Eurovision 2023: Η πρώτη πρόβα της Φινλανδίας!

Επόμενη χώρα που πραγματοποίησε την πρώτη της πρόβα σήμερα στο M&S Bank Arena στο Λίβερπουλ, είναι η Φινλανδία με τον Käärijä και το τραγούδι Cha Cha Cha. 

Ποιος είναι ο Käärijä ;

Ο Jere Pöyhönen, περισσότερο γνωστός ως Käärijä, γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1993 στη Vantaa στην ευρύτερη περιοχή του Ελσίνκι. Το καλλιτεχνικό του όνομα προέρχεται από τη φινλανδική φράση «kääriä rahaa» (για να βγάλει γρήγορα χρήματα), καθώς αυτό ήταν ένα επαναλαμβανόμενο αστείο με τους φίλους του για τον τζόγο.

Ο Käärijä ανέπτυξε αγάπη για τη μουσική ενώ μάθαινε ντραμς, αλλά γρήγορα ανακάλυψε τη ραπ. Άρχισε να παράγει μουσική το 2014. Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του single Urheilujätkä το 2016. Την επόμενη χρονιά, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Monsp Records και κυκλοφόρησε ένα διπλό σινγκλ Koppi tules / Nou roblem. Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του EP Peliä. Το 2020 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ Fantastista.

Η πρόβα

Ο Käärijä φοράει το πράσινο τζάκετ του όπως στον εθνικό τελικό της χώρας. Μαζί του στη σκηνή είναι και τέσσερις χορευτές που είναι ντυμένοι στα ροζ χρώματα. Η εμφάνιση ξεκινάει με τον τραγουδιστή και ένα ξύλινο κουτί, όπου μετά ανεβαίνει σε αυτό και αρχίζει να χορεύει. Στη συνέχεια κατεβαίνει και συνεχίζει τον χορό μαζί με τους χορευτές. Στο τέλος υπάρχουν πυροτεχνήματα, ενώ σε όλη την ερμηνεία γίνεται έξυπνη χρήση των LED. Σίγουρα ένα πολύ δυνατό κλείσιμο για τον πρώτο ημιτελικό το οποίο θα έχει ενέργεια.

finland first rehearsal 2

Corinne Cumming / EBU

finland first rehearsal 1

Corinne Cumming / EBU

Παρακάτω δείτε αποσπάσματα από τη πρόβα της Φινλανδίας:

@eurovision It was crazy. It was party! 🎉🇫🇮 #Eurovision2023 #Eurovision @Käärijä ♬ original sound – Eurovision

Η δεύτερη πρόβα της Φινλανδίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3/5 οπότε θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για όσα θα δούμε από τον Käärijä στην σκηνή του διαγωνισμού.

Πηγή: eurovision.tv

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

3 ΣΧΟΛΙΑ
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Πολύ εντυπωσιακό. Ανοίγει ένα ξύλινο κιβώτιο και βγαίνουν οι “τρελές” με ροζ κολάν και κορδέλες… Καλλιτεχνικό και τεχνολογικό επίτευγμα…

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *