Eurovision 2023: Απόψε ο Δεύτερος Ημιτελικός – Η ώρα της Ελλάδας και της Κύπρου!

Ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται απόψε στο Λίβερπουλ με τη διεξαγωγή του Δεύτερου Ημιτελικού.

Δεκαέξι χώρες θα λάβουν μέρος στο αποψινό σόου, με τις δέκα εξ αυτών να προκρίνονται στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου, οπότε και θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής της Eurovision 2023.

Παρουσιαστές της αποψινής βραδιάς, θα είναι η Julia Sanina των Hardkiss, η Hannah Waddingham και η Alesha Dixon.

Οι 16  συμμετέχουσες χώρες που συμμετέχουν στον αποψινό πρώτο ημιτελικό είναι:

ΣΕΙΡΆ χωρα καλλιτεχνησ τραγουδι γΛΩΣΣΑ
1 Δανία Reiley “Breaking My Heart” Αγγλικά
2  Αρμενία Brunette “Future Lover” Αγγλικά, Αρμένικα
3 Ρουμανία Theodor Andrei “D.G.T. (Off and On)” Ρουμάνικα, Αγγλικά
4  Εσθονία Alika “Bridges” Αγγλικά
5 Βέλγιο Gustaph “Because of You” Αγγλικά
6 Κύπρος Andrew Lambrou “Break a Broken Heart” Αγγλικά
7 Ισλανδία Diljá “Power” Αγγλικά
8 Ελλάδα Victor Vernicos “What They Say” Αγγλικά
9 Πολωνία Blanka “Solo” Αγγλικά
10 Σλοβενία Joker Out Carpe Diem Αγγλικά
11 Γεωργία Iru “Echo” Αγγλικά
12 Άγιος Μαρίνος Piqued Jacks “Like an Animal” Αγγλικά
13 Αυστρία Teya and Salena “Who the Hell Is Edgar?” Αγγλικά
14 Αλβανία Albina and Familja Kelmendi Duje Αλβανικά
15 Λιθουανία Monika Linkytė “Stay” Αγγλικά
16 Αυστραλία Voyager “Promise” Αγγλικά

Δικαίωμα ψήφου εκτός από τις 16 συμμετέχουσες χώρες έχουν και η Ισπανία, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες έχουν κληρωθεί από τα τέλη Ιανουαρίου να ψηφίσουν σε αυτό τον ημιτελικό ως μέλη των Big 5. Επιπλέον, ψηφίζει και μια νέα κατηγορία, του Rest Of The World.

Ο πρώτος ημιτελικός αρχίζει στις 22:00 και θα έχετε τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσετε μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, της Φωνής της Ελλάδος και του Δεύτερου Προγράμματος σε σχολιασμό Τζένης Μελιτά και Μαρίας Κοζάκου.

Μπορείτε να συντονιστείτε και στην πλατφόρμα του ERTFLIX.


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα θα συμβούν στο Λίβερπουλ:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις της Eurovision 2023!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ήρθε η μέρα της κρίσης…
    όχι τόσο για τον Βίκτωρα, καθως εκείνος θα καταλάβει σε δεύτερο χρόνο ότι βιάστηκε να πάει στη eurovision ειδικά υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά κυρίως για την ΕΡΤ η οποία από αύριο κιόλας πρέπει ν αλλάξει πολλά τόσο σε πρόσωπα όσο και σε διαδικασίες…. Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον κυριο Μικρούτσικο που ανέφερε ότι η ερτ δεν προστάτεψε τον βίκτωρα και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από το κλιπ που η ιδια επέλεξε να δοθεί στη δημοσιότητα. Προσωπικά μου κάνει λίγο σκέψη:” εμείς πιστέψαμε σε εκείνον αλλά να, αυτός δεν είναι έτοιμος”. Να πετάξουμε δηλαδή το μπαλάκι αλλού, λες και συμμετέχουν πρώτη φορά στο διαγωνισμό… Από εκει και πέρα ήρθε η πτώση που φαίνεται ότι δύσκολα (όχι ακατοτθωτα) θα ανατραπέι σήμερα. Σε αντίθεση δηλαδή με την Πολωνία η την Αλβανία που από το πουθενά έχτισαν και σχτίζουν momentum. Τέλος πάντων, δε θα αναλωθώ άλλο στην παντελώς και ως προς όλα άχρηστη διοίκηση της ερτ, θα ευχηθώ καλή επιτυχία και μακάρι να γίνει το θαύμα…
    Για σήμερα: Ισλανδία Αγιος Μαρίνος και Ρουμανία πιστεύω δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα, ενω αντίθετα Σλοβενία, Λιθουανία, Βέλγιο, Κύπρος, Αρμενία, Αύστρια, Αυστραλία, Πολωνία και Γεωργία (κάποιοι εύκολα και κάποιοι δύσκολα) θα προκριθούν. Για το 10ο εισιτήριο θα γίνει μάχη και σε σειρά πιθανοτήτων θα έλεγα: Αλβανία, Εσθονία, Ελλάδα, Δανία. Αν υπάρξει καμία μεγάλη έκπληξη στα στοιχήματα που δε νομίζω, θα έλεγα ότι θα μπορούσε να κοπεί οριακά το Βέλγιο η ακόμα πιο shocking non qualifier η Γεωργία.
    Καλή επιτυχία Ελλάδα, καλή επιτυχία Βικτωρα!

    Απάντηση
  2. Π.Λ.
    Π.Λ. says:

    Για όσους θα δουν τον ημιτελικό απόψε – θα ψηφίσει κανείς σήμερα? Εγώ ναι πάντως, θα ψηφίσω την Εσθονία και τη Σλοβενία.

    Απάντηση
  3. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Έφτασε και η μέρα του δικού μας ημιτελικού! Μία μέρα δύσκολη, η οποία ελπίζω να έχει θετικό αποτέλεσμα.
    Το top μου για τον αποψινό δεύτερο ημιτελικό με βάση τα τραγούδια και ό,τι έχουμε δει-ακούσει από πρόβες:
    1. Αρμενία (Πολύ όμορφο τραγούδι, ειδικά το rap)
    2. Εσθονία (Μια πολύ ωραία μπαλάντα γεμάτη συναισθήματα)
    3. Αυστρία (Ένα ξεσηκωτικό τραγούδι)
    4. Ελλάδα (Έχει ανέβει πολύ στην κατάταξη μου)
    5. Ισλανδία (Ένα υποτιμημένο τραγούδι με μια εξαιρετική ερμηνεύτρια. Μία από τις λίγες φορές που υποστηρίζω Ισλανδία)
    6. Κύπρος (Επίσης ένα τραγούδι που ανέβηκε στην κατάταξη μου. Πρωτοφανές για την Κύπρο που δεν έχει χορευτές, αλλά και πάλι το οπτικό αποτέλεσμα φαίνεται πολύ όμορφο. Τα φωνητικά του Andrew άψογα)
    7. Δανία (Έπεσε λίγο στην κατάταξή μου, αλλά παραμένει ένα τραγούδι που μου αρέσει)
    8. Γεωργία (Επαναλαμβανόμενο, αλλά το staging μού έκανε κλικ)
    9. Πολωνία (Μέτριο τραγούδι θα έλεγα, αλλά άκουσα και είδα θετικά στοιχεία για την παρουσίαση on stage)
    10. Σλοβενία (Κι αυτό το βρίσκω μέτριο, όμως εκτιμώ το ότι είναι στην γλώσσα τους και πιστεύω ότι θα είναι εντυπωσιακό live)
    11. Αλβανία (Καλό είναι, αλλά νομίζω ότι θέλω κάτι διαφορετικό από την Αλβανία)
    12. Λιθουανία (Αξιοπρεπές, αλλά τίποτε το ιδιαίτερο)
    13. Αυστραλία (Στην αρχή μου άρεσε, αλλά τώρα νιώθω ότι “ξεφούσκωσε”)
    14. Βέλγιο (Είναι catchy, αλλά το βαριέσαι αμέσως)
    15. Άγιος Μαρίνος (Καλούτσικο ρεφρέν, τίποτε άλλο)
    16. Ρουμανία (Αυτό το τραγούδι δεν το έχω ακούσει πολλές φορές, αλλά κάθε φορά που το κάνω μου προκαλεί ένα άγχος. Είναι πολύ μπερδεμένο δυστυχώς)

    Και οι προβλέψεις μου:
    Πρόκριση: Αρμενία, Βέλγιο, Κύπρος, Πολωνία, Σλοβενία, Αυστρία, Αυστραλία, Εσθονία, Γεωργία, Λιθουανία

    Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καλό προαίσθημα για εμάς, όμως δεν αποκλείω να γίνει κάποια ανατροπή. Έχουμε συμμάχους και σε συνδυασμό με μία καλή εμφάνιση θα μπορούσαμε να τρυπώσουμε στη δεκάδα του ημιτελικού. Κάποια χώρα που μπορεί να κάνει την ανατροπή και να προκριθεί είναι η Δανία, ενώ shocking NQ θα μπορούσε να είναι η Εσθονία ή η Γεωργία. Πάντως το ότι τα στοιχήματα πέτυχαν 10/10 στον πρώτο ημιτελικό με προβληματίζει ελαφρά. Μακάρι να υπάρξουν ανατροπές!

    Εύχομαι καλή τύχη στην Κύπρο και ακόμη καλύτερη στον Βίκτωρα και στην ελληνική αποστολή!!! Τουλάχιστον να προκριθούμε στον τελικό…!

    Απάντηση
  4. Kathie
    Kathie says:

    Ήρθε λοιπόν η μεγάλη στιγμή που θα μάθουμε αν η Ελλάδα θα προκριθεί στον τελικό. Από την αρχή το ελληνικό κομμάτι μου φάνηκε κάπως αδιάφορο, για να είμαι ειλικρινής. Δεν είμαι κατά της επιλογής του Βίκτωρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του, αν και πιστεύω ότι ετεροχρονισμένα θα καταλάβει και ο ίδιος ότι καλό θα ήταν να πάει σε μία πιο ώριμη περίοδο της ζωής του. Δεν μπορώ να κρίνω αν έχει ταλέντο ή όχι, αυτό θα το πει κάποιος ειδικός. Μπορώ όμως να πω ότι αυτό που είδα και κυρίως άκουσα στη δεύτερη πρόβα δεν πληροί τις προϋποθέσεις πρόκρισης. Ελπίζω να ευθύνονται τεχνικά προβλήματα, όπως ο ίδιος δήλωσε. Η αλήθεια για τον τρόπο επιλογής του θα αποκαλυφθεί αργά ή γρήγορα. Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι η ΕΡΤ έχει υποστεί διασυρμό στα ΜΜΕ (και δικαίως κατ’ εμέ) και σε περίπτωση αποκλεισμού οι αντιδράσεις θα πολλαπλασιαστούν. Ας αναθεωρήσει λοιπόν για τον τρόπο επιλογής και ας δώσει και στο κοινό (σε όλη την Ελλάδα και όχι σε 70 άτομα) λόγο στην ελληνική εκπροσώπηση. Η eurovision είναι ένας υπέροχος θεσμός και είναι κρίμα στην Ελλάδα, μία χώρα που έχει αφήσει το στίγμα της στη διοργάνωση, να δέχεται τέτοια υποτίμηση. Στα του ημιτελικού τώρα, η Ελλάδα δύσκολα θα προκριθεί και αν τελικά τα καταφέρει αυτό θα οφείλεται στους ”συμμάχους” μας. Η Κύπρος αντίθετα θα προκριθεί σίγουρα, το αξίζει γιατί τα τελευταία χρόνια προσπαθεί για το καλύτερο. Μου αρέσουν πολύ η Αυστρία, η Αρμενία και η Γεωργία. Θα ήθελα όμως να δω στον τελικό Εσθονία και Αλβανία.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *