Eurovision 2023: Η Family Rehearsal του Μεγάλου Τελικού!

Λίγες ώρες πριν το Μεγάλο Τελικό διεξάγεται η τρίτη και τελευταία πρόβα για το σημερινό σόου, η Family Rehearsal. Εμείς σας μεταφέρουμε το κλίμα μέσα από την Αρένα.

(Το άρθρο θα ανανεώνεται. )

Έναρξη

Το σόου ξεκινάει με τους Kalush Orchestra ,τους τελευταίους νικητές στο διαγωνισμό, να ερμηνεύουν σε εξωτερικούς χώρους το Stefania . Στα πλάνα βλέπουμε και τον Sam Ryder,τον φιναλίστ του περσινού Τελικού.

Έπειτα, οι ίδιοι μεταφέρονται στην Αρένα και ερμηνεύουν το κομμάτι τους με συνοδεία πολλών χορευτών. Πρόκειται για μια μοναδική στιγμή. Ένα τέλειο opening act.

Το flag parade ξεκινάει και στη σκηνή πέρα από τους 26 φιναλίστ βλέπουμε και μερικές παλιές ουκρανικες συμμετοχές. Go_ A, Jamala, Tina Carol και Verka Serduchka κλέβουν την παράσταση.

Στη σκηνή βλέπουμε τις τρεις παρουσιαστριες και μαζί τους τον Graham Norton, οι οποίοι καλωσορίζουν και εξηγούν τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Το διαγωνιστικό κομμάτι:

1.Αυστρία 

Πρώτη στη σκηνή του Λίβερπουλ ανεβαίνει η Αυστρία. Οι Teya & Salena εκτελούν άψογα τη χορογραφία, ενώ και φωνητικά είναι άψογες παρά το ότι είναι πρόβα. Πρόκειται για μια εξαιρετική έναρξη για το σόου.

2. Πορτογαλία

Στη θέση του “death spot” όπως τη λένε εμφανίζεται η Πορτογαλία.  Η Mimicat δείχνει να το διασκεδάζει όπως κάθε φορά. Είναι πιο χαλαρή από ποτέ και εξαιρετική φωνητικά. Μια άριστη προβα για την Πορτογαλία.

3. Ελβετία 

Ο Remo Forrer ανεβαίνει στη σκηνή για την Ελβετία. Πρόκειται για μια από τις πιο επαγγελματικές σκηνικες παρουσίες για φέτος. Φωνητικά φαίνεται συγκρατημενος αλλά είναι λογικό. Μια συμμετοχή που σίγουρα θα εκτιμηθεί πολύ από τις επιτροπές.

4. Πολωνία

BEJBA RULES THE WORLD! Τι να πει κανείς για αυτή την εμφάνιση.  Η Blanka είναι χαλαρή και το διασκεδάζει πολύ. Το κοινό το απολαμβάνει πιο πολύ από ποτε. Η θα σκίσει ή θα πάει πολύ χαμηλά. Σίγουρα δε θα ξεχαστεί.

5. Σερβία

Σειρά έχει η Σερβία. Ο Luke Black παίρνει πολύ σοβαρά την πρόβα του. Η αλήθεια είναι ότι κάτι φαίνεται να λείπει από αυτή την εμφάνιση. Δύσκολα θα ξεχωρίσει σήμερα το βράδυ. Ειδικά στις επιτροπές.

6. Γαλλία

Η La Zarra δείχνει για άλλη μια φορά πόσο επαγγελματίας είναι. Τα πλάνα είναι εξαιρετικά, ενώ και η ίδια είναι τρομερή φωνητικά.  Το κοινό φαίνεται να αγαπάει τη γαλλική συμμετοχή φέτος. Ένα σίγουρο Τοπ10  για τους φίλους μας τους Γάλλους.

Ακολουθεί το πρώτο διαφημιστικό διάλειμμα.

7. Κύπρος

Σειρά έχει η Κύπρος μας και ο Andrew Lambrou. Τι να πει κανείς για αυτήν την εμφάνιση.  Ο Andrew δίνει μια εκπληκτική παράσταση.  Φωνητικά είναι συγκλονιστικος, ενώ βλέπουμε να φοράει το ρούχο που φορούσε στο τυρκουαζ χαλι. Θα είναι άδικο αν η Κύπρος σήμερα δε βρεθεί στην αριστερή πλευρά του βαθμολογικού πίνακα. Καλή επιτυχία Κύπρος!!

8. Ισπανία

Φουλ του κόκκινου για την Ισπανία.  Η Blanca Paloma έχει πολλή αυτοπεποίθηση στη σκηνή. Πρόκειται για μια πολύ ατμοσφαιρική σκηνική παρουσίαση. Φωνητικά είναι εκπληκτική. Ειλικρινά είναι το μόνο τραγούδι σήμερα που δεν ξέρω πως θα πάει. Πάντως λογικά θα εκτιμηθεί από τις επιτροπές.

Ακολουθεί ένα βίντεο για τη Junior Eurovision 2023, που θα διεξαχθεί στη Νις της Γαλλίας .

9. Σουηδία

Το μεγάλο φαβορί της σημερινής βραδιάς έρχεται τώρα στη σκηνή. Η Loreen αποδεικνύει για άλλη μια φορά, γιατί την αγαπάει τόσο πολύ ο κόσμος. Τα πλάνα έχουν διορθωθεί αρκετά, ενώ και ο καπνός είναι σε αρκετά καλύτερη κατάσταση. Το κοινό τη χειροκραταει. Δε μπορώ να σκεφτώ τρόπο για να μην κερδίσει σήμερα το βράδυ.

10. Αλβανία

DUJEEE! Σειρα στη σκηνή έχει η γειτονική μας Αλβανία. Η Αλβανία κάθε χρόνο αποδεικνύει ότι τα στοιχήματα μπορούν να ανατραπούν. Η Sasha Jean Baptiste έκανε εξαιρετική δουλειά και η χώρα κατάφερε να προκριθεί στο σημερινό Τελικό. Μακάρι να ξεχωρίσει.

11. Ιταλία

Η περσινή οικοδέσποινα, Ιταλία, ανεβαίνει στη σκηνή. Ο Marco Mengoni είναι γνώριμος στους fans του διαγωνισμού και ξέρει καλά πως να ξεχωρίσει. Φωνητικά είναι αψεγαδιαστος,  ενώ η κάμερα…τον αγαπάει! Άλλο ένα εύκολο Top10 για την Ιταλία.

12. Εσθονία

Η μεγάλη έκπληξη του δεύτερου Ημιτελικού ανεβαίνει τώρα στη σκηνή. Η Alika έφερε την Εσθονία ξανά στον τελικό με την ανατριχιαστική της φωνή. Μια υπέροχη μπαλάντα που σε ταξιδεύει. Δε νομίζω ότι μπορεί σε έναν τόσο δύσκολο Τελικό να ξεχωρίσει.

13. Φινλανδία

Η Φινλανδία και ο Kärijä ανεβαίνουν στη σκηνή. Στο στάδιο επικρατεί πανζουρλισμος. Η Φινλανδία βρίσκεται για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια στο μεγάλο τελικό ως φαβορί. Ο Kärijä καταφέρνει κάθε φορά και δημιουργεί χαμό στους φανς. Πρόκειται για μια καθαρή νίκη της Φινλανδίας σήμερα στο televoting. Τώρα στις επιτροπές…;!

14. Τσεχία

Το δεύτερο γυναικείο συγκρότημα της βραδιάς έχει σειρά. Οι VESNA έκλεψαν τις εντυπώσεις στον πρώτο Ημιτελικό και θέλουν να το κάνουν σήμερα.  Μετά τη Φινλανδία δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι. Σίγουρα όμως θα εκτιμηθεί από τις επιτροπές. Φωνητικά είναι εξαιρετικές και το κοινό το βλέπει αυτό.

15. Αυστραλία

Οι Voyager παίρνουν τη σκυτάλη στη σκηνή. Το Promise έχει αγαπηθεί πολύ από ορισμενη μερίδα των φανς. Η εμφάνιση του συγκροτήματος είναι φωτεινή, μοντέρνα και σε βάζει πλήρως μέσα στο νόημα του τραγουδιού. Αξιοπρεπής εμφάνιση για τη χώρα των καγκουρό. Νομίζω όμως ότι θα χαθεί στη θέση που είναι.

16. Βέλγιο

Το Βέλγιο τα κατάφερε και πάλι. Είναι στο μεγάλο τελικό, χάρη στη dance διάθεση του τραγουδιού.  Ο Gustaph είναι εξαιρετικός φωνητικά, ενώ και το performance φωνάζει Eurovision! Το Βέλγιο θα πάει εξαιρετικά στο κοινό. Τώρα στις επιτροπές κανείς δεν ξέρει.

Ακολουθεί το δεύτερο διαφημιστικό διάλειμμα.

17. Αρμενία

Σειρα έχει η Αρμενία. Η Brunette κατάφερε και έσπασε την κατάρα και προκρίθηκε από την δεύτερη θέση του Ημιτελικού. Η ίδια και σήμερα είναι εξαιρετική, ενώ το κοινό φαίνεται να τη στηρίζει πολύ. Ίσως η Αρμενία φτάσει μετά από χρόνια ξανά στην πρώτη δεκάδα του διαγωνισμού.

18. Μολδαβία

Και μετά την Αρμενία, ακολουθεί η Μολδαβία. Ο Pasha είναι άριστος για άλλη μια φορά. Η σκηνικη παρουσία είναι σαν ένα ταξίδι σε μια μαγική χώρα. Η Μολδαβία θα βρίσκεται για άλλη μια φορά στο Τοπ10 του κοινού.

19. Ουκρανία

Η περσινή νικήτρια ανεβαίνει στη σκηνή του Λίβερπουλ. Η Ουκρανία από πέρυσι το Γενάρη δεν έχει πέσει από τις τρεις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων για νίκη. Οι  TVORCHI έχουν μια πολύ φουτουριστικη σκηνική εμφάνιση. Φωνητικά είναι λιγο ασταθής ο τραγουδιστής αλλά σίγουρα το βράδυ θα τα δώσει όλα. Ακόμη ένα Τοπ10 για την Ουκρανία.

20. Νορβηγία

Η Νορβηγία έρχεται στη σκηνή. Η Alessandra φαίνεται ορεξατη σήμερα. Φωνητικά είναι πολύ καλή. Η Νορβηγία ευνοείται πολύ απο τη σειρά εμφάνισης σήμερα. Μπορεί όμως να βρεθεί στο Τοπ5; Μάλλον ναι.

21. Γερμανία

Οι Lord and the Lost έρχονται για να βάλουν φωτιά στη σκηνή του Λίβερπουλ. Σίγουρα η πιο ροκ συμμετοχή φέτος. Και η πιο εκκεντρική. Η σκηνική παρουσίαση είναι γεμάτη κόκκινο χρώμα, εκκεντρικά κουστούμια και φωτιές. Η Γερμανία θα βρίσκεται και πάλι χαμηλά στη βαθμολογία σήμερα.

22. Λιθουανία

Η χώρα της Βαλτικης ξέρει πάντα πως να φτάνει στον τελικό. Η  Monika είναι η καλύτερη φωνή του διαγωνισμού. Το τραγούδι είναι μια δυναμική μπαλάντα που σίγουρα ακούγεται ευχάριστα. Θα λέγαμε θυμίζει τραγούδι της Disney. Σίγουρα η διασπορά της Λιθουανίας θα στηρίξει τη Monika.

23. Ισραήλ

Η πιο χορευτική συμμετοχή για φέτος ανεβαίνει στη σκηνή. Η Noa Kirel είναι μια σταρ που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά της. Φωνητικά σήμερα είναι εξαιρετική. Το dance break στο τέλος θα ξεσηκώσει όλο το κοινό σήμερα. Το Ισραήλ πάει για μεγάλα πράγματα σήμερα.

24. Σλοβενία

Σειρά έχει η Σλοβενία. Οι Carpe Diem έχουν ένα μοναδικό χάρισμα. Μεταδίδουν σε κάθε τους εμφάνιση την ενέργεια τους στους τηλεθεατές. Αυτό είναι το ατού τους και αυτό θα τους κάνει σήμερα να ξεχωρίσουν.  Φωνητικά δεν υπάρχουν καθόλου προβλήματα για άλλη μια φορά. Απλά βρίσκονται μετά το Ισραήλ…

25. Κροατία

Προτελευταία στη σκηνή ανεβαίνει η Κροατία. Μια από τις πιο πολυσυζητημενες συμμετοχές φέτος. Ο lead singer των LET 3 φαίνεται να είναι καλ,ά παρά την ίωση που τον ταλαιπώρησε. Πραγματικά νομίζω ότι σήμερα η Κροατία θα ζήσει δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις σε κοινό και επιτροπές.

26.  Ηνωμένο Βασίλειο

Τελευταία στη σκηνή η διοργανώτρια χώρα. Η Mae Muller κλείνει το διαγωνιστικό κομμάτι με ένα τραγούδι που αγαπάει πολύ ο κόσμος. Φωνητικά για άλλη μια φορά είναι ασταθής και σίγουρα αυτό θα την επηρεάσει. Ένα δυναμικό κλείσιμο για σήμερα. Και άλλο ένα Bottom5 για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι τηλεφωνικές γραμμές ανοίγουν!

Ακολουθεί το πρώτο recap των τραγουδιών με αντιδράσεις από το Green room.

Το πρώτο intervals act είναι γεγονός. Ο Sam Ryder ,περσινός εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με το θρυλικό Roger Taylor, δίνουν ένα εκπληκτικό act. Πραγματικά συγκινητικό.

Οι παρουσιαστές βρίσκονται σε διάφορα σημεία του σταδιου και συζητούν.

Ακολουθεί το δεύτερο recap των 26 συμμετοχών.

Σειρά έχει το μεγαλο interval act με το Liverpool Songbook. Mahmood, Netta, David Frieyr , Cornelia Jacobs, Sonia και Duncan Lawrence ερμηνεύουν παγκόσμιες βρετανικές επιτυχίες.

Ακολουθεί το τρίτο και τελευταίο recap.

Οι γραμμές κλείνουν και από τους τέσσερις παρουσιαστές έπειτα από περίπου μισή ώρα.

O Bjorn Ukveaus, μέλος των ABBA , μας μιλάει για την επιτυχία μετά το διαγωνισμό.

Η ψηφοφορία των επιτροπών ξεκινάει.

 

Εμείς κάπου εδώ θα σας αφήσουμε. Ραντεβού το βράδυ στις 22.00 για το Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2023.

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Λίβερπουλ:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!


3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Έφτασε ο τελικός για μια από τις χειρότερες χρονιές σε επίπεδο τραγουδιών (με ελάχιστες εξαιρέσεις) . Καλά τα καθ’ ημάς ας μην τα σχολιάσω πάλι…
    Οι εκτιμήσεις μου:
    Αυστρία: 6-10
    Πορτογαλία: 21-26
    Ελβετία: 11-15 (με πολλη στήριξη από επιτροπές)
    Πολωνία: 16-20
    Σερβία:16-20
    Γαλλία: 11-15
    Κύπρος: 16-20
    Ισπανία: 11-15
    Σουηδία: 1-2
    Αλβανία: 21-26
    Ιταλία: 6-10
    Εσθονία: 20-26
    Φινλανδία: 1-2
    Τσεχία: 16-20
    Αυστραλία: 16-20
    Βέλγιο: 11-15
    Αρμενία: 6-10
    Μολδαβία:6-10
    Ουκρανία: 16-20
    Νορβηγία: 3-4
    Γερμανία: 16-20
    Λιθουανία: 21-26
    Ισραήλ: 3-4
    Σλοβενία: 5 (ως τη μεγαλύτερη έκπληξη φέτος)
    Κροατία: 11-15
    Ηνωμένο Βασίλειο: 21-26

    Απάντηση
  2. All about Eve
    All about Eve says:

    12 Φινλανδία
    10 Σλοβενια
    ……………………
    8 Τσεχία
    7 Αρμενια
    6 Αυστρία
    5 Γαλλία
    4 Βέλγιο
    3 Ισραήλ
    2 Μολδαβία
    1 Σερβία

    Ούτε πόντο στην πολυανακυκλωμενη πλαστικουρα της Σουηδιας.

    Καλή επιτυχία στην Κύπρο μας.

    Απάντηση
  3. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Έφτασε η ημέρα του Μεγάλου Τελικού! Σαν χθες το θυμάμαι που η Αμάντα βγήκε 8η! Δυστυχώς φέτος δεν τα καταφέραμε, κάτι που είναι πολύ περίεργο για μένα αφού είναι ο πρώτος τελικός που παρακολουθώ χωρίς να έχει προκριθεί η Ελλάδα (έκανα join στην κοινότητα των φανατικών του διαγωνισμού λίγο μετά τον τελικό του 2018, οπότε ουσιαστικά δεν έχω βιώσει αποκλεισμό ως φαν).

    Το ανανεωμένο top μου για απόψε και οι προβλέψεις μου (τελείως ενδεικτικές):
    1.Γαλλία (Κοντά στη δεκάδα, ίσως και μέσα σε αυτή)
    2. Αρμενία (Top 10)
    3. Ελβετία (Κοντά στο bottom 5)
    4. Σουηδία (Πολύ πιθανό η νικήτρια χώρα. Διαφορετικά top 3)
    5. Εσθονία (Bottom 5)
    6. Ισραήλ (Top 5)
    7. Φινλανδία (Winner or Top 3)
    8. Αυστρία (Κοντά στη δεκάδα, ίσως μέσα σε αυτή)
    9. Νορβηγία (Top 10)
    10. Κύπρος (Δεξιά στήλη, ίσως bottom 5)
    11. Αλβανία (Από 18η θέση και κάτω)
    12. Πορτογαλία (Κάτω από 15η θέση)
    13. Αυστραλία (Γύρω στη 15η θέση)
    14. Βέλγιο (Γύρω στη 15η θέση)
    15. Πολωνία (16η-20η θέση)
    16. Ηνωμένο Βασίλειο (Κάτω από 15η θέση)
    17. Ιταλία (Κοντά στη δεκάδα)
    18. Λιθουανία (Bottom 5)
    19. Ουκρανία (Κοντά στη 15η θέση)
    20. Γερμανία (Κοντά στη 15η θέση)
    21. Σλοβενία (Top 10 ή οριακά εκτός)
    22. Τσεχία (15η-20η θέση)
    23. Ισπανία (Top 10)
    24. Μολδαβία (Bottom 5)
    25. Κροατία (Κοντά στη δεκάδα, ίσως και μέσα σε αυτή)
    26. Σερβία (Τελευταίες θέσεις της αριστερής στήλης)

    Εύχομαι καλή τύχη σε όλες τις διαγωνιζόμενες χώρες και έναν όμορφο τελικό για όλους τους eurofans!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *