Νησιά Φερόε: Το KVF θα αιτηθεί να γίνει μέλος της EBU!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας των Νησιών Φερόε, Kringvarp Føroya (KVF), θα κάνει αίτηση να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης πριν το καλοκαίρι.

Ο διευθύνων σύμβουλος του KVF σχετικά με την αίτηση για την ιδιότητα μέλους στην EBU σχολίασε το εξής:

“Ο απώτερος στόχος μας με αυτήν την εφαρμογή είναι η ανεξάρτητη συμμετοχή των Φερόε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision”

“Η ένταξη στην EBU είναι το πρώτο βήμα. Αν τα καταφέρουμε, ο επόμενος στόχος μας είναι η Eurovision. Αυτός ο διαγωνισμός είναι προς το παρόν μόνο για ανεξάρτητα κράτη, αλλά ίσως μπορέσουμε πρώτα να αποκτήσουμε κάποιο είδος συνδεδεμένου μέλους και μετά να εργαστούμε από εκεί. Μέχρι την επόμενη άνοιξη, ελπίζω ότι θα έχουμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη ιδέα για τις πιθανότητές μας.”

Τα Νησιά Φερόε αποτελούν μέρος του Δανικού Βασιλείου και είναι μια αυτόνομη χώρα. Τα Νησιά Φερόε είναι αυτοδιοικούμενα σχεδόν σε όλους τους τομείς και είναι εξ ορισμού επιλέξιμα για να γίνουν μέλος της EBU.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας πιέζει για ένταξη στην EBU και η συμμετοχή στη Eurovision έρχεται αφού τα Νησιά Φερόε είχαν τον πρώτο τους τραγουδιστή στον διαγωνισμό φέτος. Ο Reiley εκπροσώπησε τη Δανία στο Λίβερπουλ με το “Breaking My Heart”, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό, καθώς τερμάτισε στην 14η θέση με μόλις 6 βαθμούς.

Πηγή: Eurovoix

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

1 reply
  1. Music -Man
    Music -Man says:

    Άντε να δούμε και καμιά νέα χώρα. Το Καζακστάν ακόμα περιμένει να μπει. Τα ΝΦ βλέπω να αργούν …πολύ! Αφού Ρωσία, Λευκορωσία, Βουλγαρία και μάλλον Τουρκία δεν το βλέπω σύντομα να επιστρέψουν…ας μπουν νέες χώρες.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *