Eurovision 2023: Η EBU αρνήθηκε το αίτημα του Volodymyr Zelensky να απευθύνει χαιρετισμό στη Eurovision 2023!

Ο 67ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision πραγματοποιείται στο Λίβερπουλ μετά την αδυναμία της περσινής νικητήριας χώρας Ουκρανίας να διοργανώσει τον διαγωνισμό εξαιτίας του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Η φετινή συνδιοργάνωση Ηνωμένου Βασιλείου και Ουκρανίας συνδυάζει αρμονικά τα στοιχεία και της διοργανώτριας χώρας αλλά και της Ουκρανίας. Οι postcards ταξιδεύουν από τοποθεσίες της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ πολλοί Ουκρανοί καλλιτέχνες δηλώνουν το παρών στη σκηνή του M&S Bank Arena στο Λίβερπουλ.

Ωστόσο, η EBU εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει πως αρνήθηκε στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky να απευθύνει χαιρετισμό στο κοινό της Eurovision.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Η Eurovision είναι ένα ψυχαγωγικό σόου παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο και τελεί υπό αυστηρούς κανόνες και αρχές που έχουν εγκαθιδρυθεί από τη δημιουργία του. Μια από αυτές τις αρχές, ένας ακρογωνιαίος λίθος του διαγωνισμού είναι ο μη πολιτικός χαρακτήρας του.

Αυτή η αρχή απαγορεύει να κάνει κανείς δηλώσεις πολιτικού χαρακτήρα ως μέρος του διαγωνισμού.

Το αίτημα του κύριου Zelensky να απευθύνει χαιρετισμό στο κοινό κατά τη διάρκεια της Eurovision, παρόλο που έγινε με καλές προθέσεις, δυστυχώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από την EBU γιατί αντίκειται στους κανόνες του διαγωνισμού.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτυπωθεί και να εορτασθεί η νίκη της Ουκρανίας στον διαγωνισμό πέρυσι, όπως αναφέρει η EBU, είναι μέσω της προβολής του Ουκρανικού πολιτισμού, πράγμα που καταφέρνει με επιτυχία φέτος το Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλωστε, έτσι αποδεικνύεται και το slogan της φετινής διοργάνωσης, “United By Music“. Η μουσική είναι αυτή που μας κρατάει ενωμένους σε δύσκολους καιρούς.


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

2 ΣΧΟΛΙΑ
    • ΦΩΤΗΣ
      ΦΩΤΗΣ says:

      Ε ναι έλα ντε , όπως απέκλεισαν και τη Ρωσία από τη συμμετοχή πέρυσι.Νομίζω δεν το επέτρεψαν για να μην ξεμπροστιαστούν εντελώς.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *