Editorial: Eurovision 2023 – 4η ημέρα!

Ολοκληρώθηκε και η τέταρτη μέρα προβών της Eurovision 2023, όπου περιελάμβανε τις δεύτερες πρόβες των 16 χωρών που συμμετέχουν στον Πρώτο Ημιτελικό.

Παρότι δεν έχουμε πλήρη εικόνα, θα σας αναφέρουμε αυτά που μας άρεσαν, αλλά και όσα δεν μας άρεσαν τόσο. Περιμένουμε φυσικά και τα δικά σας γενικά σχόλια, αλλά και τις ερωτήσεις και απορίες σας από όσα περιλάμβανε το ημερήσιο μενού και οι συντάκτες μας θα σας απαντήσουν.

Τι μας άρεσε

Νομίζω ότι η Noa Kirel από το Ισραήλ τους έσβησε όλους. Προσωπικά τη θεωρώ καλύτερη από τις Φουρέιρα και Chanel. Νομίζω πως θα μπορούσε να είναι ένας νικητής έκπληξη!

Sarah Louise Bennett/EBU

Επιτέλους οι Vesna έβγαλαν και στη σκηνή όλο το Vibe του Video Clip. Ρούχα, Φωνητικά, Φωτισμοί, Χημεία όλα υπέροχα. Ήταν συγκινητικές.

Sarah Louise Bennett/EBU

Είμαστε κοντά στο Φινλανδία 2024; Νομίζω είμαστε και το λέω εγώ που δεν μου αρέσει τόσο η συμμετοχή του. Έχει τον αέρα του νικητή και πιστεύω θα τα καταφέρει.

Finland Second Rehearsal 1

Sarah Louise Bennett / EBU

Θετικές εντυπώσεις μου άφησαν και Σερβία, Λετονία, Πορτογαλία, Μολδαβία και Ολλανδία.

Netherlands Second Rehearsal 1

Sarah Louise Bennett / EBU

Τι δεν μας άρεσε

Αυτό που είδα από την Loreen σήμερα, ήταν μια κακή εκδοχή του Euphoria. Το σκηνικό κατώτερο του Melodifestivalen, ενώ φαίνεται να πνίγεται μέσα σ αυτό. Επίσης, φωνητικά πολλά προβλήματα και φοβάμαι ότι θα δυσκολευτεί να κερδίσει ξανά.

Sarah Louise Bennett/EBU

Η Alessandra που λατρεύω με απογοήτευσε πάρα πολύ. Ήταν αμήχανη και η εμφάνιση της μια από τις χειρότερες του Ημιτελικού. Λυπάμαι πάρα πολύ.

CHLOE HASHEMI/EBU

Η εμφάνιση των Let 3 μου προκάλεσε απλά το αίσθημα της ντροπής, ενώ ο Remo Forrer λυπάμαι αλλά θεωρώ κινδυνεύει μέχρι και με αποκλεισμό.

Sarah Louise Bennett / EBU

Οι υπόλοιπες χώρες

Μάλτα, Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν θεωρώ δεν θα αποφύγουν τις τελευταίες θέσεις αυτού του Ημιτελικού.

Sarah Louise Bennett / EBU

Αναλυτικά για τις πρόβες μπορείτε να δείτε τα σχετικά μας άρθρα:


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision 2023!

Πηγή Φωτογραφίας: Sarah Louise Bennett/EBU

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ben
    Ben says:

    ΝΟΡΒΗΓΙΑ: copy paste του περσινού Run to the Hills. Απορώ πως κάποιοι θεωρούν ότι θα τερματίσει ψηλά κατι τόσο όχι απλά χιλιοακουσμένα αλλά και ξεκάθαρα αντιγραμμένο από ένα περσινό τραγούδι. Κριτήριο των επιτροπών είναι μεταξύ αλλων και η πρωτοτυπία, αλλά εδω η Νορβηγία αποτυγχάνει. Όσο για το staging, κατι τόσο πάλιακο και meh, μεταξύ Melodifestivalen περιόδου 2015-2018 και Κώστα Μαρτάκη Always and Forever από τα 00’s. Το αποτέλεσμα θα είναι επική φλοπα. Πρόβλεψη τελικού: 15 και κάτω. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Ο νικητής του ημιτελικού και πιθανότατα του τελικού. Πρωτότυπο τραγούδι, ευφυεστατος συνδυασμός electro metal και k-pop σε ένα άψογα δεμένο σύνολο. Προφανώς δεν είναι ο καλύτερος vocalist της χρονιάς, αλλά τι σημασία έχει σε ένα τέτοιο τραγούδι. Έξυπνη ιδέα οι manga αναφορές στα leds. Πρόβλεψη τελικού: 1-3. ΣΟΥΗΔΙΑ: πολύ κατώτερο των προσδοκιών. Η αχανής οθόνη του MGP εδω έχει γίνει απλώς μια μεγάλη τηλεόραση που κρέμεται πάνω από το κεφάλι της Loreen. Και σίγουρα μεν οι περισσότεροι τηλεθεατες του τελικού δεν είχαν δει την εμφάνιση του σουηδικού τελικού, αλλά η εμφάνιση της Eurovision δεν νομίζω να πείθει για βραβείο. Το τραγουδι είναι τσίχλα τελείως σε αγγλικά επιπέδου Α1, πολύ κατώτερο μιας καλλιτέχνιδος επιπέδου Loreen. Πρόβλεψη τελικού 3–7. ΙΣΡΑΗΛ: Ωραία πρόβα αν και πολύ Chanel εναν μολις χρόνο μετά την Chanel. Θα κλέψει ψήφους από το televoting του Kaarija αλλά το τραγούδι παραείναι προκάτ για να είναι ψηλά στις επιτροπές. Σίγουρα ομως θα είναι ένα απολαυστικό τρίλεπτο. Πρόβλεψη τελικού: 4-8. ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ: Ισως είναι ένα dark horse του ημιτελικού και τελικά να βρεθεί τελικό. Πολύ πιο ενδιαφέρον οπτικά σε σχέση με το τραγούδι μόνο του. Πρόβλεψη τελικού: 18 και κάτω. ΕΛΒΕΤΙΑ: το γνωστό safe staging της Σασα. Αρκετά διεκπεραιωτικό αλλά σίγουρα επαγγελματικά στημένο. Πρόβλεψη: θα πάει τελικό. ΚΡΟΑΤΙΑ: Ας έχει καλύτερα η EBU ένα back up plan γιατί οι συγκεκριμένοι γδύνονται και μένουν τελείως όλο γυμνοί σε διάφορες συναυλίες τους ( για να μην θυμηθώ και τα xxx video τους). Μπορεί να θέλουν να προκαλέσουν και να κάνουν ξαφνικά κατι τέτοιο και εδω μόλις βγάλουν τα φορέματα. Πρόβλεψη: Δύσκολα θα περάσει τελικό. ΤΣΕΧΙΑ: staging με άποψη, αλλά δύσκολα θα ξεσηκώσει την Ευρώπη. Πρόβλεψη τελικού: 7-14. ΣΕΡΒΙΑ: μια κατηγορία μόνη της. Προσωπικά επιβραβεύω το avant- guarde πνεύμα της συμμετοχής αυτής και σίγουρα βοηθάει στο να κανει ένα level up ο διαγωνισμός, ξεφεύγοντας από generic και basic ήχο και εικόνα. Πρόβλεψη τελικού: 10-15. Για τα υπόλοιπα δεν έχω να σχολιάσω κατι τα θεωρώ αδιάφορα.

    Απάντηση
  2. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Καλύτερη από τη Chanel τούτη δω που χτυπιέται στο πάτωμα λες και είναι παλαιστής κατς ή σαν να την έπιασε επιληπτική κρίση; Φουλ της απόγνωσης να αντιγράφουν πρόσφατες συμμετοχές, αυτό λέω εγώ. Η Chanel πήρε κάτι φτηνό και το έκανε σέξι, αυτό εδώ μόνο ως καλαμπούρι μπορώ να το δω (ειδικά με τα γελοία γραφικά των μονόκερων από πίσω).

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *