Eurovision 2023: Η πρώτη πρόβα της Ιταλίας!

Σειρά για την πρώτη του πρόβα στη σκηνή έχει ο Marco Mengoni από την Ιταλία με το τραγούδι Due vite.

Ποιος είναι ο Marco Mengoni ;

Ο Marco Mengoni γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1988 στο Ronciglione της κεντρικής Ιταλίας. Άρχισε τα μαθήματα μουσικής στα 14 του. Το 2009, ο Marco συμμετείχε στην τρίτη σεζόν του X Factor Italia. Κέρδισε το σόου μαζί με ένα συμβόλαιο ηχογράφησης και μια αυτόματη θέση στο Φεστιβάλ του Sanremo την επόμενη χρονιά. Κυκλοφόρησε το σινγκλ του νικητή Dove si vola, το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα του ιταλικό Singles Chart.

Το 2010 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Sanremo και τερμάτισε τρίτος με το Credimi ancora. Μετά το φεστιβάλ κυκλοφόρησε το δεύτερο EP του “Re matto”. Το EP παρέμεινε στην κορυφή του ιταλικού τσαρτ άλμπουμ για τέσσερις εβδομάδες. Το 2011, ο Marco κυκλοφόρησε το πρώτο του στούντιο άλμπουμ “Solo 2.0”. Το άλμπουμ είχε πιστοποιηθεί ως χρυσό στην Ιταλία και ακολούθησε μια περιοδεία απο το 2011 μέχρι το 2012. Την επόμενη χρονιά κέρδισε το 63ο Φεστιβάλ του Sanremo με το τραγούδι L’essenziale, το οποίο εφερε την χώρα στην έβδομη θέση στον τελικό της Eurovision. 

Η πρόβα

O Marco φοράει ένα δερμάτινο παντελόνι και ένα ασημί γιλέκο. Στη σκηνή τα LED έχουν στροβιλιζόμενα σύννεφα μαζί με ένα φεγγάρι. Η ερμηνεία του είναι καλή και ατμοσφαιρική κάνοντας την συμμετοχή να ξεχωρίζει.

Sarah Louise Bennett / EBU

Sarah Louise Bennett / EBU

Παρακάτω δείτε αποσπάσματα από τη πρόβα της Ιταλίας:

@eurovision Magnificent Marco Mengoni returns to the Eurovision stage ✨🇮🇹 #Eurovision2023 #Eurovision @Marco Mengoni ♬ original sound – Eurovision

Η δεύτερη πρόβα της Ιταλίας  θα πραγματοποιηθεί τον Σάββατο 6/5 οπότε θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για όσα θα δούμε από τον Marco στην σκηνή του διαγωνισμού.

Πηγή: eurovision.tv

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *