Eurovision 2023: Το Family Show του Β Ημιτελικού-Live! (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)

Λίγες ώρες μόνο μας χωρίζουν από τον Δεύτερο Ημιτελικό του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και ήρθε η ώρα για την τρίτη και τελευταία γενική πρόβα για τον Β’ Ημιτελικό, το Family Show.

Το σόου που θα παρακολουθήσουμε αυτή τη στιγμή θα έχει την ίδια μορφή με αυτά που θα παρακολουθήσουμε ζωντανά από τις οθόνες μας απόψε το βράδυ.

Οι παρουσιαστές της αποψινής βραδιάς θα είναι για άλλη μια φορά οι Βρετανίδες Alesha Dixon και Hannah Waddingham και η Ουκρανή σταρ Julia Sanina, μέλος του Ουκρανικού συγκροτήματος Hardkiss. 

Στον Β’ Ημιτελικό συμμετέχουν 16 χώρες που διεκδικούν 10 εισιτήρια για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, ενώ στον Ημιτελικό αυτόν ψηφίζουν και η Ισπανία, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο τους εκπρόσωπους των οποίων θα δούμε και το βράδυ. Επίσης σε αυτόν τον ημιτελικό συμμετέχουν Ελλάδα και Κύπρος!

H Έναρξη

Βλέπουμε πλάνα από τον Πρώτο Ημιτελικό με τους φιναλίστ, τα interval acts, αλλά και συμμετοχές που δεν κατάφεραν να προκριθούν.

Οι παρουσιάστριες μας καλωσορίζουν και μας υπενθυμίζουν ότι ο διαγωνισμός γίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Βλέπουμε τους 16 υποψηφίους στο led πίσω από τις παρουσιάστριες. Βλέπουμε και τους αριθμούς για την ψηφοφορία.

Διαγωνιστικό Κομμάτι

Δανία

Μία ακόμα κάτω του μετρίου φωνητική ερμηνεία του τραγουδιού. Όμορφα πλάνα που όμως δεν σώζουν την κατάσταση. Θεωρώ πλέον πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα για πρόκριση.

Αρμενία

Ξεσήκωσε το κοινό η Brunette, κάνοντάς τους όλους να χειροκροτούν από πριν ακόμα ξεκινήσει το τραγούδι. Στο δε dance break που προστέθηκε μετά το ραπ ακούγονται ζητοκραυγές. Δυνατή ερμηνεία και θεωρώ πως εκτός από τη (δεδομένη) πρόκριση διεκδικεί και μία θέση στην τριάδα του ημιτελικού!

Ρουμανία

Αδιάφορη ερμηνεία, φαβορί για τελευταία θέση του ημιτελικού.

Εσθονία

Πολύ δυνατή φωνητική ερμηνεία για μία κλασική μπαλάντα. Όμορφη παρουσίαση, πιστεύω ότι είναι στο όριο, είτε θα περάσει δέκατη είτε θα κοπεί στην ενδέκατη θέση.

Βέλγιο

Χαμός μέσα στην αρένα και με το Βέλγιο. Πολύ κέφι και διασκέδαση από τον Gustaph και τις τραγουδίστριες στα φωνητικά του που τα δίνουν όλα. Πλέον θεωρώ πολύ πιθανή την πρόκριση.

Κύπρος

Εξαιρετική ερμηνεία από τον Andrew Lambrou! Το κοινό στην αρένα έχει ξεσηκωθεί! Μπορεί άνετα να διεκδικήσει θέση στην πρώτη πεντάδα του ημιτελικού (γιατί όχι και ψηλότερα)!

Ισλανδία

Πώς είναι δυνατόν ένα δυναμικό τραγούδι να είναι τόσο βαρετό; Καμία ελπίδα πρόκρισης.

Ελλάδα

Φωνητικά ικανοποιητικός, αν και με μερικά λάθη μετά το πρώτο ρεφρέν, ο Victor φαίνεται ακόμα αρκετά σφιγμένος. Στο κοινό της αρένας φαίνεται να αρέσει, για να δούμε. Θεωρώ τα πράγματα είναι πολύ αμφίρροπα.

Πολωνία

Ξεσήκωσε η Bejba με το καλοκαιρινό τραγούδι της και το χορευτικό! Ειδικά στο dance break το κοινό παθιάζεται. Είναι τόσο guilty pleasure που θεωρώ ότι θα περάσει!

Σλοβενία

Πολύ δυναμική παρουσίαση για τη Σλοβενία με το κοινό να συμμετέχει χειροκροτώντας και ζητοκραυγάζοντας. Πολλή αυτοπεποίθηση και άνεση στη σκηνή. Θεωρώ σίγουρη την πρόκριση και αν ήταν μία χώρα με περισσότερη δυναμικότητα θα ήταν και πιθανή νίκη για τον ημιτελικό.

Γεωργία

Κάτι πάει λάθος με τα φωνητικά. Κατά τη γνώμη μου το τραγούδι δεν πηγαίνει πουθενά και κουράζει μετά από λίγο. Δεν θα εκπλαγώ αν η Γεωργία είναι ο non-qualifier έκπληξη.

Διάλειμμα όπου βλέπουμε ένα βίντεο με την ιστορία του διαγωνισμού που παρουσιάζει ο ηθοποιός Luke Evans.

Άγιος Μαρίνος

Όμορφα σκηνικά και καλή φωνητική ερμηνεία, αλλά το τραγούδι βαρετό και επαναλαμβανόμενο. Μαζί με τη Ρουμανία φαβορί για την τελευταία θέση.

Αυστρία

Χαμός μέσα στην αρένα! Το κοινό τραγουδάει Poe Poe Poe μαζί με τις τραγουδίστριες! Νομίζω μαζί με Αρμενία πήραν το μεγαλύτερο χειροκρότημα και θέτουν σοβαρή υποψηφίοτητα για τη νίκη του ημιτελικού.

Αλβανία

Ξεσηκωτική και η Αλβανία με τον βαλκανικό ήχο της. Πολύ επιβλητική παρουσίαση και όλη η οικογένεια τα δίνει όλα. Πάρα πολύ πιθανή πλέον η πρόκριση, αν είχε λίγο περισσότερους συμμάχους θα την είχα τελείως σίγουρη.

Λιθουανία

Εξαιρετική φωνή από τη Monika, η οποία καλεί το κοινό να τραγουδήσει μαζί της στο τελευταίο ρεφρέν! Πολύ όμορφο θέαμα σαν σύνολο και σίγουρη πρόκριση στον τελικό.

Αυστραλία

Εντυπωσιακή σκηνική παρουσία με τα φώτα και τα φωνητικά, σαν να μας μεταφέρει στη δεκαετία του 80. Πολύ μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό.

Αυτές ήταν οι 16 συμμετοχές και οι παρουσιάστριες δίνουν το σήμα για την έναρξη της ψηφοφορίας!

Πρόβλεψη

Σίγουρη πρόκριση

  • Αρμενία (πιθανή νικήτρια ημιτελικού)
  • Κύπρος
  • Πολωνία
  • Σλοβενία
  • Αυστρία (πιθανή νικήτρια ημιτελικού)
  • Λιθουανία
  • Αυστραλία

Μάλλον προκρίνονται

  • Βέλγιο
  • Αλβανία

Οριακή κατάσταση

  • Εσθονία
  • Ελλάδα
  • Γεωργία

Σίγουρος αποκλεισμός

  • Δανία
  • Ρουμανία
  • Ισλανδία
  • Άγιος Μαρίνος

Interval Acts

Οι Ουκρανοί τραγουδιστές Mariya Yaremchuk, Otoy και Zlata Dziunka ερμηνεύουν ένα medley ουκρανικών τραγουδιών.

Στη συνέχεια βλέπουμε ακόμα ένα recap και ετοιμαζόμαστε για το κλείσιμο των γραμμών.

Τρεις drag queen παίρνουν τη θέση των παρουσιαστριών και ερμηνεύουν το “Be who you wanna be“.

O Mans Zelmerlow και η Filomena επιστρέφουν με το “παιχνίδι” που μαντεύουν ποιες χώρες πέρασαν ή όχι στο παρελθόν.

Big Five

Βλέπουμε αποσπάσματα των τραγουδιών της Ισπανίας, της Ουκρανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου όπως έγιναν στην χτεσινή πρόβα.

Αποτελέσματα

Έφτασε η στιγμή των αποτελεσμάτων! Εδώ σας αφήνουμε και ραντεβού στην δεύτερη πρόβα απόψε το βράδυ!

Μπορείτε να δείτε το live μας στο YouTube με την αντίδραση μας για το Family Show του Δεύτερου Ημιτελικού:

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Λίβερπουλ:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *