Eurovision 2023: Οι νικητές και οι χαμένοι στις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών!

37 χώρες έλαβαν φέτος μέρος στον 67ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου. Το αποτέλεσμα του τελικού νικητή, προέκυψε ύστερα από την ψήφο τόσο του τηλεοπτικού κοινού όσο και των σαράντα κριτικών επιτροπών κάθε χώρας.

Η επιτροπή κάθε χώρας απαρτιζόταν από τέσσερα με πέντε μέλη, τα οποία βαθμολόγησαν όλα τα τραγούδια, πλην της δικής τους χώρας φυσικά. Στο σύνολο 180 πρόσωπα ανέδειξαν τον δικό τους νικητή, δηλαδή τον πρωταθλητή της πρώτης αλλά και της τελευταίας θέσης.

Σύμφωνα λοιπόν, με έναν πίνακα, που δημοσιεύθηκε από το Eurovisionario, αποκαλύφθηκε ποια τραγούδια κατατάχθηκαν περισσότερο στην πρώτη θέση από τα 180 μέλη των διεθνών κριτικών επιτροπών, αλλά και ποια στην τελευταία.

Παρακάτω βλέπετε τον πίνακα που δημοσιεύθηκε από το Eurovisionario, ποιες χώρες ψηφίστηκαν περισσότερο από τα μέλη των κριτικών επιτροπών:

Κοιτώντας τον πίνακα παρατηρούμε ότι 55 από τα 180 μέλη των κριτικών επιτροπών, είχαν ως νικητή τους τη συμμετοχή της Σουηδίας.

Ακολουθεί η Ιταλία με 20 πρώτες θέσεις, το Ισραήλ με 16, η Φινλανδία με 14, η Αυστραλία με 12 και το Βέλγιο με 11.

Τέλος, παρατηρούμε ότι τέσσερις χώρες, δεν πήραν κάποιο δωδεκάρι, από κανέναν κριτή. Μάλιστα, η Κροατία, που ήρθε έβδομη στη ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού, φαίνεται να μην άρεσε σε κανένα από τα 180 μέλη, των κριτικών επιτροπών.

Πρωταθλήτρια λοιπόν στις κορυφαίες θέσεις των μελών των κριτικών επιτροπών, η Σουηδία, με την Loreen και το Tattoo.

https://www.youtube.com/watch?v=BE2Fj0W4jP4&pp=ygUNbG9yZWVuIHRhdHRvbw%3D%3D

Στη συνέχεια βλέπετε τον πίνακα που δημοσιεύθηκε από το Eurovisionario, ποιες χώρες ψηφίστηκαν λιγότερο από τα μέλη των κριτικών επιτροπών, για την ακρίβεια ήρθαν στην τελευταία θέση των 180 μελών:

Εδώ παρατηρούμε ότι 49 μέλη είχαν τελευταία στην κατάταξη τους τη συμμετοχή της Κροατίας, η οποία ωστόσο ήταν τέταρτη στην ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

Ακολουθεί η Αλβανία με 22 τελευταίες θέσεις, η Γερμανία με 17, η Πολωνία με 14, το Ηνωμένο Βασίλειο με 11 και η Φινλανδία με 10. Αμιγώς ανεβαστικές συμμετοχές αμφότερες.

Μόνο δύο χώρες δεν ψηφίστηκαν από κανέναν κριτή στην τελευταία θέση.

Πρωταθλητές λοιπόν στις τελευταίες θέσεις των μελών των κριτικών επιτροπών, οι Let 3, από την Κροατία, με το “Mama ŠČ!”.

https://www.youtube.com/watch?v=hGuGfdEJ5Pw&pp=ygUKbWFtYSDFocSNIQ%3D%3D

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *