Eurovision 2023: Σε στυλ X Factor η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ημιτελικών;

Με μια μεγάλη αλλαγή αναφορικά με τη Eurovision 2023 να προμηνύεται εδώ και καιρό, ο GJ Kooijman, παρουσιαστής του Ολλανδικού podcast για τη Eurovision, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ένα draft από τα σχέδια των διοργανωτών για την ανακοίνωση των 10 προκριθέντων χωρών από τους 2 ημιτελικούς της 9ης και 11ης Μαΐου.

Για την ενίσχυση του σασπένς των τηλεθεατών και για την απόδοση ενός πιο τηλεοπτικού χαρακτήρα στον διαγωνισμό της Eurovision, οι φετινοί διοργανωτές φαίνεται να αλλάζουν τον τρόπο ανακοίνωσης των προκριθέντων στους τελικούς, σε παρόμοιο στυλ με αυτόν του X Factor.

https://twitter.com/gjkooijman/status/1654018115275988994?cxt=HHwWhICx0cytoPQtAAAA

Απ ό τι φαίνεται, όλοι οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται όρθιοι σε σειρά στην σκηνή με τους παρουσιαστές, συγκεκριμένα τη Hannah και τη Julia, να ανακοινώνουν σε πρώτο στάδιο τους 5 πρώτους φιναλίστ. Έπειτα η Alesha Dixon θα συνομιλεί για λίγο με αυτούς στη μικρή σκηνή του διαγωνισμού. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί και για τους υπόλοιπους 5 φιναλίστ.

Μετά την ανακοίνωση και των 10 φιναλίστ, όσοι δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης θα αποχωρούν από τη σκηνή του M&S Bank Arena και ο ημιτελικός θα κλείνει με τους 10 φιναλίστ επί σκηνής και το καθιερωμένο recap των χωρών που περνούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Οι διοργανωτές φέτος με αυτήν την αλλαγή σκοπεύουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον και το σασπένς των τηλεθεατών στα ύψη, έχοντας σχολιαστεί αρκετά αρνητικά τα προηγούμενα χρόνια ο ανιαρός και πολύ γρήγορος τρόπος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Όλα αυτά συνοδεύονται πάντοτε με ένα μεγάλο ερωτηματικό, καθώς δεν είναι σίγουρο το ότι θα πραγματοποιηθούν ακριβώς έτσι. Περιμένουμε, λοιπόν, με ανυπομονησία τις γενικές πρόβες του 1ου ημιτελικού τη Δευτέρα, για να το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Λίβερπουλ:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Αν γίνει έτσι, τότε μιλάμε για ριάλιτι show…
    Ποιος ο λόγος να βλέπουμε τη στεναχώρια όσων δεν τα κατάφεραν; Έλεος!! Σε τέτοιο τέλμα από ιδέες έχουν φτάσει εκεί στην EBU?

    Δεν θα μου άρεσε καθόλου αυτή η αλλαγή.

    Απάντηση
  2. Μαρία
    Μαρία says:

    Πόσο κρίμα που η ebu έχει θυσιάσει τα πάντα για χάρη του κέρδους μια το μαροκαν οιλ μια τικ τοκ τώρα που θέλουν να κάνουν την Γιουροβίζιον ριάλιτι πραγματικά στεναχωριέμαι.

    Απάντηση
  3. Περιεργα μας τα λέει η ebu
    Περιεργα μας τα λέει η ebu says:

    Θα μου άρεζε η ιδέα οι αποστολές να είναι στην σκηνή αν και τότε δεν θα υπήρχαν ιδιαίτερη σημασία τα green room και θα ήταν και λίγο κακό για αυτούς που δεν θα περάσουν και θα πρέπει να είναι στην σκηνή εκείνη την ώρα. Κατά τ’ αλλα θα είμαστε εμείς στην αγωνία μας για τους 5 επόμενους φιναλίστ κ θα περιμένουμε 10 λεπτά συνεντεύξεις που είμαι σίγουρος πως το μόνο που θα λένε θα είναι: “εΙμΑι ΠοΛυ ΧαΡοΥμΕνΟσ ΠοΥ πΕρΑσΑ σΤοΝ τΕλΙκΟ” ΛΕΣ Κ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΈΝΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΚΑΤΑΘΛΗΨΗ.

    Απάντηση
  4. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Με τίποτα! Είναι ένα σύστημα τόσων χρόνων που αποδίδει κατά την γνώμη μου! Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δω τους εκπροσώπους σαν διαγωνιζόμενους reality που σβήνει το φως από πάνω τους αν αποκλειστούν και φυσικά δεν θα ήθελα να δω την απογοήτευσή τους. Όσο για τις συνεντεύξεις, πραγματικά έλεος! Γιατί να περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις δέκα εκπροσώπων που θα πουν τα ίδια πράγματα;! Χάνεται αρκετός χρόνος έτσι που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί διαφορετικά! Επίσης, αν όντως γίνει αυτό (που δυστυχώς θα γίνει λογικά), στην σκηνή θα ανεβαίνουν μόνο οι εκπρόσωποι και δεν θα έχουμε τις όμορφες εικόνες όπου πανηγυρίζει η κάθε αποστολή! Έλεος με το Melodifestivalen!

    Απάντηση
  5. Τα έχουν χάσει
    Τα έχουν χάσει says:

    Πάμε καλά; Τι αλλαγή είναι αυτή; Πολύ κακό να βρίσκονται πάνω στην σκηνή.. Και καλύτερα να μαθαίνεις τσακ μπαμ ποιοι πέρασαν, ποιος ο λόγος να «βασανίζονται» οι καλλιτέχνες… επί σκηνής κιόλας. Reality show είναι; Παρά πολύ κακό και θα είναι άβολο για τους καλλιτέχνες, δεν είναι παίκτες ριάλιτι, τραγουδιστές και καλλιτέχνες είναι. Όπως είπε και κάποιος παραπάνω, λογικά δεν θα βρίσκεται όλη η αποστολή στο stage.. κανένα θετικό δεν βρίσκω σε αυτή την αλλαγή, μόνο αρνητικά . Τι χαζομάρες. Κάθε χρόνο η Eurovision γίνεται περισσότερο show παρά διαγωνισμός μουσικής…

    Απάντηση
  6. Σοβαρευτείτε εκεί στην ebu
    Σοβαρευτείτε εκεί στην ebu says:

    Ανιαρός ο τρόπος ανακοίνωσης των φιναλίστ; Ίσα ίσα, σαν αιώνας φαίνεται κάθε φορά λόγω της αγωνίας. Το να τους βάλουν πάνω στην σκηνή, στην σειρά σαν να τους έχουν τιμωρία καλύτερο είναι;

    Απάντηση
  7. James
    James says:

    Δεν ξέρω τίνος ιδέα ήταν όλο αυτό αλλά το βρίσκω τραγικό.
    Να αντιμετωπίζεις καλλιτέχνες,καταξιωμένους σε κάποιες περιπτώσεις,σαν νεαρά παιδάκια που κυνηγούν τα όνειρα τους για την τηλεθέαση …. ελπίζω να μην συμβεί γιατί θα είναι αρκετά άβολο όλο αυτό.
    Επίσης δεν καταλαβαίνω και την λογική των συνεντεύξεων.
    Θα ανακοινωθούν οι πρώτοι 5 και θα πουν τα γνωστά “i m so excited”κτλ και όταν ανακοινωθούν οι υπόλοιποι 5 που θα γίνεται ένας χαμός από το κοινό θα πέσουν τα recap και τα σχετικά θα δώσουν κ αυτοί συνέντευξη;ποιος θα τούς δώσει σημασία εκείνη την στιγμή

    Απάντηση
  8. Just an opinion
    Just an opinion says:

    Ας το πάμε ένα βήμα παρακάτω και όποιος αποκλείεται να ανοίγει η καταπακτή και να πέφτει μέσα. Ή ακόμη καλύτερα, να έχουμε bottom 2 και να κάνουν lip sync for their life με backflips, deathdrops, περούκες που πέφτουν από μέσα τριαντάφυλλα. Πως το ξέχασα, να ρωτάνε όλους τους διαγωνιζόμενους, ποιος πρέπει να αποχωρήσει κ γιατί. Τώρα σοβαρά, εάν το κάνουν αυτό, τέρμα η eurovision. Για πάντα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *