Eurovision 2023: Η Dress Rehearsal του Δεύτερου Ημιτελικού-Live!

Ήρθε η ώρα για την πρώτη dress rehearsal του δεύτερου ημιτελικού. Η πρόβα είναι ανοιχτή για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που βρίσκονται είτε στο Λίβερπουλ, είτε στο online press center. Είναι η πρώτη πρόβα του δεύτερου ημιτελικού όπου οι δημοσιογράφοι έχουμε τη δυνατότητα, για φέτος, να δούμε λεπτό προς λεπτό κάθε εμφάνιση. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανανεώνετε το άρθρο, για να βλέπετε ενημερώσεις για τις εμφανίσεις των συμμετεχόντων.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη γενική πρόβα του ημιτελικού, αφού θα παρακολουθήσουμε ακριβώς, αυτό που θα δείτε ζωντανά από τις οθόνες σας το βράδυ της Πέμπτης. Οι παρουσιαστές μας όπως γνωρίζετε είναι η Alesha Dixon, η Hannah Waddingham και η Ουκρανή σταρ Julia SaninaΣήμερα εκτός από τις 16 συμμετέχουσες χώρες του Δεύτερου Ημιτελικού, θα δούμε να ερμηνεύουν τις συμμετοχές τους και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η περσινή νικήτρια Ουκρανία.

H Έναρξη

Οι παρουσιάστριες μας καλωσορίζουν και μας υπενθυμίζουν ότι ο διαγωνισμός γίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Βλέπουμε τους 16 υποψηφίους στο led πίσω από τις παρουσιάστριες. Βλέπουμε και τους αριθμούς για την ψηφοφορία.

Διαγωνιστικό Κομμάτι

Δανία

Ξεκινάμε με τη Δανία. Ντυμένος στα ροζ, ο Reiley, τραγουδάει μέσα σε μία κατασκευή σαν εσωτερικό διαμερίσματος. Τα χρώματα είναι ροζ. Φωνητικά δεν έιναι καλός και σε πολλά σημεία βγαίνει εκτός τόνου. Το φόντο στο ρεφρέν αλλάζει σε φούξια, ενώ υπάρχουν και εφέ στο πάτωμα. Στη γέφυρα ο φωτισμός γίνεται μπλε και η κατασκευή αλλάζει και το φόντο είναι πράσινο. Οι στοιχηματικές δίνουν τη Δανία 10η, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα περάσει με τόσο άνευρη παρουσίαση.

Αρμενία

Η Brunette  ξεκινάει ξαπλωμένη σε μία κεκλιμένη βάση και φωτίζεται ολόκληρη σε ροζ χρώματα. Στο ρεφρέν κάθεται και ο φωτισμός γίνεται πιο λευκός. Στο ραπ σημείο σηκώνεται όρθια και τα φώτα αναβοσβήνουν. Μία μουσική γέφυρα έχει προστεθεί μετά το ραπ και η τραγουδίστρια χορεύει. Πολύ εντυπωσιακό σημείο. Φωνητικά είχε μερικά λάθη, αλλά συνολικά πολύ καλό αποτέλεσμα. Θεωρώ σίγουρη πρόκριση!

Ρουμανία

Ο τραγουδιστής ξεκινάει καθιστός παίζοντας κιθάρα. Φοράει τα ροζ ρούχα της δεύτερης πρόβας. Η ακουστική εκδοχή του τραγουδιού νομίζω δεν είναι τόσο καλή. Μετά το πρώτο ρεφρέν σηκώνεται και τον βλέπουμε και στα led. Στο τελευταίο ρεφρέν έρχεται και μια χορεύτρια να τον συνοδεύσει. Φωνητικά είναι καλός, αλλά το τραγούδι δεν πηγαίνει πουθενά. Πιστεύω σίγουρος αποκλεισμός και πιθανόν μέχρι και τελευταία θέση ημιτελικού.

Εσθονία

Με το γνώριμο πιάνο που παίζει μόνο του βλεπουμε την Alika να κάθεται ντυμένη στα γαλάζια. Μετά το πρώτο ρεφρέν σηκώνεται και περπατάει στη σκηνή. Φωνητικά είναι η πιο άρτια εμφάνιση μέχρι στιγμής. Τα led είναι πολύ όμορφα. Στο τελευταίο ρεφρέν ο φωτισμός γίνεται χρυσός. Θεωρώ πως έχει αρκετές ελπίδες πρόκρισης.

Βέλγιο

Πολύ ωραία έναρξη με σκοτεινό φόντο. Ο τραγουδιστής ξεκινάει στην κορυφή μίας σκάλας και στα led βλέπουμε διάφορες φιγούρες να κανουν voguing. Στο ρεφρέν κατεβαίνει και βλέπουμε και τα φωνητικά. Στο δεύτερο ρεφρέν τραγουδιστής και φωνητικά προχωρούν στην μπροστά σκηνή και κατά τη διάρκεια της γέφυρας έρχεται ο χορευτής κάνοντας voguing. Φωνητικά πολύ καλή παρουσίαση, αλλά δεν ξέρω τι τύχη μπορεί να έχει στον διαγωνισμό, αν και το χειροκρότημα στην αρένα είναι μεγάλο!

Η Hannah πηγαίνει στα θεωρία των εκφωνητών και συναντά τον “Timur” και τον “Graham Norton”, εκφωνητές της Ουκρανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου αντίστοιχα.

Οι “Scooch” έρχονται στο green room και μιλάνε με την Alesha για τις κάρτες ψηφοφορίας που μπορούμε να βρούμε στο επίσημο σάιτ.

Κύπρος

Για την πρόβα της Κύπρου διαβάστε το ξεχωριστό άρθρο μας!

Μικρό διάλειμμα.

Μεταφερόμαστε ξανά στο green room, όπου η Alesha προλογίζει την εμφάνιση της Ισλανδίας.

Ισλανδία

Η τραγουδίστρια ξεκινάει καθισμένη στο πάτωμα ντυμένη με 80s ρούχα. Ο φωτισμός είναι πράσινος με κάποια μοτίβα σαν φυτά. Στο πρώτο ρεφρέν σηκώνεται και ξεκινάει ο χορός. Φωνητικά το χάνει λίγο μετά το ρεφρέν. Στο δεύτερο ρεφρέν υπάρχει πολλή κίνηση. Στο τελευταίο ρεφρέν βγαίνει το σακάκι. Θεωρώ το συνολικό αποτέλεσμα βαρετό. Σχεδόν βέβαιος αποκλεισμός.

Ελλάδα

Διαβάστε το άρθρο μας για την πρόβα της Ελλάδας!

Πολωνία

Με εφέ σαν βιντεοκασέτα η αγαπημένη Blanka ξεκινά την ερμηνεία της πλαισιωμένη από τέσσερις χορευτές. Μετά το πρώτο ρεφρέν βλέπουμε και ολόγραμμα της τραγουδίστριας, ενώ υπάρχει συνεχώς χορός! Στο δεύτερο ρεφρέν έχουμε και πυροτεχνήματα. Βλέπουμε και χορό στη γέφυρα με ένα εφέ που θυμίζει πάλι παλιά βιντεοκασέτα. Στο φινάλε βλέπουμε στα led το όνομα του τραγουδιού. Μία σίγουρη πρόκριση για την Πολωνία!

Σλοβενία

Πολλά κοντινά πλάνα στα μελη του συγκροτήματος. Η παρουσίαση είναι σαν συναυλία! Πολλοί προβολείς και εφέ σαν φώτα στο πάτωμα πλαισιώνουν το συγκρότημα που τα δίνει όλα. Υπάρχει πολλή ενέργεια και κίνηση. Φωνητικά πολύ καλό αποτέλεσμα και ένα μεγάλο χειροκρότημα στο τέλος. Δεδομένη πρόκριση για τη Σλοβενία.

Γεωργία

Ντυμένη στα λευκά και με ένα σκοτεινό φόντο, η Iru ξεκινάει την ερμηνεία της. Υπάρχει και ξηρός πάγος, καθώς και εφέ σαν ομίχλη στα led. Γενικά πολύ στατική παρουσίαση. Φωνητικά είναι πολύ καλή, αλλά το τραγούδι σίγουρα δεν είναι στα γούστα όλων. Πιστεύω θα προκριθεί, αλλά δεν θα κάνει πολλά πράγματα στον τελικό.

Διάλειμμα όπου βλέπουμε ένα βίντεο με την ιστορία του διαγωνισμού που παρουσιάζει ο ηθοποιός Luke Evans.

Άγιος Μαρίνος

Κόκκινος φωτισμός για τον Άγιο Μαρίνο και πολλή κίνηση από το συγκρότημα. Σίγουρα υπάρχει πολλή ενέργεια και καλά φωνητικά, αλλά δυστυχώς το τραγούδι αδικεί το συγκρότημα. Θεωρώ σχεδόν αδύνατη την πρόκριση του κρατιδίου στον τελικό.

Αυστρία

Ξεκινάμε με μία τεράστια γραφομηχανή στα led. Στη συνέχεια το εφέ αλλάζει σε χορευτές. Στο ρεφρέν όλοι συντονίζονται στις χορευτικές κινήσεις! Φωνητικά οι τραγουδίστριες είναι καλές και με λίγο περισσότερη ενέργεια. Στο τελευταίο ρεφρέν πηγαίνουν στη μικρή σκηνή. Συνολικά πολύ καλό αποτέλεσμα και η πρόκριση είναι δεδομένη,  αν και κάτι λείπει ώστε να το θεωρήσω φαβορί για νίκη.

Αλβανία

Κόκκινος φωτισμός στην εισαγωγή και έμφαση στην Albina. Η οικογένεια είναι ντυμένη στα μαύρα. Στο ρεφρέν όλοι φωτίζονται περισσότερο και το εφέ γίνεται χρυσό. Μετά το ρεφρέν βγάζουν μαντήλια, ενώ στη συνέχεια έχουμε και φωτιές. Η Albina πραγματικά τα δίνει όλα. Νομίζω ότι είναι σίγουρη πρόκριση αν και προσωπικά δεν είμαι φαν του τραγουδιού.

Λιθουανία

Η Monika φοράει ένα διαφορετικό πορτοκαλί φόρεμα. Στο πρώτο ρεφρέν μεταφέρεται στη μικρή σκηνή και εμφανίζονται τα φωνητικά της που την πλαισιώνουν. Σαν σύνολο καταφέρνει να μεταδώσει αρκετό συναίσθημα. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη γυναικεία φωνή του ημιτελικού. Η πρόκριση είναι δεδομένη.

Αυστραλία

Ο τραγουδιστής βρίσκεται μέσα σε ένα αυτοκίνητο επί σκηνής! Τα led πίσω μας δείχνουν μία πόλη με φωτισμό vaporwave. Μετά το ρεφρέν ο τραγουδιστής βγαίνει από το αυτοκίνητο. Μετά το δεύτερο ρεφρέν έχουμε και ανεμιστήρα και κοντινά στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Φωνητικά πολύ καλή ερμηνεία και μεγάλο χειροκρότημα στην αρένα. Σίγουρη η πρόκριση και για την Αυστραλία.

Στη συνέχεια οι παρουσιάστριες δίνουν σήμα για την έναρξη της ψηφοφορίας!

Ακολουθεί ένα recap των 16 τραγουδιών.

Interval Acts

Οι Ουκρανοί τραγουδιστές Mariya Yaremchuk, Otoy και Zlata Dziunka ερμηνεύουν ένα medley ουκρανικών τραγουδιών.

Στη συνέχεια βλέπουμε ακόμα ένα recap και ετοιμαζόμαστε για το κλείσιμο των γραμμών.

Τρεις drag queen παίρνουν τη θέση των παρουσιαστριών και ερμηνεύουν το “Be who you wanna be“.

O Mans Zelmerlow και η Filomena επιστρέφουν με το “παιχνίδι” που μαντεύουν ποιες χώρες πέρασαν ή όχι στο παρελθόν.

Big Five

Ισπανία

Με μία παρουσίαση παρόμοια με του Benidorm, η Blanca Paloma είναι άνετη στη σκηνή και εξαιρετική φωνητικά! Η σκηνή της αρένας προσφέρεται για την παρουσίαση του τραγουδιού και η εμφάνιση είναι άκρως δυναμική και με πολύ συναίσθημα. Η Ισπανία μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στη δεκάδα του τελικού!

Ουκρανία

Με κίτρινο και μπλε φωτισμό και τα γνώριμα κουτιά απ΄το Vidbir βλέπουμε μια πιο εξελιγμένη παρουσίαση του τραγουδιού. Υπάρχει ένα εφέ με έναν άνθρωπο από ατσάλι στα led και δύο χορευτές που φαίνονται σαν βιονικοί. Έχουμε και φωτιές στο τελευταίο ρεφρέν. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Ηνωμένο Βασίλειο

Μία έξυπνη παρουσίαση με χρώματα και πολλά εφέ στα led. H Mae πλαισιώνεται από τέσσερις χορευτές και ξεκινά πάνω σε μία πλατφόρμα, ενώ στη συνέχεια κατεβαίνει και περπατάει μέχρι τη μικρή σκηνή. Φωνητικά είναι μέτρια και παρόλη την ενέργεια της παρουσίασης δεν νομίζω να πάει για μεγάλα πράγματα.

Αποτελέσματα

Έφτασε η στιγμή των αποτελεσμάτων! Εδώ σας αφήνουμε και ραντεβού στην δεύτερη πρόβα απόψε το βράδυ!

Μπορείτε να δείτε το live μας στο YouTube με την αντίδραση μας στην Dress Rehearsal του Δεύτερου Ημιτελικού:

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *