Eurovision 2023: Παρακολουθήστε τα αποκλειστικά τηλεοπτικά αποσπάσματα από τις δεύτερες πρόβες των χωρών του 1ου ημιτελικού!

Με τις ετοιμασίες στο Λίβερπουλ να έχουν πάρει φωτιά, ενόψει του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Εurovision που θα πραγματοποιηθεί στις 9,11 και 13 Μαΐου, τελείωσε αισίως η τέταρτη μέρα των τεχνικών προβών. Μετά τις πρώτες τεχνικές τους πρόβες, στη σκηνή του M&S Bank Arena ανέβηκαν σήμερα οι 15 συμμετέχοντες του 1ου ημιτελικού, ο οποίος και λαμβάνει χώρα την ερχόμενη Τρίτη, για τη δεύτερη πρόβα τους.

Οι δεύτερες τεχνικές πρόβες των συμμετεχόντων ήταν 20λεπτες, αντί των 30 λεπτών που είχαν για την πρώτη τους πρόβα, και αποσκοπούν στη διόρθωση των όποιων ατοπιών της πρώτης τεχνικής πρόβας, καθώς και στην απόκτηση περαιτέρω εξοικείωσης με τη σκηνή. Οι δεύτερες πρόβες σηματοδοτούν ουσιαστικά και το τέλος των προετοιμασιών, αφού δίνουν τη σκυτάλη στις γενικές πρόβες, οι οποίες και έχουν τη μορφή του show που θα παρακολουθήσουν στους δέκτες τους οι τηλεθεατές.

 

Με την απαγόρευση της παρακολούθησης των τεχνικών προβών από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους να επεκτείνεται από τους φετινούς διοργανωτές και στη δεύτερη πρόβα και με τα δείγματα από τη σκηνική παρουσία των αποστολών να είναι πολύ μικρά, η EBU μόλις δημοσίευσε στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube, αποκλειστικά αποσπάσματα από τις δεύτερες πρόβες των χωρών του 1ου ημιτελικού. Μάλιστα, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει ξεκινήσει από το 2017, η EBU μάς εξασφαλίζει αποκλειστικά τηλεοπτικά πλάνα από τις πρόβες των φετινών συμμετεχόντων, όπως θα τα παρακολουθήσουμε στους δέκτες μας την επόμενη εβδομάδα.

Οι χώρες που πραγματοποίησαν τις δεύτερες τεχνικές τους πρόβες σήμερα ήταν οι ακόλουθες:

  1. Νορβηγία
  2. Μάλτα
  3. Σερβία
  4. Λετονία
  5. Πορτογαλία
  6. Ιρλανδία
  7. Κροατία
  8. Ελβετία
  9. Ισραήλ
  10. Μολδαβία
  11. Σουηδία
  12. Αζερμπαϊτζάν
  13. Τσεχία
  14. Ολλανδία
  15. Φινλανδία

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με τα αποσπάσματα των δεύτερων προβών των χωρών του 1ου ημιτελικού παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=XASeTePlkQw

Το πρόγραμμα προβών για τις χώρες του 1ου ημιτελικού συνεχίζεται με τις γενικές πρόβες, τη Δευτέρα και την Τρίτη το μεσημέρι(family show), καθώς και το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και είναι η πρόβα των επιτροπών που φέτος θα έχουν αναπληρωματικό ρόλο για τους ημιτελικούς. Φυσικά θα είμαστε μαζί σας και τότε για να τα σχολιάσουμε όλα!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Λίβερπουλ:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις της Eurovision 2023!

10 ΣΧΟΛΙΑ
    • Eurovision 2023
      Eurovision 2023 says:

      Κακόγουστη και η Φινλανδία κατά τη γνώμη μου…κακά τα ψέματα ας μη λέμε μόνο για την Ελλάδα. Ο φετινός διαγωνισμός δεν έχει αισθητική και επίπεδο όπως λες…από τις χειρότερες χρονιές από άποψη τραγουδιών. Αν αποκλειστουμε δε θα σκάσω ειδικά φέτος

      Απάντηση
      • Μαρία
        Μαρία says:

        Καλα φετος σχεδον ολες οι σκηνικες παρουσιες βγηκαν μετριες προς χαλια. Συγκεκριμένα¨Σουηδια,Αυστρια[αλλαγη led χθες,θα προτιμούσα απλα να λεει poe poe poe και τα συνεφη .Απο χορευτες θα προτιμούσα τους γερουσ απο το βιντεοκλιπ],Τσεχια[οκ ειναι καλο αλλα θα ηθελα τα κοστουμια απο το βιντεοκλιπ]Αζερπαιτζαν,Ρουμανια,Κροατια,Ελβετια και πολλες αλλεσ το εχασαν με μεγαλυτερη την Σουηδια

        Απάντηση
  1. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Θεε μου!Εχω συγκλονιστει με το Ισραηλ…wow!Οπως περιμενα η Σουηδια…φθηνο με πολλα λαθη και ναι το ξυλο ξεχωρίζει που δεν πετυχαίνει καν τις νοτες της….Να λεει αντιο στην νικη!Και καλωσήρθε η Φινλανδια!Εμενα μου αρεσε η Νορβηγια παντως!Και η Σερβια τελεια παντως.και η Ιρλανδια καλη ηταν.Καλα η Ολλανδια και η Τσεχια τελειες.Καλα αυτος ο ημιτελικος θα ειναι δυσκολος….Παντως φετος αρκετες δυνατες συμμετοχες απογοητευσαν!Οπως Σουηδια,Αυστρια.Η Αυστρια ναι μεν ειναι αψογο τραγουδι αλλα εκαναν κακη προσεγγιση στην σκηνικη παρουσια και τα γραφικα,καλα πολλα μπορει να αλλαξουν ενα μικρο αποσπασμα ειδαμε τησ Αυστριας!

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μετά από τις δευτέρες πρόβες νομίζω πως 8 από τις δέκα χώρες που θα προκριθούν (εύκολα ή δύσκολα)χουν κλειδώσει. Αυτές είναι: Σουηδία Φινλανδία Ισραήλ Τσεχία Σερβία Κροατία Μολδαβία και Νορβηγία. αντίθετα 2 έχουν αποκλειστεί 100 % (Αζερμπαϊτζάν και Ιρλανδία) ενώ τα 2 τελευταία εισιτήρια διεκδικούν οι: Ολλανδία Ελβετία Πορτογαλία Μάλτα και Λετονία.
    Μια δική μου πρόβλεψη:
    15. Azerbaijan
    14. Ireland
    13. Latvia ( δυστυχώς θα ξεχαστεί)
    12. Portugal (δεν θα ψηφιστεί τόσο ώστε να περάσει)
    11. Switzerland (οριακά με την Ολλανδία αλλά η Ολλανδία κερδίζει σε σειρά εμφάνισης)
    ——–
    10. The Netherlands
    09. Malta (αν υπάρξει πρόκριση σοκ θα είναι η Μάλτα)
    08. Czechia
    07. Croatia
    06. Serbia
    05. Moldova
    04. Sweden (ίσως 3η αλλά ως εκεί)
    03. Norway (ή 4η αλλά έχει γίνει viral)
    02. Israel
    01. Finland

    Απάντηση
  3. gogos
    gogos says:

    Ξεκάθαρα η Φιλανδία και το Ισραήλ κερδίζουν τις εντυπώσεις και νομίζω και τη ψήφο των Ευρωπαίων, που είναι και το ζητούμενο στους ημιτελικούς. Τώρα τι θα “αποφασίσουν” οι επιτροπες στον τελικο, είναι άλλο θέμα…
    Η δική μου κατάταξη με αυτό που είδα, είναι:
    1. Φιλανδία
    2. Ισραήλ
    3. Νορβηγία
    4. Μολδαβία
    5. Σερβία
    6 Σουηδία
    7. Τσεχία
    8. Πορτογαλία
    9. Μάλτα
    10. Ελβετία
    11. Λετονία
    12.Ιρλανδία
    13.Αζερμπαϊτζάν
    14.Ολλανδία
    15.Κροατία

    Απάντηση
  4. James
    James says:

    Πόσο μ αρέσει που φέτος είναι όλες οι εμφανίσεις συγκεντρωμένες σε ένα βίντεο και όχι ξεχωριστά ούτως ώστε να μην δημιουργούνται τάσεις.
    Ελπίζω αύριο να μην τα “σπάσουν”σε μεμονωμένα βίντεο.
    Από εκεί και μετά για εμένα ξεχώρισε η Φινλανδία η οποία είναι άψογη,ενώ ο μεγάλος της ανταγωνιστής που είναι η Σουηδία μου φάνηκε λίγο “φτηνή”σε σχέση με αυτό που είδαμε στο Melo .
    Φυσικά το 90% που θα ψηφίσει στον τελικό δεν θα έχουν δει πως εμφανίστηκε τότε η Loreen.
    Από εκεί και μετά θεωρώ πως η Τσεχία μπορεί να είναι η έκπληξη και να μην προκριθεί και θα μπορούσα να δω στον τελικό την Μάλτα ή την Ιρλανδία με την πρώτη να έχει ένα προβάδισμα.
    Το Ισραήλ θα ξεσηκώσει το στάδιο αλλά βρήκα λίγο αστείο το ότι οι υπόλοιπες συμμετοχές έχουν επιλέξει αποσπάσματα που οι καλλιτέχνες βγάζουν κορώνες κτλ και το Ισραήλ θεώρησε πως το δυνατό σημείο του τραγουδιού είναι εκεί που η Noa χτυπιέται σαν το χταπόδι στο πάτωμα.

    Απάντηση
  5. Dimitris
    Dimitris says:

    Το περίμενα πως και πως και απογοητεύτηκα παρά πολύ. Τα περισσότερα είναι αδιάφορα για εμένα. Επίσης συγγνώμη που θα το πω αλλά δεν καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό με την Φινλανδία. Επειδή δεν είναι του γούστου μου το λέω. Αν κερδίσει αυτός φανταστείτε τι θα στείλουν οι χώρες του χρόνου

    Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Ούτε εμένα μου άρεσε η Φινλανδία στην αρχή αλλά σου μένει και το τραγουδάς συνέχεια ενώ της Λορίν δεν σου μένει για αυτό και εγώ πιστεύω ότι αξίζει περισσότερο την νίκη και ας μην είναι το πιο ποιοτικό τραγούδι. Το αγαπημένο μου βέβαια είναι η Τσεχία

      Απάντηση
      • Dimitris
        Dimitris says:

        Να πω την αλήθεια ούτε Σουηδία με τρελαίνει ούτε Φινλανδία. Δεν καταλαβαίνω το λόγο που έχουν τόση απήχηση. Δε ξέρω πραγματικά. Φέτος βαριέμαι τόσο πολύ με τη Γιουροβίζιον. Και δεν το λέω γιατί δεν έχουμε καλές τάσεις όσο πέρυσι με Αμάντα αλλά τουλάχιστον πέρυσι είχαμε πιο πολλές χώρες που είχαν ενδιαφέρον. Έμπαινα συνεχεία να βλέπω νέα. Τώρα δύο φορές την ημέρα και ξενερώνω με τα πάντα

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *