Eurovision 2023: Η πρώτη πρόβα του Ισραήλ!

Την αυλαία της δεύτερης ημέρας προβών στη M&S Bank Arena του Λίβερπουλ ανοίγει η Noa Kirel με το τραγουδι Unicorn.

Ποια είναι η Noa Kirel;

Η Noa Kirel γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 2001 και είναι Ισραηλινή τραγουδίστρια, ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια. Το μικρό της όνομα ήταν Noya κατά τη γέννησή της, αλλά αφού διαγνώστηκε με μια σοβαρή ασθένεια των νεφρών όταν ήταν τριών μηνών, ένας ραβίνος πρότεινε στους γονείς της να αλλάξουν το όνομά της σε Noa , ώστε να ιαθεί και να μπορέσει να περπατήσει. Ο ραβίνος προέβλεψε επίσης ότι θα γινόταν χορεύτρια. 

Τον Μάρτιο του 2020, κατατάχθηκε στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) και υπηρέτησε σε μια στρατιωτική μπάντα . Τον Φεβρουάριο του 2022 η Kirel ολοκλήρωσε την υπηρεσία της στο IDF.

Είναι η μεγαλύτερη ποπ σταρ του Ισραήλ των τελευταίων χρόνων, κυριαρχεί στα charts της χώρας από την κυκλοφορία της #1 επιτυχίας της «Killer», όταν ήταν μόλις 14 ετών. Υπήρξε χρόνια ως κριτής στο  X Factor, ενώ πρωταγωνιστεί σε δεκάδες διαφημιστικά σποτ, σειρές και ταινίες και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στην χώρα. Η Noa ανήκει στο δυναμικό της Atlantic Records και έχει κυκλοφορήσει αρκετά τραγούδια.

Είναι επίσης η κάτοχος του βραβείου MTV, για την πιο δημοφιλής καλλιτέχνιδα του Ισραήλ από το 2017 μέχρι και το 2021!

Η επιλογή της έγινε όπως είπαμε εσωτερικά από μία επιτροπή της ισραηλινής δημόσιας τηλεόρασης. Αρχικά τα μέλη της επιτροπής πρότειναν δύο καλλιτέχνες, από τους 78 συνολικά που είχαν υπόψιν τους. Μεταξύ αυτής της μικρότερης λίστας των 20 ερμηνευτών έγινε η τελική επιλογή της Noa Kirel.

Η πρόβα

Η Noa ξεκινάει την ερμηνεία της σε ένα τεράστιο φωτιζώμενο κουτί με LED, με ωραία πλάνα απο την περιστρεφόμενη κάμερα και πολύ στροβοσκοπικό φωτισμό. Μαζι της στην σκήνη είναι τρείς χορεύτες και δυο χορεύτριες, όλοι ντυμένοι με ασορτί μαύρα και ροζ κοστούμια.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΧΟΡΕΥΩ; ρωτάει η Νόα. Ναι, ναι θελουμε και μπορούμε να σας επιβεβαιώσουμε ότι αξίζει την αναμονή.

Προφανώς το Ισραήλ θα είχε pyro – ολη η εμφανιση τελειώνει με ένα χαλάζι από πυροτεχνήματα. Η Νόα λίγο πριν το dance break τραβαει το παντελόνι της και ολοκληρώνει την εμφανιση της με μπότες και εσώρουχα.

Sarah Louise Bennett – EBU

Sarah Louise Bennett – EBU

Παρακάτω δείτε αποσπάσματα από τη πρόβα του Ισραήλ:

 

@eurovision We DEFINITELY saw her dance 🦄 🇮🇱 #Eurovision2023 #Eurovision @Noa Kirel ♬ original sound – Eurovision

Η δεύτερη πρόβα του Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3/5 οπότε θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για όσα θα δούμε από την Noa Kirel στην σκηνή του διαγωνισμού.

Πηγή: eurovision.tv

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Σπύροσ
    Σπύροσ says:

    Μετα από αυτό η Λοριν να αποχαιρετά το televoting[και την νικη μην πω]…Τελειο!Σκηνικη παρουσια,φωναρα,κοστουμια,χορευτες,εχει τα παντα.Παει [Χ]Λοριν μου πέταξε το πουλάκι μαζι με τον ξυλινο κυβο απο το minecraft…

    Απάντηση
      • Σπύρος
        Σπύρος says:

        Α καλά κάτι δεν κατάλαβες εσύ.Παραπανω έγραψα ότι η Νοα θα απομακρύνει την Λοριν από την νίκη και το ίδιο θα κάνει και η Φινλανδία και αρκετές άλλες από το κοινό!Ξέρεις μια χώρα δεν θα κερδίσει μόνο με την στήριξη των επιτροπών.Πχ Σκόπια 2019,Μάλτα 2021,ακόμη και Ηνωμένο Βασίλειο 2022 και Ελβετια-Γαλλια 2021.Μας πήγε η Λοριν από τα σαλόνια στα αλωνια.Δηλαδη στον εθνικό τελικό ήταν τέλειο και τώρα μας έφερε έναν κύβο κατώτερου επιπέδου(100 χειρότερο).Επισης να επισημάνουμε ότι όλοι ακούσαμε τα άθλια φωνητικά της.

        Απάντηση
      • Γιάννης Α Γιάννης
        Γιάννης Α Γιάννης says:

        Έχεις ξεμείνει στο μακρινό 2012 μου φαίνεται… ο Kàarjia θα σαρώσει και σ αυτό θα τον βοηθήσουν και οι επιτροπές…
        Η Σουηδία με τα πλαστικά της ας ελπίζει για καμιά 5άδα

        Απάντηση
  2. Mike
    Mike says:

    Πολύ δυνατή εμφάνιση από ότι φαίνεται όπως κ αναμένω προσωπικά.

    Η νίκη δύσκολη γιατί στις επιτροπές πιθανόν να μην πλασαριστεί υψηλά αλλά θεωρώ σχεδόν σίγουρη τη θέση στο top3 λόγω televoting.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *