Eurovision 2023: Η δεύτερη πρόβα της Κύπρου!

Πρώτη χώρα που πραγματοποιεί την πρόβα της σήμερα είναι η Κύπρος με τον Andrew Lambrou και το Break A Broken Heart.

Ποιος είναι ο Andrew Lambrou

Ο Αυστραλός Andrew Lambrou εκπροσωπεί τη χώρα καταγωγής του στην Eurovision 2023. Γεννήθηκε στην Αυστραλία από Κύπριους γονείς και είναι μόλις 24 ετών. Έχει ενεργή παρουσία στα social media και είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο TikTok με το προφίλ του να μετρά 700.000 ακόλουθους.

Το πάθος του για τη μουσική ξεκίνησε στα 5 του, όπου παρακολούθησε το μουσικό σχολείο AMS στο οποίο και έμαθε να παίζει πιάνο. Αν και μάθαινε να διαβάζει οπτικά, ανακάλυψε ότι η δύναμή του ήταν η ικανότητα να ακούει ένα μουσικό κομμάτι και να το μαθαίνει μόνος μου. Στα 5 του χρόνια κατέκτησε την πρώτη θέση τραγουδώντας το «doh a deer». Από εκείνη τη στιγμή κατάλαβε ότι το τραγούδι ήταν το πεπρωμένο του. Οι ίδιοι οι γονείς του τον ενθάρρυναν να ακολουθήσει μαθήματα μουσικής και τραγουδιού. Παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή τραγουδιού «LaVoce» έχοντας σαν καθηγητή φωνητικής τον Marc Villagra. Μέσα από τις παραστάσεις της σχολής κατάλαβε ότι αυτό ήταν που θέλει να κάνει σε ολόκληρη τη ζωή του.

Ζει και εργάζεται στο Σύδνεϋ, ερμηνεύει και γράφει τα δικά του τραγούδια ενώ ασχολείται με την μουσική από την ηλικία των 5 ετών. Συμμετείχε σε διάφορα μουσικά talent shows όπως το «X Factor Australia», το America’s Got Talent» και το «The Voice Australia»

Η πρόβα

Ο Άντριου Λάμπρου από την Κύπρο επιστρέφει στη σκηνή – η μόνη αλλαγή που μπορούμε να δούμε είναι ότι τώρα είναι ξυπόλητος και είμαστε αρκετά σίγουροι ότι φορούσε παπούτσια κατά την πρώτη πρόβα. Θα το ελέγξουμε, γιατί για να είμαστε ειλικρινείς έχουμε δει πολλά πόδια και δεν θα ποντάραμε τη θέση μας στην πρώτη σειρά σε αυτό. Το φωνητικό εύρος του Andrew είναι εξαιρετικό – αυτές οι υψηλές νότες είναι πραγματικά το κάτι άλλο.

Εμπνευσμένη από τα στοιχεία της φύσης (γης), από την άβυσσο στην κάθαρση των νερών των καταρρακτών και στο τέλος την λάβα και την φωτιά που οδηγεί στην αναγέννηση, είναι η σκηνική εμφάνιση του Break A Broken Heart του Andrew Lambrou, της φετινής κυπριακής συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Το Break A Broken Heart  είναι μια δυνατή, ειλικρινής φεστιβαλική μπαλάντα που ξεσηκώνει την Liverpool Arena. Τα φωνητικά του Andrew είναι υπέροχα και υπάρχει κάτι ηλεκτρικό στον τρόπο που αυτό το τραγούδι χτίζεται από την πρώτη μεγάλη νότα μέχρι το φινάλε. Το σκηνικό LED μεταβαίνει από τον καταρράκτη σε φλόγες.

Στο τρίτο run της πρώτης πρόβας είδαμε πυροτεχνήματα και φωτιές, ήταν η πρώτη συμμετοχή για φέτος, που χρησιμοποίησε φωτιές στην σκηνή.

Chloe Hashemi

Sarah Louise Bennett

Το απόγευμα, μετά και την ολοκλήρωση όλων των προβών θα δοθεί στην δημοσιότητα ένα βίντεο με μικρά αποσπάσματα από τα τηλεοπτικά πλάνα όλων των δεύτερων προβών!

https://youtu.be/F9AP5DSA9tc

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision 2023!

Πηγή: eurovision.tv


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Λίβερπουλ:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

1 reply
  1. Valeria
    Valeria says:

    Καλή επιτυχία στην Κύπρο, φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την eurovision πιο σοβαρά από ποτέ! Και η σκηνική εμφάνιση έχει κερδίσει τους eurofans. Νομίζω η πρόκριση είναι δεδομένη.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *