ΡΙΚ για ελληνική επιτροπή: “Πάμε στην επόμενη και πολύ κράτησε…”!

Με ένα ευστοχότατο σχόλιο οι σχολιαστές του ΡΙΚ για την Eurovision 2023, έδωσαν την δική τους απάντηση στο 4αρι της ελληνικής επιτροπής στον Andrew Lambrou και το Break A Broken Heart. Η Μελίνα Καραγεωργίου και ο Αλέξανδρος Ταραμουντάς ανέμεναν και αυτοί το 12αρι από την Ελλάδα, αλλά η κριτική επιτροπή της ΕΡΤ έχει άλλη γνώμη…

Ενώ όλοι ανέμεναν το 12αρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στην Κύπρο μας, ειδικά αυτή την φορά το άξιζε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι ακατάλληλες επιτροπές της ΕΡΤ κατάφεραν φέτος να ξεπεράσουν την φαντασία μας για μία ακόμη φορά. Όχι απλά δεν έδωσαν 12, αλλά φιλοδώρησαν την Κύπρο με ένα 4 μόλις, στερώντας από τον υπερταλαντούχο και επαγγελματία Andrew Lambrou την δεκάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κύπρος θα ήταν 10η, αν η Ελλάδα του έδινε έστω το 7.

Ο Σεργουλόπουλος είναι πανέτοιμος να χαρίσει ένα 12αρι….Όχι στην Κύπρο πάντως! Τους δίνει στο Βέλγιο… Η πενταμελής κριτική επιτροπή έδωσε 4 βαθμούς στην Κύπρο. Thank you next! Πάμε στην επόμενη και πολύ κράτησε!

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 4 από τα 5 μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ραδιοφωνικοί παραγωγοί σε ραδιόφωνα μάλιστα που δεν έχουν και μεγάλη σχέση με την pop κουλτούρα της Eurovision, κάτι που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως. Η ΕΡΤ δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει για την καλλιτεχνική επιτροπή που επέλεξε την φετινή μας συμμετοχή και θεώρησε πως είναι σώφρον να επαναλάβει το ίδιο λάθος και στον τελικό της Eurovision.

Ποια είναι η άποψη σας για το 4αρι της ελληνικής επιτροπής στην συμμετοχή της Κύπρου;


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision 2023

27 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Λάιος
    Λάιος says:

    Το 4άρι υπερβολικό, αλλά πολύ χαίρομαι που δεν δώσαμε 10 ή 12. Φτάνει με αυτό το φιάσκο.
    Υποψιάζομαι ότι η EBU διακριτικά ενημέρωσε και την Ελλάδα ότι αν συνεχιστεί αυτό με τα 12άρια στην Κύπρο θα είναι η επόμενη επιτροπή που θα κοπεί και θορυβήθηκαν. Άλλωστε, είναι και αυτή μία πασιφανής μεθόδευση ψήφων.
    Πιστεύω επίσης ότι η πανάσχετη ελληνική επιτροπή θεώρησε ότι η Κύπρος θα πατώσει και για να μην εκτεθεί πολύ έδωσε μόλις 4.

    Απάντηση
    • Gus
      Gus says:

      Ότι να ναι….ασχολήθηκε η ebu με το 12 που δίνουμε στη Κύπρο. Τι λες;
      Ότι να ναι….ουτε η ΕΡΤ δεν θα το έχει σκεφτει αυτό ως δικαιολογία.

      Απάντηση
    • Johny
      Johny says:

      Το τραγούδι της Κύπρου ήταν πολύ καλό και το λιγοτεροβπου έπρεπε να δώσει ήταν 8. Το 4 υπερβολικό. Συν το 10 στην Πορτογαλία, το 12 στο Βέλγιο, πέρυσι 19 Αζερμπαϊτζάν, πρόπερσι 10 Μολδαβία μυρίζει κάτι πολύ ύποπτο που πρέπει να ψάξει η EBU.

      Απάντηση
  2. Κωστας
    Κωστας says:

    Αχ κάψτε το το ρημάδι το κτήριο της ερτ(που λέει ο λόγος) γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να τους νοιαξει τι συνέπειες έχουν αυτά που κάνουν ίσως μόνο με κανίς διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο

    Απάντηση
  3. Stavros
    Stavros says:

    Μέχρι τέλους Γιάννη! Μην τους αφήσετε σε χλωρό κλαρί. Ντρέπομαι αφάνταστα που στερήσαμε την 10άδα από την Κύπρο. Μέχρι και πριν κάτι μήνες το σάιτ σας εκθείαζε την ΕΡΤ(και πολύ καλά έκανε γιατί ήταν σε σωστό δρόμο), τώρα όμως η πιο βαριά κριτική ασκείται από εσάς. Για αυτό είστε και θα είστε το κορυφαίο σάιτ για τον διαγωνισμό στην χώρα μας. Τώρα όσον αφορά την ΕΡΤ, αν δεν μπορεί να κάνει το bare minimum, να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ! Έχει ένα τέτοιο πολύτιμο τηλεοπτικό προιόν και πάνω που είχαμε αρχίσει να ορθοποδούμε 3-4 χρόνια(απτ’την Katerine Duska), πέσαμε σε ιστορικό χαμηλό, πιο πάτο και από τους Argo. Ρεζιλίκια. Και άμα δικαιωθεί και η Μελίσα στα δικαστήρια τον Μάιο βλέπω μια 2-3ετή αποχώρηση και θα το αξίζουμε. Ντροπή ξανά…Αλητεία και κοροϊδία μπροστά στα μάτια μας, και δεν γουστάρω να πληρώνει ο ελληνικός λαός απτη τσέπη του τα λεφτά για να κάνει η ερτ τα κουμάντα της, χωρίς καν να σου δίνει την ευκαιρία να ψηφίσεις το τραγούδι που ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ! Γιατί ένας μουσικός διαγωνισμός δεν είναι το παν, το παν είναι η τιμιότητα…

    Απάντηση
    • Παρης Αρμυρος
      Παρης Αρμυρος says:

      Ακομη κι αν δε τους αρεσε που απορω δηλαδη τι κακο βρηκαν σ ενα ομορφο μετρημενο μελωδικο κομματι..δε σεβαστηκαν εστω το κοπο ενος νεαρου καλλιτεχνη που με μια αξιοπρεπεστατη παρουσια προσπαθει να εξελιχτει και μας ηρθε απ την αλλη ακρη του κοσμου για να τιμησει τη χωρα καταγωγης του…

      Απάντηση
  4. EscAndy
    EscAndy says:

    Thank you next? Άσε μας κουκλίτσα μου!
    Δικό μας είναι το 12άρι και το δίνουμε όπου θέμε!
    Άμα θέλουμε του βάζουμε φωτιά και το καίμε, το πετάμε στα σκυλιά και δεν σας πέφτει λόγος.
    Έτσι γουστάρουμε ρε, να χαλάμε 500.000 ευρώπουλα για να κάνει το κομμάτι του ο εφοπλιστής και να τα τσεπώνει ο άλλος εφοπλιστή, ο Πάρης καλέ… ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;
    Αυτοί είμαστε και σ όποιον αρέσει!

    Απάντηση
    • Johny
      Johny says:

      Το μόνο και πράγμα που έγινε ποτέ ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η Ζωή Κωνσταντοπουλου και οι λοιποί σύντροφοι ήταν εκεί, για να συνεχιστεί το γλέντι.

      Απάντηση
  5. Theodoros
    Theodoros says:

    Εγώ είμαι σχεδόν 50 χρόνων και βλέπω κάθε χρόνο Eurovision από το 1982 αλλά φέτος δεν το παρακολούθησα λόγο του συμβαντοςμε την επιλογη επιλογή του τραγουδιού μας Όσο για την Νίκη της Σουηδίας πιστεύω ότι δεν την άξιζε, μπορεί η φιλανδια να μην ήταν φωνητικά καλή αλλά ούτε η Σουηδία ήτανε επειδή γκαρίζει.Δεν μπορεί όταν στο κοινό είσαι με σχεδόν με 130 πόντους μπροστά να έρθει η επιτροπή και να αλλάξει το αποτέλεσμα με σχεδόν 200 πόντους διαφορά με το έτσι θέλω.

    Απάντηση
    • Γιάννης Α Γιάννης
      Γιάννης Α Γιάννης says:

      Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας! Είμαι από αύριο 42, παρακολουθώ ανελλιπώς από το 2001 με τους Antique, στήριξα και μετάνιωσα την επιλογή του Βερνικου διότι περίμενα μια πρωτότυπη παρουσίαση αν κ ήδη με τη δημοσίευση του τραγουδιού άρχισα να έχω αμφιβολίες… Πιστεύω πλέον πως με τη Melissa θα είχαμε ενδεχομενως μια καλύτερη πορεία χτες. Για τη νίκη δε με-το-στανιό της Σουηδίας το μόνο που μπορώ να πω είναι σε καλή μεριά. Έχω κάνει unfollow το επίσημο κανάλι της eurovision και στο εξής αυτός ο θεσμός για μένα παύει να υπάρχει.
      Καλή συνεχεια σε όλους

      Απάντηση
      • Παρης Αρμυρος
        Παρης Αρμυρος says:

        Την ιδια ψυχολογια εχω κι εγω κλεινω τα 42…αηδιασα φετος..θα μου πειτε τι ασχολεισαι επιστημονας ανθρωπος με τη eurovision? Ειναι η σδικια που τη βλεπω παντου και με πνιγει…ειναι οτι η αξιοπρεπεια βαθμολογηθηκε με ενα 4. Αυτο. Μαλλον δε θα δω eurovision του χρονου..να δω τι????

        Απάντηση
    • Παρης Αρμυρος
      Παρης Αρμυρος says:

      Η Σουηδια δεν εκανε καποια εκπληξη για να ειναι νικητηρια…ξαναζεστανε το “euforia” απλως…η συμμετοχη της φιλανδιας οκ..ξεσηκωτικη..αλλα καπως θεατρικομορφη..οπως και αλλες συμμετοχες..υπερβολες ανουσιες γενικα…καθαρα τραγουδια που μου αρεσαν π.χ…ηταν της Εσθονιας, της Κυπρου..βαρυτητα πρεπει να δινεται στη ψηφο του κοινου…το κοινο εξαλλου παντα αγοραζει-ακουει τη μουσικη…ας διναν οι επιτροπες αλλου τυπου βραβεια…οχι ψηφους

      Απάντηση
  6. dimitris esc
    dimitris esc says:

    Συγνωμη,δημοσιεύετε σχόλια που προτρέπουν σε βία;”Καψτε το ρημάδι το κτιριο της ΕΡΤ;Έστω και που λεει ο λόγος;Αλήθεια τώρα ;

    Απάντηση
    • orestis
      orestis says:

      ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΟΟΟΟΟΟΣ!
      θεωρώ χειρότερη την υποβίβαση της νοημοσύνης μας από την ΕΡΤ , παρά αυτό…ΗΜΑΡΤΟΝ

      Απάντηση
  7. Chris
    Chris says:

    Αυτές τις υποθέσεις που αναφέρεις πιο πάνω, τις σκέφτηκες πολλή ώρα? Θα σου πει η EBU πως θα ψηφίσεις? Αυτό ειναι το κακο με το διαδίκτυο… το ότι δίνει φωνή στον Κάθε ΑΣΧΕΤΟ να εκφέρει άποψή και πετάξει την κοτσάνα του… και το τραγικό ειναι ότι τις κοτσάνες που λέει, τις πιστεύει κι όλας.

    Απάντηση
  8. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Το έβλεπα από το ΡΙΚ και πραγματικά συμφωνησα πολύ με τους σχολιαστες, επίσης ως έλληνας ντραπηκα που δωσαμε 4 σε αυτη την κυπριακή συμμετοχή και στην ουσια της στερήσαμε την δεκάδα, ενώ η δική τους επιτροπή έδωσε 12άρι ακόμα και στην Demy…
    Καπάκι το γυρισα στην ερτ να δω πως θα σχολιαστει από τις εκλεκτές κυράτσες και πέρασε έτσι, όπως όλα δηλαδή φέτος και το μόνο σχολιο της Κοζακου για τις ψηφους των επιτροπών ήταν ότι της έκανε εντυπωση που το Ισραηλ με ένα τετοιο κομμάτι τερματισε στις επιτροπές τόσο ψηλά…. Πόσο πιο ακατάλληλη αυτή η γυναικα!!!
    Εγω να ρωτήσω, κατάλαβε ο Ζούλας και οι 7 της επιτροπής ότι επειδη εκείνοι ήθελαν να προωθήσουν τα βυσματα και δεν τους βγήκε και μετά έκαναν εμπαρκο στέλνοντας τον Βικτωρα, πιασαμε πάτο? Θα κάνουν κάτι για αυτό και θα βγουν επιτέλους να δώσουν εξηγησεις και να παραιτηθούν ή μονο να μοιράζουν 4άρια στην αρτια ως προς όλα κυπριακή συμμετοχή είναι ικανοί?
    Εκτός από ευθυνοφοβοι, ακατάλληλοι, άχρηστοι και ανικανοι τωρα είναι και κομπλεξικοί!
    Καληνύχτα ξεφτιλΕΡΤ, έρχεται και το δικαστήριο, ετοιμάσου…

    Απάντηση
    • T.R
      T.R says:

      Den ine to idio pragma. To tragoudi tis Marias Elena Kyriacou san tragoudi itan gia ton pato eno tou Lambrou itan gia 10ada kai axize kati parapano apo 4 apo tin elliniki epitropi. Ine i periptosi Gia skepsou to 2021 i Kipros na min edine to 12 sti Stefania, tha emene 11th. Kapos etsi niothoume. Xasame mia thesi sti dekada pou itan poli simantiki gia tin doulia pou ekane to RIK tosous mines.

      Απάντηση
  9. EscSolution
    EscSolution says:

    Κομπλεξαρες της ερτ, εμάς θα μας άρεσε να μάς στερουσε η Κύπρος τη δεκάδα με τη στεφανια το 2021? Θα μας άρεσε? Δεν είχαν συμμετοχή Σουργελο, είχαν αξιοπρεπέστατη συμμετοχή. Έστω το δέκα ας δίνατε αν θέλατε οπωσδήποτε να το παίξετε αμερόληπτοι. Αλλά όχι. Το 4 είναι εκδικητικό και δείχνει κόμπλεξ. Να δω ποιος θα μάς ψηφίσει εμάς στο μέλλον, που ακόμα και καλή συμμετοχή να υπάρξει (σσ:μέσα από ελληνικό τελικό με πολλές συμμετοχές ή απευθείας ανάθεση σε σοβαρό, έμπειρο και επιτυχημένο καλλιτέχνη), θα ψάχνουμε την ψήφο μας έτσι όπως τα κάνατε.

    Απάντηση
  10. EscSolution
    EscSolution says:

    Ας δούμε και τι κατάφερε η ερτ όμως από το 2016 και μετά που άρχισε τις αναθέσεις και μάς έγραψε στα παλιά της παπούτσια. Από το 2016 λοιπόν έως σήμερα η Ελλάδα (μέσω ερτ) είχε 7 συμμετοχές (αφού το 2020 δεν εγινε ο διαγωνισμός). Ο άθλος της ερτ λοιπόν ήταν ο εξής : κατάφερε να μας αποκλείσει 3 από τις 7 φορές και να μάς πατώσει στον τελικό άλλες 2 φορές. Τις μισές φορές σχεδόν δηλαδή αποκλειστηκαμε και τις άλλες δύο φορές πατωσαμε. Μπράβο ερτ, μπορεις και χειρότερα. Εχει πιάσει πάτο το βαρέλι. Υγ: Έμαθα ότι επειδή αυτό το σάιτ λέει τα πράγματα με το όνομα τους και δεν γλείφει, τού έκοψαν φέτος τις περισσότερες διαπιστευσεις. ΕΆΝ αυτό ισχύει θα ήθελα να το ξέρω για να αρχίσω να καταγγείλω την ερτ και τη συμπεριφορά της με κάθε προσφορο μέσο (email, μηνύματα, τηλέφωνα κτλ). Δηλαδή μόνο γλείψιμο θέλει αυτή η κρατική τηλεόραση? Να λέμε μόνο τι ωραία που μάς αποκλείσατε με τις επιλογές σας τρεις φορές μέσα στις επτά τελευταίες μας συμμετοχές? Κάπου έλεος. Ντρέπεται και η ντροπή.

    Απάντηση
  11. Παρης Αρμυρος
    Παρης Αρμυρος says:

    Απο τη στιγμη που η συμμετοχη της κυπρου εγινε τοσο αγαπητη και ηδη το τραγουδι αυτο ειναι στα βρετανικα charts των 100 καλυτερων, και εγινε τοσος ντορος οφειλε η κριτικη επιτροπη της ερτ να αποσυρει τουλαχιστον τη βαθμολογια της…μπορουν να το κανουν σεβομενοι την εποθυμια του κοινου..που στο κατω κατω ποτε επιτροπες δεν αποφασιζουν για τη μουσικη αλλα ο κοσμος!! Δε θα χασουν την υποληψη τους…απεναντιας! Στη περιπτωση αυτη υπολογιζεται εις διπλουν η ψηφος του κοινου…κι ετσι θα παρει και το παλικαρι αυτο τουλαχιστον μια θεση στη δεκαδα. Αμα θελουν…ολα γινονται

    Απάντηση
  12. Παρης Αρμυρος
    Παρης Αρμυρος says:

    Την ιδια ψυχολογια εχω κι εγω κλεινω τα 42…αηδιασα φετος..θα μου πειτε τι ασχολεισαι επιστημονας ανθρωπος με τη eurovision? Ειναι η σδικια που τη βλεπω παντου και με πνιγει…ειναι οτι η αξιοπρεπεια βαθμολογηθηκε με ενα 4. Αυτο. Μαλλον δε θα δω eurovision του χρονου..να δω τι????

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *