Ιρλανδία: Το RTÉ θα αξιολογήσει τις επιλογές της Eurovision για το μέλλον!

Οι Wild Youth εκπροσώπησαν την Ιρλανδία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023, χωρίς ωστόσο να κατάφεραν να προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό για άλλη μια φορά. Η Ιρλανδία δεν έχει περάσει στον μεγάλο τελικό από το 2018, αν και ακόμη καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο της μεγάλης βασίλισσας του διαγωνισμού!

Ο επικεφαλής της αποστολής Michael Kealy μοιράστηκε την πρώτη του εικόνα για τα αρνητικά αποτελέσματα για την Ιρλανδία. Σύμφωνα με τον κ. Kealy, είναι σημαντικό για την Ιρλανδία να αλλάξει τη μορφή της για να επιλέξει τον εκπρόσωπό της. Τα πιο πρόσφατα χρόνια η Ιρλανδία επέλεξε τον αντιπρόσωπό της χρησιμοποιώντας το The Late Late Show ως εθνική επιλογή:

«Νομίζω ότι το The Late Late το έχει εξυπηρετήσει καλά κατά κάποιο τρόπο – ήταν το μόνο όχημα επαρκούς κλίμακας που μπορούμε να κάνουμε, για να είμαστε ειλικρινείς. Είναι πολύ περιορισμένο, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το στούντιο».

Ωστόσο, κατηγορεί επίσης την έλλειψη χρηματοδότησης από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ως έναν από τους λόγους για τα άσχημα αποτελέσματα:

«Δεν πρόκειται να κερδίσω κανέναν διαγωνισμό δημοτικότητας για να το πω αυτό, αλλά το RTÉ είναι χρόνια υποχρηματοδοτούμενο νομίζω, κατά τη γνώμη μου, εδώ και δεκαετίες, και αυτό φαίνεται ιδιαίτερα όταν πρόκειται να κάνουμε ψυχαγωγικές εκπομπές (…) Όταν πρόκειται για την ψυχαγωγία, χρειάζεσαι κλίμακα για να φαίνεται τόσο εντυπωσιακό όσο μια παράσταση που θα έβλεπες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η αλήθεια είναι ότι οι εγκαταστάσεις μας στο RTÉ δεν επαρκούν για να ανεβάσουμε τέτοιες εκπομπές».

Αν και είμαστε σε πρώιμο στάδιο για την επιλογή της επόμενης χρονιάς, ο κ. Kealy τόνισε ότι το RTÉ θα συζητήσει τη μελλοντική πορεία της χώρας στη Eurovision στο τμήμα ψυχαγωγίας τους και με το Late Late Show για την προσέγγιση επιλογής τραγουδιών για το 2024.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα τελευταία νέα σχετικά με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *