Κόσοβο: Το RTK πιέζει για την ιδιότητα μέλους της EBU!

Ο Πρόεδρος του RTK επιβεβαίωσε ότι ο κοσοβάρικος ραδιοτηλεοπτικός φορέας συνεχίζει να ασκεί πιέσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση.

Μιλώντας στο διοικητικό συμβούλιο του RTK σχετικά με τον πρώτο μήνα του 2023, ο Πρόεδρος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα του Κοσόβου επιβεβαίωσε ότι το κανάλι συνεχίζει να πιέζει για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση. Ο Μπέσνικ Μπολετίνι εξήγησε ότι το RTK συνεχίζει να παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις της EBU για να ασκήσει πιέσεις για ένταξη και πρόσκληση να διαγωνιστεί στη Eurovision.

Για να μπορέσει να συμμετάσχει σε μια μελλοντική έκδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού, το Κόσοβο πρέπει να γίνει μέλος της Διεθνούς Ένωσης Τηλεόρασης, καθώς και μέλος των Ηνωμένων Εθνών. Νωρίτερα φέτος, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή το Festivalit të Këngës, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως σόου επιλογής εκπροσώπου στη Eurovision, εάν είναι σε θέση να διαγωνιστεί.

Στο παρελθόν, το Κόσοβο έχει συμμετάσχει και σε άλλες εκδηλώσεις της Eurovision. Για παράδειγμα, το 2011, το RTK επέλεξε την Tringa Hsya για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό Eurovision Young Dancers εκείνη τη χρονιά. Το Κόσοβο έχει εκπροσώπηση στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 με τους Αλβανούς εκπροσώπους Albina & Familija Kelmendi να προέρχονται από τη μερικώς αυτή αναγνωρισμένη χώρα.

Πηγή: Eurovoix

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *