμάτια που κατέθεσε) αλλά και την Joanne (με την τραγουδάρα το Remedy) για να περάσει Lou Is & Johanna Drigo (πιο άκυρα για Eurovision πεθαίνεις)… Και πέρυσι το ίδιο σκηνικό ήταν και τις ίδιες επιλογές έκαναν απλά το κάλυψε η 8η θέση της Αμάντας. Καλά, να μη σχολιάσω τα φετινά που από τα 106 (αν θυμάμαι καλά) κομμάτια που κατατέθηκαν πήγαν και επέλεξαν τα πιο ανάλατα (έστω τα πιο αδιάφορα)… Εγώ όταν κληρώθηκα να είμαι μέλος των 70 του κοινού πήγα όλο χαρά να ψηφίσω, να ακούσω κάτι καλό, αντ’ αυτού ξενέρωσα με τις επιλογές που έκαναν… Κοινώς, το λέμε, το φωνάζουμε, αλλά ώρα να γίνει επιτέλους: να παραιτηθούν όλοι από την επιτροπή αυτή ΧΘΕΣ! Και αυτά τώρα που λένε, τα είπαν απλά έτσι, για να τα πουν…

    Απάντηση
  10. Ελεν
    Ελεν says:

    Όχι Άλλο κάρβουνο Καλή Επιτυχία Βίκτωρα Καλή Επιτυχία Ελλάδα Μπράβο που τέσσερις ημέρες πριν τον ημιτελικό κάνετε τέτοια Επίθεση στη χώρα μας Μπράβο

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *