Eurovision 2023: Η δεύτερη πρόβα της Ιταλίας!

Επόμενος για τη δεύτερη του πρόβα στη σκηνή του Λίβερπουλ είναι ο Marco Mengoni από την Ιταλία με το τραγούδι Due vite.

Ποιος είναι ο Marco Mengoni ;

Ο Marco Mengoni γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1988 στο Ronciglione της κεντρικής Ιταλίας. Άρχισε τα μαθήματα μουσικής στα 14 του. Το 2009, ο Marco συμμετείχε στην τρίτη σεζόν του X Factor Italia. Κέρδισε το σόου μαζί με ένα συμβόλαιο ηχογράφησης και μια αυτόματη θέση στο Φεστιβάλ του Sanremo την επόμενη χρονιά. Κυκλοφόρησε το σινγκλ του νικητή Dove si vola, το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα του ιταλικό Singles Chart.

Το 2010 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Sanremo και τερμάτισε τρίτος με το Credimi ancoraΜετά το φεστιβάλ κυκλοφόρησε το δεύτερο EP του “Re matto”. Το EP παρέμεινε στην κορυφή του ιταλικού τσαρτ άλμπουμ για τέσσερις εβδομάδες. Το 2011, ο Marco κυκλοφόρησε το πρώτο του στούντιο άλμπουμ “Solo 2.0”. Το άλμπουμ είχε πιστοποιηθεί ως χρυσό στην Ιταλία και ακολούθησε μια περιοδεία απο το 2011 μέχρι το 2012. Την επόμενη χρονιά κέρδισε το 63ο Φεστιβάλ του Sanremo με το τραγούδι L’essenziale, το οποίο εφερε την χώρα στην έβδομη θέση στον τελικό της Eurovision. 

Η πρόβα

Ο Marco Mengoni είναι σίγουρα ένας καλλιτέχνης που με την εμπειρία και τον επαγγελματισμό του καταφέρνει να γεμίσει τη σκηνή. Τα φωνητικά είναι το δυνατό του σημείο αναμφίβολα και αποτυπώνουν πλήρως το συναίσθημα του τραγουδιού. Ατμοσφαιρική εμφάνιση για μια κλασική ιταλική μπαλάντα.

Sarah Louise Bennett / EBU

Στη σκηνή τα LED έχουν στροβιλιζόμενα σύννεφα μαζί με ένα φεγγάρι. Στυλιστικά διαφοροποιείται από την πρώτη του πρόβα. Φοράει ένα διαφορετικό και πιο μακρύ αμάνικο μπλουζάκι χρώματος σκούρου ασημί που σβήνει προς το μαύρο. Το δερμάτινο παντελόνι του έχει επενδυθεί στη μία του πλευρά με στρας έτσι ώστε να προσδίδει συνοχή στο όλο σύνολο σε συνδυασμό με το αστραφτερό αμάνικο. Προσεγμένη στυλιστικά εμφάνιση για τον Marco Mengoni, αντιπροσωπευτική της πατρίδας του.

Sarah Louise Bennett / EBU

Το απόγευμα, μετά και την ολοκλήρωση όλων των προβών θα δοθεί στην δημοσιότητα ένα βίντεο με μικρά αποσπάσματα από τα τηλεοπτικά πλάνα όλων των δεύτερων προβών!


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Πηγή: eurovision.tv
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *