Eurovision 2023: Τα στοιχήματα μετά την τέταρτη ημέρα προβών – Εκτός τελικού παίζεται η Ελλάδα!

Η αγαπημένη στήλη πολλών εξ υμών επιστρέφει, καθώς οι στοιχηματικές αναλύσεις για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι και πάλι εδώ.

Με λιγότερο από μία εβδομάδα να απομένει για τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2023 και μετά την τέταρτη ημέρα προβών, θα ρίξουμε μία ματιά στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών αναφορικά με τις πιθανότητες νίκες της κάθε χώρας στον φετινό διαγωνισμό.

Top 5

Εν πολλοίς αναλλοίωτη παραμένει η κατάσταση στην κορυφή των στοιχηματικών πινάκων, με τη Loreen και τη Σουηδία να θεωρούνται ως το μεγάλο φαβορί για την νίκη στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Παρά το γεγονός πως τα αποσπάσματα των προβών της σουηδικής συμμετοχής είχαν ατέλειες, ειδικά συγκριτικά με την αντίστοιχη εμφάνιση στο Melodifestivalen, η Σουηδία εξακολουθεί να παίζεται σε αποδόσεις κάτω από το 2.

Τις πιθανότητες νίκης της έχει αυξήσει η Φινλανδία, η οποία αποτελεί μία από τις κερδισμένες των πρώτων ημερών στο Λίβερπουλ. Ο Käärijä και το “Cha Cha Cha“ κερδίζουν συνεχώς έδαφος, αποτελώντας το αντίπαλο δέος της Loreen στον φετινό διαγωνισμό. Η χαμηλότερη απόδοση της φινλανδικής νίκης παίζεται στο 3,6, με τις περισσότερες εταιρείες να έχουν ρίξει τις αποδόσεις της Φινλανδίας κάτω από 3.

Στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση η κατάσταση παραμένει σταθερή, με την Ουκρανία, τη Γαλλία και την Ισπανία να συμπληρώνουν το Top 5. Καθώς και οι τρεις τους ξεκινάνε σήμερα τις πρόβες τους στη Liverpool Arena, περιμένουμε να δούμε κατά πόσον θα διαφοροποιηθεί η άποψη των bookers που τις τοποθετούν εντός της πρώτης πεντάδας. Ουκρανία και Γαλλία επιστρέφουν έως 15 φορές τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτές, ενώ η Ισπανία 17 φορές. Σε κάθε περίπτωση, οι διαφορές μεταξύ τους είναι απειροελάχιστες.

Top 10, Ελλάδα και Κύπρος

Στις υπόλοιπες πέντε θέσεις τις πρώτης δεκάδας συναντάμε τρεις χώρες που έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στη σκηνή του φετινού διαγωνισμού και δύο χώρες που ξεκινούν σήμερα τις πρόβες τους ενόψει του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Νορβηγία και στην έβδομη θέση βρίσκεται το Ισραήλ. Αμφότερες συμμετέχουν στον πρώτο ημιτελικό, με τις αποδόσεις τους μετά τη χθεσινή κυκλοφορία του αποσπάσματος των 30 δευτερολέπτων να μην μεταβάλλει ιδιαίτερα τις αποδόσεις νίκης τους στον φετινό διαγωνισμό. Ελαφρώς χειρότερες αποδόσεις για τη Νορβηγία που παίζεται πλέον στο 21, ελαφρώς καλύτερα για το Ισραήλ που οι αποδόσεις νίκης της εκρηκτικής Noa Kirel να έχουν πέσει στο 26.

Σταθερή παραμένει η Αυστρία στην όγδοη θέση, με τις αποδόσεις νίκης της να έχουν πέσει σε κάποιες εταιρείες, ωστόσο η νίκη των Teya & Salina επιστρέφει έως και 41 φορές το ποντάρισμα σε κάποιες εταιρείες. Ένατη θέση για την Ιταλία και τον Marco Mengoni, με τις αποδόσεις να κυμαίνονται μεταξύ 26 και 51, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο σε απόδοση 81.

Όσον αφορά τα καθ’ ημάς, Ελλάδα και Κύπρος παρουσιάζουν σταθερότητα στην εικόνα τους, με τη μεν Κύπρο να έχει αποκτήσει μομέντουμ τις τελευταίες εβδομάδες όντας στις παρυφές της 20αδας, ενώ η Ελλάδα μπορεί να έχει πέσει πλέον εκτός της πρώτης 30αδας αλλά βρίσκεται ψηλότερα συγκριτικά με τις τελευταίες ημέρες. Για την ακρίβεια, η Κύπρος βρίσκεται στην 20η θέση και η Ελλάδα στην 31η θέση, σύμφωνα με τους bookers.

 

Η νίκη της Κύπρου και του Andrew Lambrou επιστρέφουν έως και 251 φορές το ποντάρισμα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτές, ενώ η αντίστοιχη της Ελλάδας και του Victor Vernicos παίζεται στο 501.

Πρώτος ημιτελικός

Στο πλαίσιο αυτής της ανάλυσής μας, θα ρίξουμε και μια πρώτη ματιά στις αποδόσεις πρόκρισης στον μεγάλο τελικό. Αρχίζουμε από τον πρώτο ημιτελικό, του οποίου οι συμμετέχουσες χώρες ήδη έχουν τελειώσει τις πρώτες δύο πρόβες τους επί σκηνής της Liverpool Arena και θα επιστρέψουν τη Δευτέρα για τις πρόβες των σόου.

Δεδομένη θεωρείται η πρόκριση έξι χωρών, με τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, το Ισραήλ, την Τσεχία και την Μολδαβία να προσφέρονται από τους bookers σε αποδόσεις κάτω από το 1,10. Είναι χαρακτηριστικό πως ειδικά οι αποδόσεις των τεσσάρων πρώτων χωρών δεν επιστρέφουν σχεδόν τίποτα σε αυτούς που θα τις ποντάρουν. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που κάποιος ποντάρει δέκα ευρώ στην πρόκρισή τους, θα έχει κέρδος μόλις δέκα λεπτά του ευρώ.

Μία κατηγορία μόνη της φαίνεται πως αποτελεί η Σερβία που θεωρείται ως η έβδομη επικρατέστερη για πρόκριση στον μεγάλο τελικό της 13ης Μαΐου. Η πρόκριση του Luke Black προσφέρεται σε αποδόσεις γύρω στο 1,30, έχοντας ξεκάθαρη απόσταση τόσο από τις χώρες που προπορεύονται και έπονται.

Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις που οδηγούν στον μεγάλο τελικό αναμένεται μάχη τεσσάρων χωρών, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες. Σε πλεονεκτικότερη θέση φαίνεται να βρίσκονται η Κροατία, η Ελβετία και η Πορτογαλία, με την Ολλανδία να θεωρείται αυτή τη στιγμή ως η ενδέκατη επικρατέστερη να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2023. Η Κροατία παίζεται στο 1,50, η Ελβετία στο 1,53, η Πορτογαλία στο 1,57 και η Ολλανδία στο 1,73. Καταλαβαίνει κανείς πως οι διαφορές μεταξύ τους είναι οριακές και, επομένως, η πρόκριση θα κριθεί στο όριο.

Οι χώρες που έπονται, δηλαδή η Μάλτα, η Λετονία και η Ιρλανδία, θεωρούνται λιγότερο πιθανές για πρόκριση με τις αποδόσεις πρόκρισής τους να είναι μεταξύ 3 και 4, ενώ το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται μακράν στην τελευταία θέση έχοντας τις λιγότερες πιθανότητες πρόκρισης.

Δεύτερος ημιτελικός

Αναφορικά με τον δεύτερο ημιτελικό, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Δεκαέξι χώρες συμμετέχουν στον ημιτελικό αυτόν, με τις δώδεκα εξ αυτών να παίζονται σε αποδόσεις κάτω από 2. Καταλαβαίνει κανείς πως οι bookers δεν μπορούν να καταλήξουν εύκολα στη δεκάδα που θα πάρει την πρόκριση για τον τελικό.

Αυστρία, Αυστραλία, Κύπρος και Αρμενία θεωρούνται από τις στοιχηματικές εταιρείες ως σίγουρες για πρόκριση, με την πρόκρισή τους να επιστρέφει έως και 1,1 φορά το ποντάρισμα. Εν πολλοίς αντίστοιχη είναι και η εικόνα της Λιθουανίας και της Σλοβενίας που παίζονται στο 1,20.

Μία κατηγορία μόνη της αποτελεί η έβδομη Γεωργία, με αποδόσεις μεταξύ 1,25 και 1,29, με το ενδεχόμενο πρόκρισής της να είναι το πλέον επικρατέστερο, ενώ το ίδιο θα μπορούσε να επικαλεστεί κανείς και για το όγδοο Βέλγιο που παίζεται στο 1,35.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Πολωνία και η Δανία, οι οποίες κέρδισαν έδαφος μετά την κυκλοφορία του αποσπάσματος της πρώτης πρόβας τους στο TikTok. Αμφότερες παίζονται σε αποδόσεις μικρότερες του 1,57.

Καθώς Πολωνία και Δανία συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα, αυτό σημαίνει πως η χώρα μας για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της φετινής Eurovisionικής περιόδου και για πρώτη φορά μετά το 2016 θεωρείται πιθανότερο πως θα αποκλειστεί από τον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού. Η ενδέκατη Ελλάδα παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 1,40 και 1,83, ούσα όμως σε κάποιες εταιρείες ακόμα εντός της πρώτης δεκάδας. Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο πρόκρισής μας κάθε άλλο παρά σίγουρο δεν φαντάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή, με το κοινό να έχει την ερχόμενη Πέμπτη τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Στις χαμένες των πρώτων προβών συγκαταλέγεται η Εσθονία, της οποίας οι αποδόσεις πρόκρισης στον μεγάλο τελικό της 13ης Μαΐου ανέβηκαν. Η μέγιστη απόδοση που προσφέρεται η πρόκρισή της είναι ίδια με της Ελλάδας, στο 1,83.

Σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης, αν και λιγότερες συγκριτικά με τις προπορευόμενες χώρες, έχει η Αλβανία, η οποία αποτελεί μία από τις πιο Value for Money επιλογές για ποντάρισμα σε αυτόν τον ημιτελικό. Το μοναδικό έθνικ τραγούδι του ημιτελικού παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 2 και 2,63.

Πιθανότητες πρόκρισης δίνουν οι bookers και στην Ισλανδία, που παίζεται στο 3. Αντίθετα, σχεδόν δεδομένος θεωρείται ο αποκλεισμός της Ρουμανίας και του Αγίου Μαρίνου, των οποίων η πρόκριση επιστρέφει έως και 8,5 φορές το ποντάρισμα.

https://www.youtube.com/watch?v=b3vJfR81xO0

Πιστεύετε μπορεί η Loreen να γράψει ιστορία τον Μάιο στο Λίβερπουλ, χαρίζοντας για δεύτερη φορά τη νίκη στη Σουηδία και ισοφαρίζοντας παράλληλα το ιστορικό ρεκόρ της πολυνίκης του διαγωνισμού, Ιρλανδίας ;

 

8 ΣΧΟΛΙΑ
 1. gogos
  gogos says:

  Νομίζω (ειδικά) φέτος θα γελάσουμε με τις “προβλέψεις” των στοιχημάτων. Τόσο για το top10 του τελικού, όσο για το ποιες χώρες θα μείνουν εκτός…
  Το μεγαλύτερο γέλιο το περιμένω από τους “ειδικούς” των επιτροπών!

  Απάντηση
 2. Τina
  Τina says:

  Μπορεί το απόσπασμα των προβών να είναι πολύ μικρό αλλά από ότι φαίνεται αρκετό για τις στοίχηματικες ώστε να προβλέπουν ότι η Ελλάδα οριακά δεν θα προκριθεί φυσικά αν η επόμενη πρόβα της χώρας μας που από ότι καταλαβαίνω θα έχει περισσότερο οπτικό υλικό δεν καταφέρει να ανατρέψει αυτές τις αρνητικές προβλέψεις τότε τα πράγματα είναι δυσκολα όσο αφορά την πρόκριση μας στον μεγάλο τελικο

  Απάντηση
 3. Μαρία
  Μαρία says:

  Πραγματικά άμα περάσει η Δανία και όχι ο Βίκτωρ θα είναι πολύ άδικο. Ναι μεν το τραγούδι μας είναι μέτριο αλλά τουλάχιστον δεν έχουμε έναν 25χρονο να τραγουδάει και να φέρεται σαν νήπιο.

  Απάντηση
 4. vangelis vt
  vangelis vt says:

  Συγχαρητήρια στους έλληνες fans που μπαίνουν στα social media του διαγωνισμού και κράζουν. Οι κόποι τους αποδίδουν.

  Απάντηση
 5. …
  says:

  Παιδιά τώρα πέρα από την πλάκα, αν περάσει η άφωνη Beijba και όχι εμείς θα είναι αστείο. Θα αποδειχθεί η ανάγκη της ύπαρξης των επιτροπών. Και αντίστοιχα άμα περάσει η βαβούρα της Κροατίας αντί πχ της Λετονίας… Άμα πλέον είναι μόνο show και dance η Eurovision τότε του χρόνου να στείλουμε Τρανό (μιας που θέλει).

  Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *