Σουηδία: Η Στοκχόλμη προετοιμάζεται για την ανάληψη της διοργάνωσης της Eurovision 2024 από τον Μάρτιο!

Με τη νίκη της Loreen στη Eurovision 2023, ο διαγωνισμός μεταφέρεται του χρόνου στη Σουηδία για 7η φορά στην ιστορία της χώρας. Η εκκίνηση της κούρσας της διεκδίκησης για την ανάληψη της διοργάνωσης της Eurovision 2024, από ό,τι φαίνεται έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Συγκεκριμένα, από τη νίκη της Loreen στο Melodifestivalen τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τον Tobbe Ek, δημοσιογράφο της Aftonbladet:

Η Στοκχόλμη είναι πολύ πρόθυμη να διοργανώσει τη Eurovision το 2024.

Το Δημαρχείο και το Εμπορικό Επιμελητήριο στη Στοκχόλμη ξεκίνησαν να συνεδριάζουν(σχετικά με τη διοργάνωση του διαγωνισμού)τον Μάρτιο, όταν και συνειδητοποίησαν πως η νίκη της Σουηδίας ήταν πολύ πιθανή.

Ήταν πολύ περήφανοι και ικανοποιημένοι με τη διοργάνωση του 2016.

Εργάζονται πολύ για αυτό και ελπίζουν να καταφέρουν να φέρουν τον διαγωνισμό πίσω στην πρωτεύουσα.

Η Στοκχόλμη έχει ήδη φιλοξενήσει τον διαγωνισμό 3 φορές(1975,2000,2016), ενώ την τελευταία φορά τον φιλοξένησε στο στο Globe Arena, πιθανό χώρο διεξαγωγής και της Eurovision 2024.

Άλλοι πιθανοί χώροι διεξαγωγής στη Στοκχόλμη είναι το Tele2 Arena, το οποίο φιλοξενεί τις ποδοσφαιρικές ομάδες Djurgårdens και Hammarby, καθώς και το Friends Arena, το οποίο φιλοξενεί κάθε χρόνο τον τελικό του Melodifestivalen.

Άλλες πόλεις

  • Το Malmö, που φιλοξένησε τον διαγωνισμό το 2013, σύμφωνα με τον Ek, θα καταθέσει σίγουρα πρόταση και για το 2024.
  • Μια άλλη πόλη που προτίθεται να καταθέσει υποψηφιότητα είναι το Örnsköldsvik στα βόρεια της Σουηδίας, έχοντας το Hägglunds Arena, το οποίο και φιλοξενεί προημιτελικούς του Melodifestivalen.
  • Δυσοίωνο για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, το Γκέτεμποργκ, να καταθέσει πρόταση λόγω έλλειψης χώρου διεξαγωγής. Το Scandinavium, το οποίο και φιλοξένησε τη Eurovision το 1985, έχει κατασκευαστεί πριν από 50 χρόνια και δεν μπορεί να υποστηρίξει τις τεχνολογικές απαιτήσεις μιας σύγχρονης Eurovision. Παράλληλα, δεν υπάρχει ο χρόνος να κατασκευαστεί ένα καινούριο στάδιο, πράγμα που άλλωστε θα ήταν και πολύ κοστοβόρο.

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Πηγή: eurotrippodcast.com
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *