Eurovision 2023: Τα αποτελέσματα του Δεύτερου Ημιτελικού | Στον Μεγάλο Τελικό η Κύπρος εκτός Τελικού η Ελλάδα!

Ο δεύτερος και τελευταίος ημιτελικός του 67ου Διαγωνισμού της Eurovision πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία live από την M&S Bank Arena του Λίβερπουλ της Βρετανίας.

Ο Andrew Lambrou κατάφερε να οδηγήσει εκ νέου τη Κύπρο στον Μεγάλο Τελικό! Δυστυχώς, ο Victor Vernicos και παρόλη την όμορφη ερμηνεία και παρουσίαση της συμμετοχής του έμεινε εκτός, με την Ελλάδα να ζει για τρίτη φορά στην ιστορία της τον αποκλεισμό από τους ημιτελικούς γύρους.

Οι 10 χώρες που κατάφεραν να προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου είναι:

  • ΑΛΒΑΝΙΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΕΣΘΟΝΙΑ
  • ΒΕΛΓΙΟ
  • ΑΥΣΤΡΙΑ
  • ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
  • ΠΟΛΩΝΙΑ
  • ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
  • ΑΡΜΕΝΙΑ
  • ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Semi Final 2 qualifiers

Λίγα λόγια για την αποψινή βραδιά:

Οι τρεις παρουσιάστριες μας υποδέχονται για μια ακόμη φορά. Οι Alesha DixonHannah Waddingham και Julia Sanina είναι πιο εντυπωσιακές από ποτέ!

Alesha Dixon, Julia Sanina, Hannah Waddingham

Συνολικά, 16 χώρες διεκδίκησαν τα δέκα εισητήρια που οδηγούσαν στον Τελικό. Αυτές ήταν:

(πατήστε στον τίτλο του τραγουδιού για να δείτε την live εμφάνιση)

1 . Δανία: Reiley – “Breaking My Heart”

2 . Αρμενία: Brunnett – “Future Lover”

3 . Ρουμανία: Theodor Andrei – “D.G.T. (Off and On)”

4 . Εσθονία: Alika – “Bridges

5 . Βέλγιο: Gustaph – “Because of You”

6 . Κύπρος: Andrew Lambrou – “Break a Broken Heart”

7 . Ισλανδία: Diljá – “Power

8 . Ελλάδα: Victor Vernicos – “What They Say”

9 . Πολωνία: Blanka – “Solo”

10 . Σλοβενία: Joker Out – Carpe Diem

11 . Γεωργία: Iru – “Echo”

12 . Άγιος Μαρίνος: Piqued Jacks – “Like an Animal”

13 . Αυστρία: Teya & Salena – “Who the Hell Is Edgar?”

14 . Αλβανία: Albina and Familja Kelmendi – “Duje”

15 . Λιθουανία: Monika Linkytė – “Stay”

16. Αυστραλία: Voyager – “Promise”

 

Interval Acts:

Η Mariya Yaremchuk (Ουκρανία 2014) μαζί με τους Otoy και Zlata Dziunka τραγουδούν μια σειρά από ουκρανικά τραγούδια. Στη συνέχεια ένα show με πρωταγωνίστριες drag queens ξεσηκώνουν τα πλήθη ενώ και πάλι Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015) και Filomena Gautela (παρουσιάστρια το 2018) παίζουν και πάλι το παιχνίδι όπου προσπαθούν να μαντέψουν αν κάποιες παλαιότερες συμμετοχές πέρασαν ή όχι στον τελικό.

Οι εμφανίσεις των BIG χωρών:

Στη συνέχεια και μετά το διαφημσιτικό διάλλειμα δύο από τις αποκαλούμενες Big 5 συν η Ουκρανία βρέθηκαν στη σκηνή του Λίβερπουλ όπου και είδαμε απόσπασμα από τις συμμετοχές τους. Ο λόγος για την Blanca Paloma από την Ισπανία, τους TVORCHI από τη Ουκρανία και την Mae Muller από το Ηνωμένο Βασίλειο.

https://www.youtube.com/watch?v=Rt78Zv357oc&ab_channel=EurovisionSongContest

https://www.youtube.com/watch?v=lj79kC9vtXI&ab_channel=EurovisionSongContest

 

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο executive supervisor του Διαγωνισμού της Eurovision, Martin Österdahl και ακολούθησε η ανακοίνωση των δέκα χωρών που ήδη αναφέραμε και θα διαγωνιστούν στον Μεγάλο Τελικό της 13ης Mαΐου.

 

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε θερμά τον Victor Vernicos και την ελληνική αποστολή για την αξιοπρεπή εμφάνισης της χώρας μας. Ευχόμαστε κάθε δυνατή επιτυχία στον Andrew Lambrou και την Κύπρο μας και ένα καλό πλασάρισμα το Σάββατο στον Μεγάλο Τελικό!

 

Πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα; Πείτε μας στα σχόλια!

 

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

41 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Euroneuro
    Euroneuro says:

    Μπράβο στην ΕΡΤ!
    Μπράβο για αυτή την επιλογή! Για το ξεφτίλισμα και την έκθεση του 16χρονου που δύσκολα θα κάνει καριέρα μετά από αυτό
    Ας αποσυρθούμε καλύτερα
    Και να βγουν τα αποτελεσματα για το ποιος ψήφισε να πάει αυτό το τσίρκο Eurovision !
    Ανίκανοι άχρηστοι

    Απάντηση
      • Euroneuro
        Euroneuro says:

        Ντροπή είναι που τα βισματα και το όνομα του τον φέρανε σε αυτήν την θέση ..και εκθεσανε τον μικρό σε όλη την Ευρώπη! Να βγει η ΕΡΤ να μας δείξει τα αποτελέσματα μια να δούμε πως βγήκε

        Απάντηση
  2. Stavros
    Stavros says:

    12-13οι θα καταλήξαμε καθαρά λόγω Κύπρου. Μάγκες την ΕΡΤ κράξτε, ο Βικτωρας έκανε ό,τι μπορούσε και ό,τι ΤΟΥ ΑΝΕΘΕΣΑΝ αυτοί που τον επέλεξαν(και όλοι θυμόμαστε πως). Καλή συνέχεια του χρόνου με ριζική αλλαγή παντού.
    ΥΓ: Η Κύπρος αν και το τραγούδι δεν με τρελαίνει οφείλω να δωσω ρισπεκτ στον Άντριου he killed it. Γενικά Σάββατο δε ξέρω καν αν αξίζει να δω το διαγωνιστικό μέρος με τόση μετριότητα…

    Απάντηση
    • EurofanGR
      EurofanGR says:

      Δε θα το έβλεπα ούτε απόψε, αλλά είχα μια μικρή ελπίδα επειδή σε αυτόν τον ημιτελικό ήταν παραδοσιακά αδύναμες χώρες. Τελικά τσάμπα έκατσα μέσα και δεν βγήκα με την παρέα μου

      Απάντηση
      • Stavros
        Stavros says:

        Και γω τα ιδια αδερφέ το μετάνιωσα. Με τόσο χάλι στον ημιτελικό και τόσο τσίρκο έλεγα ίσως περάσουμε στο τσακ αλλα δεν. Τώρα Σάββατο με βλέπω να παρακολουθώ μόνο την ψηφοφορία

        Απάντηση
    • Γρηγόρης
      Γρηγόρης says:

      Κρίμα για τον Βίκτωρ. Την όλη ευθύνη την έχει η ΕΡΤ για το φετινό ρεζίλι. Το χειρότερο είναι ότι ήμασταν και σε φαινομενικά εύκολο ημιτελικό και είχατε πει και εσείς οταν είχε ανακοινωθεί ο Βίκτωρ ότι την πρόκριση τουλάχιστον την έχουμε. Περιμένουμε τώρα τις αποκαλύψεις που μας είχατε πει και από του χρόνου εθνικός τελικός. Κρίμα επίσης που κάηκε το “liar”. Τώρα ως προς τις άλλες χώρες η Γεωργία ήταν ψιλό σοκ που αποκλείστηκε . Η Λορίν θα το σηκώσει φέτος.
      Υ.Γ. οι αποκλεισμοί μας αν δεν κάνω λάθος ήταν μόνο σε χρόνιες που δεν ήταν στο σχολιασμό ο Καπουτζίδης! Γύρνα πίσω ή έστω τηλέφωνα.

      Απάντηση
  3. Eurofan
    Eurofan says:

    Εγώ άσχετα π συμφωνώ 1000% με τις κατηγορίες στην ερτ, για τον Βίκτωρα στεναχωρηθηκα. Από του χρόνου, δαγκωτό εθνικός τελικός και με ανανεωμένη επιτροπή, όχι τουε γέρους πάλι. Όσον αφορά στην Μελιτα πάντως, για εμένα ήταν πολύ συμπαθητική, η Κοζακου έχει παλιώσει και μ το χαλάει. Ίσως ο Σεργουλοπουλος να ταίριαζε. Αλλά νομίζω ότι για πολλά χρόνια θα έχουμε την Κοζακου δυστυχώς.

    Απάντηση
  4. Dimitris
    Dimitris says:

    Αρχικά θέλω να πω ένα πράγμα για τον ημιτελικό. ΒΑΡΕΘΗΚΑ. Πρώτη φορά δεν τον είδα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ας είναι καλά το τικτοκ που πέρασε η ώρα. Είδα μόνο Σλοβενία, Αυστρία, Κύπρο, Αρμενία και Ελλάδα αναγκαστικά για να δω τι θα έκανε. Όσον αφορά τον Βίκτορ. Ναι το είπε σχετικά καλά το τραγούδι. Αλλά ως εκεί. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο και όχι για απόψε αλλά γενικά. Από τον Ιανουάριο και μετά η Ελλάδα έσβησε. Ο αποκλεισμός ήταν μονόδρομος. Δεν σας κρύβω ότι το χάρηκα πάρα πολύ (όχι για τον Βικτορ φυσικά) αλλά για την ΕΡΤ. Παρουσίασε τα δύο προηγούμενα χρόνια τόσο καλή εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη και μέσα σε κάτι μήνες την κατέστρεψε. Ναι το ρήμα κατέστρεψε μπορεί να περιγράψει την κατάσταση. Περιμένω μόνο να περάσει και ο τελικός για να βγούν τα επίσημα αποτελέσματα. Να δούμε θέση Ελλάδας αλλά και να ανοίξουν πλέον τα στόματα. Δεν θα σας πω ότι προτιμούσα οπωσδήποτε τη Μελισσα. Απλώς αυτό αποφάσισε το κοινό. Τα μαθηματικά που έκανε και καλά η ΕΡΤ στις ψήφους δεν βγαίνουν και ότι και να έκανε η Μελισσα αν πήγαινε τουλάχιστον δεν θα ακολουθούσε αυτό που θα ακολουθήσει τώρα. Γιατί αυτό θα είχε ψηφίσει το κοινό. Όπως για παράδειγμα σε άλλες χώρες. Ψήφισε το κοινό και δεν πέρασαν. Δεν ήταν αποκλειστικά απόφαση 7 ατόμων. 7 ατόμων που φέτος έδειξαν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που μας είχαν συνηθίσει τα τελευταία 2 χρόνια. Η εικόνα της Ελλάδας φέτος στην Ευρώπη απλά ΤΡΑΓΙΚΉ. Δεμ φταίει μόνο το τραγούδι ή μόνο η σκηνοθεσία. Φταίνε τα πάντα. Επαγγελματισμός μηδέν. Οργάνωση μηδέν. Θέληση μηδέν. Ας τα βάλουν κάτω και αν δεν έχουν κάτι καλό για την επόμενη χρονιά ας μη συμμετάσχουμε. Πεταμένα λεφτά.ας άξιζε το αποτέλεσμα είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Και ναι το χάρηκα απίστευτα αυτό που έγινε. Υπερβολικά πολύ. Και πείτε ότι θέλετε!

    Απάντηση
  5. Η Ελλάδα δεν συμμέτεξε
    Η Ελλάδα δεν συμμέτεξε says:

    Τι πιο σύνηθες να συμβεί. Του χρόνου εθνικός τελικός ή απόσυρση της χώρας από τον διαγωνισμό. Αρκετά τις γελοιότητες του σαχλοραδιομεγάρου.

    Απάντηση
  6. Eurovision 2023
    Eurovision 2023 says:

    Λοιπόν έχουμε και λέμε
    Τρεις λέξεις για το αποτέλεσμα: αναμενόμενο, δίκαιο, εφικτό(από εκεί που ήταν φάνταζε ανέφικτο με τόσους συμμάχους)
    Τρείς λέξεις για την εμφάνιση: ανοργάνωτη
    ανεμπνευστη αδιάφορη
    Τρείς λέξεις για την επιτροπή: ανίκανοι απατεώνες, επικίνδυνοι
    Καλή τύχη στο Βίκτορα για το υπόλοιπο της καλλιτεχνικής του πορείας και καλό κουράγιο για το τι θα ακούσει. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν είχε ζητήσει αναβαθμολόγηση ή έστω να αποχωρήσει από τη διαδικασία όπως ακριβώς έπραξαν τα δύο κορίτσια Δύσκολα θα τον δούμε να κάνει καριέρα στην Ελλάδα αλλά πραγματικό ελπίζω να εκπληρώσει τα όνειρα του. Κάποιες φορές πρέπει να είμαστε λιγάκι ρεαλιστές και να βλέπουμε κατάματα τη πραγματικότητα. Δυστυχώς ο ίδιος δεν κατάφερε να δει ότι είναι απλά ένα θύμα της ΕΡΤ
    Για τη δε παρουσίαση της Μελίτα την ευχαριστούμε αλλά δε θεωρώ ότι της ταιριάζει το συγκεκριμένο πρότζεκτ(βέβαια ήταν η πρώτη τής φορά αλλά δεν….)τώρα μένει να δούμε τι θα γίνει στο δικαστήριο και να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη φετινή επιλογή-φιασκο που σίγουρα θα μας εξασφαλίσουν τα παιδιά του Eurovisionfun…και κάτι ακόμα… εύχομαι την επόμενη φορά που θα ξανασυνεργαστεί η ΕΡΤ με την πανικ να είναι για δύο και μόνο λόγους:1)Φουρέιρα 2) Κωνσταντίνος Αργυρός…τώρα τη σκυτάλη θα πάρουν τα πρωινάδικα και θα ακούσουμε πολλά…

    Απάντηση
  7. EurovisionTales
    EurovisionTales says:

    Να μην ακουμπησει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ο Ρηγος συμμετοχη μας. Το τραγουδι ηταν ακαταλληλο για τον διαγωνισμο εξαρχης ( αδιαφορο ) και ας προεβλεπε για καποιον λογο συσσωμο το eurovisionfun οτι ειχαμε σιγουρη την προκριση.
    Εκει που η φρεσκαδα του Victor πηγε να γινει η saving grace του κομματιου, ο Ρηγος το αποτελειωσε με τις ανεπνευστες χαζομαρες του… Πηγαμε να συναγωνιστουμε τοσο ωραια stagings με γραμματα στο background και creepy Victors στο led… Γελοιο να μεινουμε εκτος σε ημιτελικο με τοσους συμμαχους, a new all time low.

    Απάντηση
  8. gogos
    gogos says:

    Στον πιο ευνοϊκό ημιτελικό των τελευταίων ετών «κατάφερε» η ΕΡΤ με την επιλογή της (σε όλα τα επίπεδα, τραγούδι,σκηνοθέτη, κ.τ.λ…) να μην περάσουμε στον τελικό. Επίσης, ο ανταγωνισμός των τραγουδιών ήταν για γέλια…
    Προφανώς, μετά από αυτά που άκουσα στο live από τις παρουσιάστριες μας, δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση αυτοκριτικής.

    Κρίμα για τον Βίκτωρα, γιατί τν εξέθεσαν και τον άφησαν (κυριολεκτικά ΚΑΙ μεταφορικά) ΜΟΝΟ του!

    Απάντηση
  9. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Δυστυχώς ήταν αναμενόμενο! Βεβαιώθηκα όταν πέρασαν χώρες που είχαν πιθανότητες να μείνουν εκτός. Να πω την αλήθεια δεν στενοχωρήθηκα πολύ. Σκέφτομαι ότι είχαμε ένα αξιοπρεπές τραγούδι, μια όμορφη σκηνική παρουσία (το πλάνο που ο Βίκτωρ ήταν ξαπλωμένος στο πάτωμα ήταν πάρα πολύ ωραίο) και έναν ταλαντούχο νέο εκπρόσωπο (θα τον ήθελα λίγο καλύτερο φωνητικά, αλλά δεν πειράζει)! Εξάλλου είναι μόλις ο τρίτος αποκλεισμός μας! Ελάχιστες είναι οι χώρες που έχουν κάτω από πέντε αποκλεισμούς. Καταλαβαίνω ότι το είχαμε βρει με τα δύο συνεχόμενα top10 placements, αλλά δεν θα πεθάνουμε κιόλας! Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μία αναδιοργάνωση και είμαι σίγουρος ότι όλα θα φτιάξουν! Θα κάνω και έναν απολογισμό μετά τον τελικό για όλα όσα ζήσαμε τους τελευταίους μήνες. Τα υπόλοιπα σχετικά με το πώς μου φάνηκε ο αποψινός ημιτελικός θα τα γράψω αύριο!

    Απάντηση
  10. James
    James says:

    Ο Βίκτωρας ήταν αξιοπρεπέστατος αλλά έτσι έχει η κατάσταση.
    Δεν έγινε και κάτι υπάρχουν χώρες που πηγαίνουν τελικό μια στο τόσο και με αξιόλογες συμμετοχές τους να μένουν εκτός.
    Δεν χάθηκε και ο κόσμος.
    Απ’ την στιγμή που πέρασε η Αλβανία και μετά από λίγο η Εσθονία ήταν ξεκάθαρο πως είμαστε εκτός.
    Για εμένα η Αλβανία απ’ την πρώτη στιγμή που άκουσα το τραγούδι ήμουν βέβαιος πως θα πάει τελικό.
    Απορώ που κάποιους τους σόκαρε.
    Όσο για την Γεωργία που εν τέλει έμεινε εκτός το τραγούδι ναι μεν είχε ωραία μελωδία και η η φωνή της κοπέλας ήταν καταπληκτική αλλά ας μην γελιομαστε οι στίχοι ήταν λες και τους είχε γράψει πεντάχρονο.
    Δεν έβγαινε νόημα.
    Αν ήταν στα γεωργιανά θεωρώ πως θα είχε περάσει.
    Δεν θα μου κάνει έκπληξη όμως να δω την συγκεκριμένη χώρα να αποχωρεί μετά (και)απ’αυτόν τον αποκλεισμό.
    Πάμε για τον τελικό τώρα όπου αν και η νίκη πλέον έχει κλειδώσει θέλω να πιστεύω πως θα δούμε ένα είδους derby στην βαθμολογία έτσι για να μας κρατήσει λίγο το ενδιαφέρον.
    Τέλος για την Κύπρο θέλω να πω πως είναι ίσως η καλύτερη συμμετοχή άντρα καλλιτέχνη και σίγουρα η καλύτερη συμμετοχή μετά το 2018 και εύχομαι ολόψυχα να καταφέρει ένα καλό αποτέλεσμα γιατί το αξίζει.
    Καλη διασκέδαση να έχουμε όλοι το Σάββατο και μην ξεχνάτε, ένας διαγωνισμός είναι,δεν κρίνεται η τύχη μιας χώρας απ’την Eurovision!

    Απάντηση
  11. Kyr
    Kyr says:

    ΑΠΟΛΥΤΑ δίκαια αποτελέσματα για τον πιο αδύναμο ημιτελικό ever! Παραθέτω το top μου και λίγες σκέψεις:
    1) Αυστραλία: Εξαιρετική – επαγγελματική παρουσίαση!
    2) Κύπρος: Όμορφα φωνητικά και δυνατή εικόνα. Και ο Andrew γράφει στον φακό! Το μόνο που του έλειπε κατ’ εμέ ένα ζευγάρι χορευτών με μια λιτή παρουσίαση περί χωρισμού και η 10αδα θα ήταν σίγουρη στον τελικο! Τώρα προβλέπω θέσεις 11-15…
    3) Αρμενία: Δυνατή φωνή κι εδώ και όμορφη παρουσίαση αλά Βουλγαρία 2021.
    4) Σλοβενία: Τους περίμενα ελαφρώς πιο δυναμικούς, αλλά ο.κ. μετέδωσαν το αίσθημα συναυλίας που ταιριάζει στο τραγούδι τους.
    5) Αυστρία: Τιμητικά και μόνο για τη studio version του κομματιού. Φωνητικά εξαιρετικές, αλλά η παρουσίαση άκρως ακατάλληλοι, χαώδες το σκηνικό πίσω, με αποτέλεσμα να μη φαίνονται καν οι χορεύτριες και η χορογραφία.
    6) Αλβανία: “Κέντησε” η Sasha οπτικά, η ερμηνεύτρια ΦΩΝΑΡΑ!
    7) Λιθουανία: Ήταν πολύ χαμηλά στο ΤΟΡ μου. Θετική έκπληξη ως συνολο απλά.
    Από εδώ και πέρα για μένα κυριολεκτικά το ΧΑΟΣ, καμία δεν άξιζε μια θέση στον τελικό…
    8) Εσθονία: Εξαιρετική τραγουδίστρια σε ένα όμορφο τραγούδι που σκηνικά δεν στήθηκε όπως θα έπρεπε… Χάρηκα πολύ ωστόσο για την πρόκριση!
    9) Πολωνία: Η παρουσίαση το ανέδειξε πολλά σκαλοπάτια, η φωνή ο.κ. – ευτυχώς που υπάρχουν προηχογραφημενα φωνητικά…
    10) Επαγγελματική παρουσίαση, αλλά κάτι με χάλασε και δεν ψήθηκα…
    11) Γεωργία: Ένα πανέμορφο τραγούδι που “κάηκε” σκηνικά δυστυχως από την στατική παρουσίαση.
    12) Σαν Μαρίνο: Η ευχάριστη έκπληξη του ημιτελικού! Άρτια παρουσίαση, αλλά έχασε πόντους από Αυστραλία.
    13) Ελλάδα: Μας περίμενα τρεις χειρότερους. Φωνητικά δεν άκουσα κάτι αρνητικό. Οι χορευτικές “σπαστικές” κινήσεις με ενόχλησαν οριακά, οι φιγούρες στο background όχι όσο ανέμενα… Αλλά ο αποκλεισμός ήταν φως φανάρι ότι θα έρθει και δεν μας έσωσαν ούτε οι φίλιες χώρες ούτε το sympathy vote. Το τραγούδι ήταν άκρως ερασιτεχνικό και ακατάλληλο…
    14) Ισλανδία: Φωνάρα, που κατέστρεψε ένα όμορφο τραγουδακι με σπαστικές επίσης κινήσεις
    15) Δανία: Χάλια! Απλά δεν…
    16) Ρουμανία: Μαύρα χάλια!
    Θεωρώ ότι Αυστραλία – Κύπρος – Αρμενία “έσωσαν” τη βραδιά ξεκάθαρα! Καλά μυαλά του χρόνου στην ΕΡΤ… Ελπίζω να λειτουργήσει επαγγελματικά, μιας και φέτος οι κουτοπονηριές, ο ερασιτεχνισμός και οι αλχημείες κυριαρχισαν δυστυχώς…
    Sorry για το τεράστιο σχόλιο!!!

    Απάντηση
    • vangelis vt
      vangelis vt says:

      H Πολωνία είχε προ-ηχογραφημένα φωνητικά, η Κύπρος δεν είχε; Προσωπικά πολύ αμφιβάλλω ότι αυτές τις κορόνες τις έβγαζε μόνος του… Ωραίο παιδί αλλά στον τελικό τον βλέπω κάτω από την Τσαγκρινού. Ο Βίκτωρας έχει ωραία φωνή αλλά το τρέξιμο και τα χοροπηδητά μαζί με το τρακ τον έκαναν να λαχανιάζει. Έπρεπε να είναι στατικός και να βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος να αναδειχθεί σκηνικά το τραγούδι.

      Η αισθαντική Αρμενία και η εξαιρετικά φωτογενής Σλοβενία ήταν τα μόνα που μου άρεσαν εχτές και τα ψήφισα με την καρδιά μου. Εσθονία και Αλβανία άξιζαν την πρόκριση λόγω φωνής. Στεναχωριέμαι για τη Γεωργία που δεν περνάει πάλι με μια καλή τραγουδίστρια, αλλά το τραγούδι ήταν σκέτος πονοκέφαλος χωρίς κανέναν ειρμό και νόημα από την πρώτη στιγμή. Η Αυστραλία είχε ενέργεια αλλά το τραγούδι είναι απίστευτα μονότονο με ανύπαρκτους στίχους.

      Απάντηση
    • vangelis vt
      vangelis vt says:

      Όσο για την Αυστρία μου άρεσαν τα γραφικά αλλά ένα τέτοιο τραγούδι δεν αποδίδεται εύκολα ζωντανά. Έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά ως εκεί. ‘Ετσι κι αλλιώς η συγκεκριμένη συμμετοχή όπως και η Φινλανδία έχει πολύ συγκεκριμένο κοινό και στόχευση (αποκλειστικά για τους φανατικούς eurofans – ποιος άλλος θα τα άκουγε αυτά στον ελευθερο χρόνο του;)

      Απάντηση
  12. Stavros
    Stavros says:

    Και παρότι το κράξιμο στην ΕΡΤ επιβάλλεται, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Victor. Μπράβο ρε μάγκα εσυ δεν φταις σε τίποτα και τα δωσες όλα παρά την ηλικία σου. Είμαστε μαζί σου!

    Απάντηση
  13. EscAndy
    EscAndy says:

    Αποκλεισμός? ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ….
    Η Ελλάδα των απευθείας αναθέσων εδω και 4 χρόνια, θα αφηνε παραπονεμένο τον γόνο ενός εφοπλιστή; ΑΝΤΕ ΚΑΛΕΕ!
    Περαστικά σε όσους εθελοτυφλούν στο ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ!
    Κεμάλ αυτή χώρα δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ!
    Καληνύχτα και ΚΑΜΙΑ τύχη!

    Απάντηση
  14. Destination Eurovision
    Destination Eurovision says:

    Με ένα ψαράδικο ρούχο á la Argo, και μια σκηνική παρουσία με επιρροές από Γιάννα Τερζή (βλέπε καπνούς), η Ελλάδα οδηγήθηκε μοιραία στον τρίτο αποκλεισμό.
    Ο κόσμος πλήρωνει την ΕΡΤ, και δεν την πληρώνει για να δει αυτό που είδε σήμερα. Και σε καμία περίπτωση δε φταίει το παιδί που επιλέχθηκε. Η Eurovision είναι κάτι το οποίο αρέσει στο ελληνικό κοινό (καθόλου τυχαία η έρευνα με τις πιο φανατισμένες χώρες του διαγωνισμού) , και ο κόσμος θέλει να ζει με αυτή στιγμές ανάλογες με αυτές που απολάμβανε με Σάκη και Έλενα. Αν αυτό μοιάζει ουτοπικό ή μακρινό, τουλάχιστον αντίστοιχες με Στεφανία και Αμάντα. Εν πάσει περιπτώσει, δε θελουμε μοντέλο Λετονίας. Με μια νίκη πριν είκοσι κάτι χρόνια, και πεντακόσιους αποκλεισμούς

    Απάντηση
  15. Jump Step
    Jump Step says:

    Χαίρομαι που αποκλείστηκε.Ήταν εφικτό, δίκαιο, έγινε πράξη!
    Πέρασε και δεν άγγιξε που λέμε.
    Δεν ήταν τώρα αυτό το πράμα εμφάνιση για Eurovision, από πολλές απόψεις…
    A propos, μόνο η ΕΡΤ με τον Victor, θα μπορούσε σε έναν μετριότατο τελικό να αποκλείσει την Ελλάδα. Υπέροχα! Μοναδικά! χαχ

    ΥΓ1: Μην ξεχάσουν μερικοί να στείλουν πολλή, πολλή, μα πολλή αγάπη στον Victor και πολλές αγκαλιές. (τον αντιμετώπιζαν σαν να είναι το κατοικίδιό τους…).Α, και ότι ο άνθρωπος έχει φωνάρα φυσικά!Απλώς η Ευρώπη δεν το είδε για κάποιον λόγο… (σσ. μέχρι εκεί φτάνει το κριτήριό τους, στα γούτσου-γούτσου.Ας αφήσουν τις νότες και τη μουσική για άλλους).

    ΥΓ2: Μπράβο στον Andrew. Φωνάρα και σκηνική παρουσία. (δλδλ εκτός από κούκλος, μανάρι και δεν συμμαζεύεται…χαχ).

    Απάντηση
  16. Μαρίκα από Μενίδι
    Μαρίκα από Μενίδι says:

    Αχ βρε κατακαημενη μέλισσα που δεν έστειλες το τραγούδι στην Γερμανία και ήθελες να κανεις περηφανη την χωρα σου…

    Απάντηση
  17. Brutally_honest
    Brutally_honest says:

    θα το πει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κανεις εδω μεσα οτι οι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ φορες που αποκλειστηκαμε είναι απο το 2016 και μετά που η ΕΡΤ άρχισε τις περίεργες αναθέσεις σε άγνωστους ή ερασιτέχνες? Ελεος ΕΡΤ μου. Οχι άλλη διαφθορά,εχουμε φρικάρει. Ανάθεση ΜΟΝΟ σε πετυχημένο, εμπειρο και αγαπητό καλλιτέχνη. Διαφορετικά, ελληνικός τελικός με 20 διαφορετικές προτάσεις-τραγούδια.

    Και επειδή είδα κάτι αστεία επειχειρήματα ότι ”και στο εξωτερικο τυχαίνει να πάει ο δεύτερος του κοινού”….Να πω οτι στο εξωτερικό δεν επιλέγουν στα τυφλά ! ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝΕ τις υποψήφιες συμμετοχές σε δικό τους τελικό και ΜΕΤΑ κοινό (ή και επιτροπή) ψηφίζει για τον εκπρόσωπο του. Σε μας, ποιο τζιμάνι αποφάσισε να διαλέγεται ο εκπρόσωπος στα τυφλά? Άγνωστα και απειρα παιδιά χωρίς να τα ακούσουμε. Μέχρι και η Αμαντα που ειχε μια μικρή εμπειρια, περσι στον τελικο τα εχασε φωνητικά και ήταν εκτός τονου σχεδόν σε όλο το τραγούδι.

    Τελος πάντων, η ΕΡΤ να συνέλθει. Δεν είναι τυχαίο που καμία συμμετοχή μας των τελευταίων ετών δε θα μείνει στην ιστορια και δεν θα την μνημονεύουμε. Οταν λεμε για ελλάδα και γιουροβίζιον, θυμομαστε Ρουβά, παπαρίζου, καλομοίρα.
    Αναθεση λοιπον μονο σε ονομα επιπεδου Μελισσες ή εστω Αργυρος …
    Διαφορετικά, ελληνικος ανοιχτός τελικός με πολλούς καλλιτέχνες. αυτα.
    Καλή επιτυχία στην Κύπρο μας.

    Απάντηση
  18. Ben
    Ben says:

    Το να λένε ότι το τραγούδι μας επιλέχθηκε από επιτροπή και κοινο, μετά από ολες τις φετινες παλινωδιες, είναι τουλάχιστον ακραία προκλητικό, για να μην πω κατι πιο βαρύ.Δηλαδή δεν φτάνει που η διαδικασία επιλογης κατέληξε όπως κατέληξε, αντί να πουν συγνώμη για τα τεράστια λάθη, θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι ο κόσμος ευθύνεται για το φετινό φιάσκο, το μεγαλύτερο όλων των εποχών σε ο,τι αφορά την ελληνική συμμετοχή. Ακατάλληλοι τελείως, κρίμα.

    Απάντηση
  19. Kathie
    Kathie says:

    Να πω την αλήθεια το περίμενα και δε στενοχωρήθηκα ιδιαίτερα. Πραγματικά δεν ξέρω τι περίμενε η ΕΡΤ. Ο Βίκτωρ, γύρω από τον οποίο έχει διαμορφωθεί ήδη ένα αρνητικό κλίμα, είχε μια όμορφη εμπειρία, έκανε πραγματικότητα το όνειρό του να πάει στην eurovision και αν το αξίζει πραγματικά θα κάνει καριέρα. Η ΕΡΤ καλό θα ήταν μετά τον αποκλεισμό αυτό να κάνει έναν τελικό απολογισμό για φέτος και να καταλάβει ότι δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ο κόσμος να δέχεται αδιαμαρτύρητα τις αποφάσεις της, να κοροϊδεύει τους πάντες και να θέλει και πρόκριση στον τελικό. Ήταν η θεία δίκη. Πιο πολύ στενοχωρήθηκα για τον αποκλεισμό της Γεωργίας, δεν το περίμενα με τίποτα. Η κοπέλα είχε φωνάρα, η σκηνική παρουσία ήταν πολύ ατμοσφαιρική, μου άρεσε και το τραγούδι δεν ήταν και για νίκη αλλά όχι και αποκλεισμός. Θα προτιμούσα στον τελικό να δε τη Γεωργία παρά το Βέλγιο. Κατά τα άλλα ταυτίζομαι με τις αποφάσεις του κοινού για χθες!

    Απάντηση
  20. Τάσος
    Τάσος says:

    Τόσο καιρό προσπάθησα να τον στηρίξω, γιατί κάθε φορά πιστεύω ότι εξαρχής πρέπει να στηρίζουμε τον εκρπόσωπό μας και να τον εμψυχώνουμε. Το μετάνιωσα όμως, διότι πρόκειται για έναν ατάλαντο γόνο με 0 φωνή, 0 όρεξη και έναν δίκαιο αποκλεισμό. Θα εξαφανιστεί χειρότερα από τους άργκο. Ακόμη και τους άργκο τους ξαναθέλω στην eurovision. Αυτόν, όχι…

    Απάντηση
    • Μαρίκα από Μενιδι
      Μαρίκα από Μενιδι says:

      Τους αργκο τους θυμόμαστε τουλάχιστον γιατι ειχε χαβαλε το τραγουδι τους. Αυτουνου ήταν αδιάφορο και φλατ και καμιά σχεση με Ελλάδα. Επίσης οι αργκο πηγανε από την αρχη. Δεν ειπε τοτε η ερτ εεεε να κανουμε διαγωνισμο στειλτε όλοι οι καλλιτέχνες τα τραγούδια σας ναναποφασισουμε το καλύτερο με το κοινό. Ειπαν εν ολιγης δεν μας ενδιαφερει ο διαγωνισμός φετος θα στειλουμε οτι γουσταρουμε εμεις απλα για να στειλουμε

      Απάντηση
  21. sos20
    sos20 says:

    Εγώ θεωρώ ότι το μεγαλύτερο λάθος είναι πως από ένα τραγούδι που είναι κυρίως μπαλάντα με ένα στενάχωρο μήνυμα καταλήξαμε ο Βίκτωρ να χοροπηδάει στη σκηνή και να ζητάει από τον κόσμο να χτυπάει παλαμάκια. Παλαμάκια στο τί; Στις κρίσεις άγχους και στις δυσκολίες που περιγράφει το τραγούδι; Καλύτερα να είχε βγει με μια κιθάρα και να έλεγε το τραγούδι του. Ειδάλλως, ας έστελναν από την αρχή ένα ξεσηκωτικό ποπ κομμάτι που να μιλάει για τη θάλασσα και τον εφηβικό ερωτα.

    Απάντηση
  22. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ο χθεσινος δίκαιος αποκλεισμός έριξε μια γερή “σφαλιάρα “σε για κάποιους αφελείς αναγνώστες που τόσο καιρό προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι βλέπουμε τέρατα και δαίμονες, ότι το what they say ήταν η καλύτερη επιλογή και ότι για αυτή τη παταγωδη αποτυχία ευθύνεται η κακια Μελίσα, η εγωιστρια που χάλασε την εικόνα της Ελλάδας και όλοι εμείς που λέγαμε τα αυτονόητα. Όλοι οι άλλοι δηλαδή έκτος από τους πραγματικούς υπεύθυνους. Ένας χρήστης, ο David αν δεν κάνω λάθος, είχε αναφέρει ότι στην ουσία αυτοί οι 7 (+ο ζουλας θα πω εγώ, μιας και ήταν η 3η και τελευταία του χρονιά στη διοίκηση, αφού μετά τις εκλογές δε ξέρουμε τι μέλει γενέσθαι…) ηθελαν να προωθήσουν τα βύσματα! Την Μόνικα σε πρώτη φάση (κάποιος από τους 70 μιλούσε για περίεργους στην επιτροπή κοινού που έβαλαν 12 στη Μόνικα και 10 στο ντουέτο πριν καν ακούσουν τα τραγούδια) και σε δεύτερη φάση αφού η Μόνικα πάτωσε στην επιτροπή κοινού ήθελαν να στείλουν το ντουέτο (που τους το αναγνωρίζω το γεγονός ότι αποσύρθηκαν)και αφού ούτε αυτό δεν γινόταν, αφού προκλήθηκε μεγάλο σάλος με τις διαρροές, αποφάσισαν να στείλουν το εξιλαστήριο θύμα το Βίκτωρα, απλά και μόνο για να μην πάει αυτό που θέλει το κοινό… Εξάλλου φαίνεται πως δεν πίστεψαν δευτερόλεπτο στη συμμετοχή που από σποντα έστειλαν!
    Εγώ πραγματικά νιώθω τεράστια ικανοποιηση και δικαίωση με το χθεσινό αποτέλεσμα γιατί κάποιοι επιτέλους θα φύγουν εν μια νυκτί (της 13ης Μαίου συγκεκριμένα) από θέσεις στις οποίες είναι άχρηστοι και επικίνδυνοι! Δικαίωση επίσης πρέπει να νιώθει και η Μελίσα, η Κλαυδια, ο Κούρτης, η Ευαγγελία, η Αντιγόνη και γενικά όσοι καλλιτέχνες ενεπλάκησαν στη φετινή επιλογή που θύμιζε φαρσοκωμωδία έτσι όπως στήθηκε από αυτούς τους 7-8 τσιφλικάδες!
    Εν τω μεταξύ, όλοι οι καλλιτέχνες που ανέφερα θα είχαν αν μη τι άλλο προκριθεί….
    Για το μόνο που λυπάμαι, και το λέω ειλικρινά, είναι ο Βίκτωρας που ελπίζω να μην του στοιχήσει ψυχολογικά αυτό το κακό -κακιστο ξεκίνημα στην καριέρα του.
    Τουλάχιστον ελπίζω να έχουν λίγη τσίπα και να βγουν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από το Βίκτωρα και φυσικά να πουν ότι αυτή η επιλογή ήταν επιλογή της επιτροπής της ΕΡΤ επειδή ήθελαν κάτι άλλο από αυτό που ήθελε το κοινο.
    Όχι να μας και κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας!
    Από εκεί και πέρα, ο ημιτελικός χθες ήταν μια τραγωδία. Μου άρεσαν το πολύ 7-8 συμμετοχές και για εμένα η Ελλάδα ήταν από τις σίγουρες που θα αποκλειστούν μαζί με Δανία Ρουμανία Άγιο Μαρίνο και Ισλανδία.
    Αρμενία, Σλοβενία, Κύπρος και Αυστρία για εμένα οι καλύτερες και ακολουθούσαν Αυστραλία, Αλβανία, Πολωνία (μη ειρωνικά) καθώς δούλεψαν πολύ και για αυτό δικαιώθηκαν και προκρίθηκαν!
    Εσθονία Βέλγιο και Λιθουανία οκ, αλλά βαριέμαι, ενώ όταν είδα την εμφάνιση της Γεωργίας (σε συνδυασμό ότι το 13 και 16 πέρασε λόγω επιτροπών) ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα είναι ο αποκλεισμός/έκπληξη. Ίσως να αποχωρήσει μέτα από 6 σερί αποκλεισμούς…
    Κατά τα άλλα τα αποτελέσματα ήταν δίκαια και ελπίζω του χρόνου η διοίκηση της ΕΡΤ να θυμηθεί ότι ζούμε στο 21ο αιώνα και όχι στον 19ο και να σταματήσει τις πελατειακές σχέσεις…
    Σαφώς χρειάζεται ξυλωμα προσώπων και διαδικασιών! Εθνικός τελικός με πολλές επιλογές ή ανάθεση μόνο σε μεγάλα ονόματα της χώρας αλλιώς μη πάμε καθόλου αν είναι να πετάμε λεφτά όπως φέτος, λεφτά τα οποία φορολογείται ο ελληνικός λαός.

    Απάντηση
  23. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Τα σχόλια μου για τις χώρες του χθεσινού Β’ Ημιτελικού:
    Δανία: Μέτρια προς καλή εμφάνιση.
    Αρμενία: Σκηνικά πάρα πολύ ωραίο, λίγο οι σκιές με ενοχλούσαν αλλά όχι κάτι το σημαντικό. Φωνητικά πολύ καλή!
    Ρουμανία: Δεν ήταν τόσο χάλια όσο περίμενα τελικά.
    Εσθονία: Πολύ όμορφο τραγούδι και η Alika έχει φωνάρα. Σκηνικά ήταν εξίσου όμορφο, όμως ίσως χρειαζόταν κάτι επιπλέον.
    Βέλγιο: Το τραγούδι είναι μέτριο, αλλά το staging ήταν πολύ καλό!
    Κύπρος: Φωνάρα! Σκηνικά ωραίο! Μπράβο στην Κύπρο μας!
    Ισλανδία: Πολύ ωραίο τραγούδι και δυνατή σκηνική παρουσία, όμως δυστυχώς πέρασε αδιάφορη.
    Ελλάδα: Τα έχω σχολιάσει αναλυτικά πιο πάνω σε ξεχωριστό σχόλιο. Απλά θα πω ότι η σκηνική εμφάνιση ήταν καλή (θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ωραία) και ο Βίκτωρ προσπάθησε πολύ.
    Πολωνία: Μέτριο το τραγούδι, αλλά το όλο αποτέλεσμα ήταν καλό.
    Σλοβενία: Ήταν καλή εμφάνιση, αλλά δεν με άγγιξε και πολύ…
    Γεωργία: Σκηνικά ωραία, φωνητικά όχι καλή. Θα μπορούσε να πει κανείς το shocking NQ του φετινού διαγωνισμού.
    Άγιος Μαρίνος: Η εμφάνιση ήταν πολύ καλή και μου έκανε κλικ.
    Αυστρία: Δεν τρελάθηκα. Νομίζω ότι θα ήθελε κάτι άλλο on stage.
    Αλβανία: Η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς! Η εμφάνιση ήταν πάρα πολύ καλή και ανέβασε πολύ το τραγούδι! Σοκαρίστηκα όταν ανακοινώθηκε ως φιναλίστ, γιατί δεν το περίμενα καθόλου, αλλά χάρηκα πολύ!
    Λιθουανία: Ένα τραγούδι που ξεκινάει πολύ ωραία, αλλά χαλάει στην πορεία. Φωνητικά καλή η ερμηνεύτρια και το οπτικό αποτέλεσμα ήταν okay.
    Αυστραλία: Πολύ καλή εμφάνιση η οποία ανέβασε και το τραγούδι, όπως και με την Αλβανία. Ήταν όντως δυνατό κλείσιμο!

    Άλλο ένα 9/10 για τις προβλέψεις μου, καθώς είχα μέσα την Γεωργία και έξω την Αλβανία. Θα πω ξανά ότι οι επιτροπές κακώς έφυγαν (δεν το λέω επειδή δεν προκρίθηκε η Γεωργία). Τουλάχιστον να επιστρέψουν με περισσότερα μέλη, αλλά να καθορίζουν το 1/3 του show. Να δίνεται δηλαδή μία βαθμολογία από την κάθε χώρα, όπως μέχρι και το 2015, και να έχει προκύψει κατά 1/3 από την εθνική επιτροπή και κατά 2/3 από το televoting της χώρας. Αναφορικά με το show, ήταν κλάσης ανώτερο από τον Α’ Ημιτελικό όσον αφορά το επίπεδο των τραγουδιών (unpopular opinion). Μέχρι και τη Ρουμανία βρήκα συμπαθητική! Θα ήθελα πιο δυνατά interval acts και σε αυτό το show, όπως και στο πρώτο. Οι παρουσιάστριες (όχι οι δικές μας) μου φάνηκαν καλύτερες. Οι δικές μας αξιοπρεπείς, αλλά νομίζω ότι θα ήθελα να σχολιάσουν λίγο περισσότερο τον αποκλεισμό μας.

    Ραντεβού στον αυριανό Μεγάλο Τελικό!

    Απάντηση
    • Γιώργος Κ.
      Γιώργος Κ. says:

      Ξέχασα να αναφέρω ότι ψήφισα από μία φορά τις: Αρμενία, Εσθονία και Λιθουανία (μόνο και μόνο επειδή άρεσε το συγκεκριμένο τραγούδι σε συγγενικό μου πρόσωπο που παρακολούθησε μαζί μου το μεγαλύτερο μέρος του ημιτελικού).

      Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *