Ηνωμένο Βασίλειο: Ρεκόρ τηλεθέασης για τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2023!

Ο Μεγάλος Τελικός της Eurovision 2023 αποτέλεσε τον τελικό με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα στην ιστορία του διαγωνισμού για τη διοργανώτρια χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το BBC, κατά μέσο όρο τον τελικό παρακολούθησαν 9,9 εκατομμύρια τηλεθεατές με την τηλεθέαση να αγγίζει το 63%. Μάλιστα, ο Μεγάλος Τελικός άγγιξε κάποια στιγμή το υψηλό των 11 εκατομμυρίων τηλεθεατών, σπάζοντας κάθε ρεκόρ τηλεθέασης για τον διαγωνισμό της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Kate Phillips, Unscripted Director του BBC, δήλωσε:

Τι υπέροχος διαγωνισμός!Ήταν ένα αξέχαστο τηλεοπτικό σόου που εφάμιλλό του δεν έχει υπάρξει και δημιουργημένο από το BBC και για τους εγχώριους τηλεθεατές αλλά και για εκατομμύρια κόσμου που το παρακολούθησαν ανά τον κόσμο.

Νικήτρια της Eurovision 2023 στέφθηκε για 7η φορά στην ιστορία της η Σουηδία, ισοφαρίζοντας σε νίκες την Ιρλανδία, με τη Loreen και το “Tattoo“. Μάλιστα, η Loreen κατάφερε το ακατόρθωτο και πέτυχε τη 2η της νίκη στον διαγωνισμό, πράγμα που μόνο ο Ιρλανδός Johnny Logan είχε καταφέρει μέχρι πρότινος.

Στον αντίποδα, η διοργανώτρια χώρα επέστρεψε στις χαμηλές τις πτήσεις στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς η Mae Muller δεν έπεισε την Ευρώπη και τερμάτισε στην 25η θέση.


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Πηγή: eurovoix.com
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *