Editorial: Eurovision 2023 – 6η ημέρα!

Ολοκληρώθηκε και η πέμπτη μέρα προβών της Eurovision 2023, όπου περιελάμβανε τις δεύτερες πρόβες των υπολοίπων έντεκα χωρών που συμμετέχουν στον Δεύτερο Ημιτελικό.

Παρότι δεν έχουμε πλήρη εικόνα, θα σας αναφέρουμε αυτά που μας άρεσαν, αλλά και όσα δεν μας άρεσαν τόσο. Περιμένουμε φυσικά και τα δικά σας γενικά σχόλια, αλλά και τις ερωτήσεις και απορίες σας από όσα περιλάμβανε το ημερήσιο μενού και οι συντάκτες μας θα σας απαντήσουν.

Τι μας άρεσε

Οι Joker Out! από την Σλοβενία είχαν σήμερα την καλύτερη πρόβα. Επιτέλους, μετά από δύο χρόνια η χώρα θα επανέλθει στον μεγάλο Τελικό και θα τα πάει πάρα πολύ καλά.

Chloe Hashemi/EBU

Φυσικά, το φαβορί του Ημιτελικού η Αυστρία, επιβεβαιώνει τον τίτλο της. Μια συμμετοχή που θα τα πάει καλά και στον Τελικό.

Sarah Louise Bennett/EBU

Στις θετικές εντυπώσεις τις ημέρας η Monika Linkytė με την υπέροχη φωνή της, αλλά και η οικογένεια Kelmendi που ξεχωρίζει και θα παλέψει για να βρεθεί στον Τελικό.

Τι δεν μας άρεσε

Σκεφτόμουν πολύ τι θα έπρεπε να πω για την Ελλάδα, αλλά θα είμαι ειλικρινής, όπως είμαι όλα αυτά τα έξι χρόνια μαζί σας. Έχω στηρίξει από την αρχή την ελληνική συμμετοχή και τον Victor Vernicos, τον οποίο λατρεύω απίστευτα και τον θεωρώ μουσικό θαύμα.

Αυτό που είδα από την δεύτερη του πρόβα, δυστυχώς με απογοήτευσε ή μάλλον με στεναχώρησε πάρα πολύ. Δεν θεωρώ ότι φταίει ο Victor, αλλά αυτοί που τον έχουν αφήσει να εκτεθεί.

Είναι λυπηρό διότι δεν αξίζει αυτή η συμμετοχή και αυτό το υπέροχο παιδί να αποτελέσει τον τρίτο αποκλεισμό της χώρας μας από τον Τελικό.

Πραγματικά νιώθω ότι δεν αξίζει να δέχεται όλη αυτή την αρνητική ενέργεια και στεναχωριέμαι σαν να είναι κάποιο δικό μου άτομο.

Προσωπικά είμαι μαζί του και θα τον στηρίξω μέχρι το τέλος!!!

CHLOE HASHEMI / EBU

Οι υπόλοιπες χώρες

Η Κύπρος αν και μου αρέσει πάρα πολύ το τραγούδι της και ο Andrew Lambrou είναι εξαιρετικός φωνητικά, μου φαίνεται ότι κάτι λείπει από την όλη σκηνική εμφάνιση. Η πρόκριση φυσικά και είναι σίγουρη και θα τα πάει και πολύ καλά, το επόμενο Σάββατο. Τα ίδια ισχύουν και για Πολωνία και Γεωργία.

CHLOE HASHEMI/EBU

Από την άλλη Άγιος Μαρίνος και Ισλανδία, θεωρώ ήταν καλύτερες από αυτό που περίμενα, με την δεύτερη να διεκδικεί μέχρι και εισιτήριο πρόκρισης. Η Αυστραλία απλά οκ.

CHLOE HASHEMI/EBU

 

Αναλυτικά για τις πρόβες μπορείτε να δείτε τα σχετικά μας άρθρα:


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision 2023!

Πηγή Φωτογραφίας: Sarah Louise Bennett /EBU

22 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Dimitris
    Dimitris says:

    Ο Βίκτορ σας άνθρωπος και σαν καλλιτέχνης είναι απλά υπέροχος. Αυτό που είδα όμως συγγνώμη που θα το πω αλλά είναι για γέλια και για κλάματα. Δεν αξίζει η Ελλάδα να περάσει με τίποτα. Πραγματικά δεν τη θέλω στον τελικό. Απορώ πως δεν ντρέπονται αυτοί που το έκαναν όλο αυτό (βγάζω εκτός τον Βίκτορ). Το είχα πει και παλιότερα. Αν είναι να στέλνουμε τέτοιες συμμετοχές ας μην συμμετέχουμε καν.

    Απάντηση
  2. LOVE
    LOVE says:

    Πόσο ωραία τα εγραψες Απόστολε. Πραγματικά και εγώ έχω στεναχωρηθεί παρά πολύ σαν να είναι δικό μου άτομο. Περισσότερο όμως νευριάζω με τα άτομα της ομάδας που τον πλαισιώνουν… Είναι ένας καλλιτέχνης με όλη την σημασία της λέξης. Έχει τρομερή φωνή και ταλέντο. Δεν φταίει και λυπάμαι που θα φάει όλη την αρνητική ενέργεια, όπως γράφεις και ο ίδιος. Εδώ εγώ μια άσχετη στεναχωριέμαι. Εύχομαι πραγματικά να μην τον ρίξει και να ξέρει ότι αξίζει πολλά παραπάνω 🙂 τον στηρίζω με πολύ πολύ αγάπη <3

    Απάντηση
  3. gogos
    gogos says:

    Απόστολε επειδή είδα το live στο Youtube και είδα πόσο πολύ έχεις στεναχωρηθεί (όπως σχεδόν όλοι μας), θα σου πω μόνο ένα μπράβο για την ειλικρινέστατη στάση σου (όπως όλων των συντακτών του site) και συμφωνώ μαζί σας ότι ο Βίκτωρας πρέπει να έχει την συμπαράσταση & στήριξη όλων μας.
    Τα πώς και τα γιατί θα τα δούμε και θα τα πούμε αργότερα (αν και τα περισσότερα τα ξέρουμε).

    Εγώ θα ευχηθώ να υπάρξουν βελτιώσεις μέχρι την Πέμπτη, μήπως και σωθεί η “παρτίδα” στο παρα πέντε…

    Απάντηση
  4. Κάτι άκυρο
    Κάτι άκυρο says:

    Εγώ να ρωτήσω τώρα κάτι ψηλοασχετο; Τον Ρήγο τον πλήρωσαν που ανέλαβε την σκηνική μας παρουσία; Γιατί αν τον πλήρωσαν μιλάμε για ΤΟΝ εξεφτελισμο!

    Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Ο Ρήγος, και ο κάθε Ρήγος, δουλεύει με το υλικό που έχει στα χέρια του. Όταν οι δυνατότητες είναι εξαρχής περιορισμένες, μέτρια πράγματα θα βγουν. Κατά τη γνώμη μου, πάντως, δεν είναι το staging το πρόβλημα σε αυτό που είδαμε. Είναι το πολύ περιορισμένο σκηνικό εκτόπισμα. Το αν είναι από απειρία ή από πεπερασμένες δυνατότητες, δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.

      Απάντηση
      • :)
        :) says:

        Θα διαφωνήσω. Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι το staging. Άμα είχε μια στατική εμφάνιση όπως πχ έχει ο Andrew δεν θα υπήρχαν αυτές οι αστάθειες στα φωνητικά. Στο κλιπ λαχανιασμένος φαίνεται και όχι αγχωμένος. Ειλικρινά εγώ αυτό θεωρώ ότι είναι το πρόβλημα με βάση αυτό που είδα.

        Απάντηση
        • Μάριος
          Μάριος says:

          Δεν έχει αστάθειες φωνητικά, δεν βγαίνει καν η φωνή, τα ηχογραφημένα φωνητικά ακούμε. Και δεν οφείλεται στα όντως γελοία συνεχή πηδήματα, που και αυτά τα κάνει άνευρα και μηχανικά.

          Απάντηση
          • :)
            :) says:

            Άλλο βίντεο είδαμε μάλλον. Τα ηχογραφημένα είναι αρκετά χαμηλά σε σύγκριση με άλλον χωρών και ναι έχει ασταθειες λόγω της έντονης κίνησης.

  5. Μάριος
    Μάριος says:

    Ποιος απογοητεύτηκε; Τί ακριβώς περιμέναμε; Βγήκε ένα μέτριο τραγούδι με καταφανή δομικά και καλλιτεχνικά ελλείμματα (λογικό όταν ο συνθέτης είναι 16 χρονών), από μία εξαρχής προβληματική διαδικασία.
    Γνωρίζουμε καλά ότι αν συμμετείχε σε έναν ανοιχτό εθνικό τελικό, δεν θα είχε ποτέ επιλεγεί.
    Από εκεί και πέρα, όσο ταλέντο και να υπάρχει, είναι εξαιρετικά σπάνιο ένας παντελώς άπειρος 16χρονος να μπορέσει να σταθεί σε μία τόσο μεγάλη σκηνή χωρίς να τον “καταπιεί”. Δεν είναι θέμα ταλέντου, είναι θέμα νεύρων και ικανότητας ψυχολογικής διαχείρισης. Συνέβη, επομένως, το εξαρχής πιθανότερο να συμβεί.

    Και κάτι εξ’αφορμής αυτού που είδαμε στην Ελληνική πρόβα, και σε άλλες, απόψε. Αυτή η γελοιότητα με τα ηχογραφημένα φωνητικά πρέπει να τελειώσει. Είναι πολύ πιο έντιμο ένας καλλιτέχνης να τραγουδήσει φάλτσα, παρά να ανοιγοκλείνει το στόμα του μιμούμενος ότι τραγουδάει.

    Απάντηση
    • :)
      :) says:

      Όπως είπα και πάνω, δεν είναι θέμα απειρίας αλλά staging. Άμα βάλεις έναν τραγουδιστή να χοροπηδάει το πιθανό είναι να μην αποδώσει σταθερά φωνητικά.

      Απάντηση
  6. Αντώνης
    Αντώνης says:

    Συμφωνώ απόλυτα με οσα ειπώθηκαν για την Ελλάδα και νιώθω οτι δύσκολα περνάμε φέτος. Αλλά, δεν θέλω να είμαι τελείως απαισιόδοξος με μας. Πιστεύω οτι δεν είχε καλή πρόβα και θα είναι κάπως καλύτερος στον ημιτελικό. Θα δείξει. Παντώς, όπως και να έχει πρέπει να στηρίξουμε τον Βίκτωρα, γιατί δεν ειναι και το πιο εύκολο πράγμα, αυτό που κάνει και ειδικά σε αυτή την ηλικία.

    Απάντηση
  7. Ben
    Ben says:

    Επειδή η πρόβα μας έχει διαρρεύσει ολοκληρη στο twitter, το κονσεπτ και η σκηνοθεσία είναι μια χαρά και τα γράμματα είναι γενικά μια πολύ έξυπνη ιδέα. Ούτε οι μεγάλοι Βίκτωρας ενοχλούν. Το θέμα είναι στα φωνητικά, αλλά αυτό νομίζω ήταν από το πρόβλημα που είχαν κατα την πρόβα. Αν βγάλει σωστά το τραγούδι φωνητικά, το όλο τρίλεπτο είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές και αξίζει τελικό.

    Απάντηση
    • :)
      :) says:

      Είδα μόλις το βίντεο και για να είμαι ειλικρινής περίμενα να δω κάτι πολύ χειρότερο οπότε ανακουφίστηκα. Το θέμα είναι το φωνητικό και για να πω την αλήθεια φαίνεται λαχανιασμένος. Βέβαια η ποιότητα του ήχου είναι αρκετά κακή. Πάντως για να πω την αλήθεια δεν βαριέσαι γιατί γίνονται παρά πολλά στην σκηνή που σε κρατάνε στην οθόνη. Εύχομαι την καλύτερη επιτυχία στον Βικτωρ μας καο ειλικρινά εύχομαι να μην τον ρίξει αυτό που συμβαίνει

      Απάντηση
  8. Ilianna
    Ilianna says:

    Χαίρομαι ειλικρινά που δεν υπάρχει τόση τοξικότητα τουλάχιστον στο συγκεκριμένο άρθρο και στο συγκεκριμένο ειδησεογραφικό site. Μου δίνει ελπίδα ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη τοξικούς κακεντρεχής και μικρόψυχους ανθρώπους! Εγώ θα συνεχίζω να ελπίζω ότι ο Βίκτωρας θα ανατρέψει τα πάντα και θα ειναι αξιοπρεπης!!! και δε με ενδιαφέρει καθόλου αν θα περάσει …λυπάμαι πάρα πολύ για τον αρνητισμό και ότι ήδη του προσάπτουν… ντρεπομαι για λογαριασμο μας! Ειναι ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ που φταιει

    Απάντηση
  9. Παν. Μ
    Παν. Μ says:

    Η αλήθεια είναι πως ενώ το μικρό απόσπασμα είναι άθλιο ολόκληρη η πρόβα που διέρρευσε δεν είναι κακή σε επίπεδο παρουσίασης… ίσως θα έλεγα ότι είναι και καλή. Μείον παραμένει αυτό το αγχωτικό χοροπηδητο και φωνητικά που όμως μοιάζει να είναι τεχνικό πρόβλημα. Από την άλλη αναρωτιέμαι γιατί ενώ έχει πολύ καλύτερα πλάνα διάλεξαν το χειρότερο κομμάτι

    Απάντηση
    • :)
      :) says:

      Και εμένα μαρεσε. Η φωνή του ξεκινάει πολυ καλά. Μετά το χοροπηδητο λαχανιαζει και εκεί το χάνει. Επίσης φαίνεται σαν να ήταν από τις τελευταία run γιατί φαίνεται λαχανιασμένος κουρασμένος καταλάβατε. ΜΑΚΑΡΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. Θετικό ότι αυτό που είδαμε χθες τελικά ήταν όντως το χειρότερο απόσπασμα που θα μπορούσαν να δώσουν 🙂

      Απάντηση
  10. David
    David says:

    Θα σας απαντήσω γιατι όπως πολύ σωστά σχολιάζεται απο χθες παντού, για ποιο λογο η ελληνικη αποστολή έδωσε στην δημοσιότητα το χειρότερο σημείο; Απλουστατα για τον ίδιο λογο που ενω ειδαν την προβα, ηταν χθες εκεί έβγαλαν αυτο το δελτιο τυπου με το οποιο έχουν κάνει τον κόσμο να κράζει στο twitter (#eurovisiongr και #γιουροβιζιον) και να γελοιοποιείται με τον χειροτερο τροπο ο εκπροσωπος μας. Η ομάδα που ανέλαβε φέτος στην ΕΡΤ ειναι παντελως ακαταλληλη, όπως ακατααλληλοι είναι και οι 7 που επελεξαν ενα ανετοιμο παιδι για να τον στείλουν στον διαγωνισμο και να τον εκθεσουν έτσι σε αυτη την ευαισθητη ηλικια προκειμενου να ικανοποιήσουν τον άρρωστο εγωισμο τους, μην σκεφτομενοι οτι διαχειριζονται δημοσιο χρήμα και οτι δεν ειναι εκει για τις προσωπικες τους ματαιοδοξιες, αλλα για να επιλέγουν αυτο που θα έχει την καλυτερη εκπροσώπηση για την Ελλαδα, με το χρημα του φορολογουμενου πολιτη αυτης της χωρας.
    Αυτοι πρέπει να υποστουν το hate τωρα και όχι ο μικρός. Οι 7 της επιτροπης είναι υπεύθυνοι για ΟΛΑ όσα θα συμβουν τις επομενες ημέρες.

    Απάντηση
  11. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Προσυπογράφω και εγώ. Αυτό που διέρρευσε με όλη την τηλεοπτική κάλυψη είναι κάτι πάρα πάνω από καλό (και το λέω εγώ που ποτέ δεν ήμουν υποστηρικτής της φετινής συμμετοχής!). Το βασικό πρόβλημα είναι τα φωνητικά! Δεν ξέρω αν ήταν θέμα στον ήχο ή αν ο Βίκτωρας δυσκολεύεται με το in ear. Αν είναι το πρώτο τότε υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης αλλά με πολύ χαμηλό ταβάνι.
    Μένει να δούμε την πρόβα generale και φυσικά το ημιτελικό.

    Απάντηση
  12. Ioanna
    Ioanna says:

    Όλοι έχουμε στεναχωρηθεί! Έχει δίκιο ο Απόστολος! Ο Βίκτωρ δεν φταίει σε τίποτα. Για όλα φταίει η ΕΡΤ. Ελπίζω του χρόνου σε μεγάλες αλλαγές.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *