Eurovision 2023: Τα στοιχήματα πριν απ’ τον δεύτερο ημιτελικό – Με το “ενάμιση πόδι” εκτός τελικού η Ελλάδα!

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τη διεξαγωγή του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision 2023 και οι στοιχηματικοί πίνακες έχουν πάρει φωτιά, με τις αποδόσεις να αλλάζουν συνεχώς.

Η αγαπημένη σας στήλη θα σας παρουσιάσει ότι άλλαξε τις τελευταίες ημέρες τόσο σχετικά με την υπόθεση-νίκη, όσο και σχετικά με την πρόκριση από το αποψινό σόου στον σαββατιάτικο τελικό.

Top 10

Νέες ανακατατάξεις προέκυψαν χθες μετά τον πρώτο ημιτελικό και τις χθεσινές dress rehearsals του δεύτερου ημιτελικού στους στοιχηματικούς πίνακες. Παρ’ όλα αυτά, ένα πράγμα παρέμεινε και θα παραμείνει σταθερό: η Σουηδία είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η εμφάνιση του πρώτου ημιτελικού έχει δώσει “αέρα νίκης” στη Loreen, με τη σουηδική νίκη να παίζεται σε κάποιες εταιρείες και στο 1,40, με τη μέγιστη διαθέσιμη απόδοση να είναι το 1,55.

Στη δεύτερη θέση, με σαφώς πτωτικές τάσεις σε κάποιες εταιρείες, είναι η Φινλανδία. Ο Käärijä και το “Cha Cha Cha“ αποτελούν το αντίπαλο δέος της Loreen στον φετινό διαγωνισμό, με τις αποδόσεις νίκης της Φινλανδίας να κυμαίνονται πλέον μεταξύ 3 και 4.6.

Καταλαβαίνει κανείς πως η μείωση της διαφοράς ανάμεσα στις δύο χώρες τις προηγούμενες ημέρες αποτελεί πλέον παρελθόν, με τις στοιχηματικές εταιρείες να θεωρούν σε μεγάλο βαθμό πως η Σουηδία θα κερδίσει για έβδομη φορά τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Μόνη της στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ουκρανία, της οποίας η μέγιστη απόδοση νίκης έχει πέσει στο 13. Τέταρτη ανέβηκε η Ισπανία με απόδοση 23, η οποία εκμεταλλεύτηκε την πτώση της Γαλλίας μετά την κυκλοφορίας της εμφάνισης της La Zarra στη Jury Rehearsal της Δευτέρας. Η Γαλλία πλέον είναι πέμπτη, προσφερόμενη σε αποδόσεις μεταξύ 9 και 31.

Έκτο βρίσκεται πλέον το Ισραήλ που κέρδισε ελαφρώς έδαφος μετά τον πρώτο ημιτελικό, όπου η εκρηκτική Noa Kirel κέρδισε τις καρδιές των θεατών. Το Ισραήλ παίζεται στο 36 και η έβδομη Νορβηγία στο 41, χάνοντας μία θέση συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση.

Από ‘κει και πέρα, οι διαφορές έχουν μεγαλώσει κατακόρυφα, με τις τρεις τελευταίες χώρες που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα να προσφέρονται σε κάποιες εταιρείες σε αποδόσεις μέχρι και πάνω από 100. Πιο συγκεκριμένα, ενδεχόμενο ποντάρισμα στην όγδοη Αυστρία επιστρέφει έως και 101 φορές το ποντάρισμα, ενώ αντίστοιχο ποντάρισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιταλία επιστρέφει 126 φορές το ποντάρισμα.

Δεύτερος Ημιτελικός

Όπως σας αναφέραμε στην αρχή του άρθρου, το σημερινό άρθρο θα ασχοληθεί αρκετά και με τις πιθανότητες πρόκρισης των χωρών του δεύτερου ημιτελικού, σύμφωνα πάντα με τους bookers.

Παρατηρώντας κανείς τους στοιχηματικούς πίνακες του πρώτου ημιτελικού, οι στοιχηματικές εταιρείες θεωρούν σχεδόν δεδομένη την πρόκριση 5 χωρών. Αυστρία, Αυστραλία, Κύπρος, Αρμενία και Σλοβενία είναι τα ακλόνητα φαβορί για πρόκριση σήμερα, με την απόδοση πρόκρισή τους να μην ξεπερνάει το 1,10.

Σε μεγάλο βαθμό σίγουρη θέση στον τελικό έχουν και η Λιθουανία με το Βέλγιο που προσφέρονται ελαφρώς υψηλότερα γύρω στο 1,17. Ακολουθεί η Γεωργία που παίζεται στο 1,25, ενώ σε μεγάλο βαθμό εξασφαλισμένη την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου έχει και η Πολωνία που επιστρέφει έως και 1,30 φορές το ποντάρισμα.

Από ‘κει και πέρα, μεγάλη μάχη αναμένεται για το δέκατο εισιτήριο όπου τέσσερις χώρες θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στον τελικό της Eurovision 2023. Εσθονία, Δανία, Αλβανία και Ελλάδα βρίσκονται πολύ κοντά, με την Εσθονία να φαίνεται να έχει το προβάδισμα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η δέκατη – τη δεδομένη χρονική στιγμή – Εσθονία προσφέρεται στο 1,83, την ίδια στιγμή που η ενδέκατη Δανία προσφέρεται στο 2,10 και η δωδέκατη Αλβανία που ανεβαίνει συνεχώς προσφέρεται στο 2,25.

Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση φαίνεται να είναι η χώρα μας, με την Ελλάδα να αποτελεί την μεγάλη χαμένη των δύο εβδομάδων στο Λίβερπουλ. Από την ένατη θέση που βρισκόταν στην αρχή των προβών βρίσκεται πλέον στη 13η, με τον Victor Vernicos και το “What They Say” να χάνουν συνεχώς έδαφος τις τελευταίες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό πως η μέγιστη απόδοση που μπορεί να ποντάρει κανείς στην ελληνική πρόκριση είναι πλέον το 2,80.

Παρ’ όλα αυτά, σε μία εταιρεία η χώρα μας παραμένει εντός της προνομιούχου δεκάδας σε απόδοση 1,53. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το κλίμα για την ελληνική συμμετοχή κάθε άλλο παρά ευνοϊκό δεν είναι, με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος μας και τον τρίτο αποκλεισμό της Ελλάδας να βρίσκεται “προ των πυλών”.

Τέλος, η Ισλανδία θεωρείται ως αουτσάιντερ για την πρόκριση σε απόδοση 4, ενώ Άγιος Μαρίνος και Ρουμανία έχουν ήδη ετοιμάσει βαλίτσες επιστροφής, με τους bookers σε κάποιες εταιρείες να προσφέρουν την πρόκρισή του στο αστρονομικό 17.

Ανοιχτή είναι η κατάσταση σχετικά με τις πιθανότητες νίκης στον δεύτερο ημιτελικό, με την Αυστρία να έχει το προβάδισμα, παρ’ όλα αυτά τέσσερις χώρες παίζονται σε αποδόσεις κάτω του 10 για νίκη. Αυστρία, Αυστραλία, Αρμενία και Σλοβενία αναμένεται να παλέψουν για τη νίκη του δευτέρου ημιτελικού. Μέγιστη απόδοση που προσφέρεται η Αυστρία είναι το 2,5, η Αυστραλία το 4,33, η Αρμενία και η Σλοβενία το 9.

Πέμπτο φαβορί για τη νίκη στον αποψινό ημιτελικό θεωρείται η Κύπρος, η οποία προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 11 και 19. Τέλος, όσον αφορά την Ελλάδα, το ενδεχόμενο ελληνικής νίκης επιστρέφει έως και 200 φορές τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτήν.

Ποιες χώρες πιστεύετε θα προκριθούν από τον δεύτερο ημιτελικό στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου;

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Πριν τις προβες 9η θέση με ποσοστο 66% μετά τις πρόβες 13η με ποσοστο 38%. Είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη πτώση εμφανώς και καθίστε ορισμένοι να λέτε ότι για αυτό φταίνε τα κακά σχόλια που κάνουν οι κακοί ελληνες που δεν στηρίζουν το παιδι…
    Ο,τι η ερτ εδωσε στην δημοσιότητα κρίνουμε. Αν υπήρχαν τεχνικά θέματα ας έδιναν άλλο κομμάτι της πρόβας. Αυτή η στρατηγική αφενός εκθέτει τον βικτωρα που οκ μπορεί όντως να ηταν μια άτυχη στιγμή η 2η πρόβα, και αφετέρου είναι η ξεκάθαρη αιτία της πτωτικής αυτής τάση. Ας πάρουν μαθηματα από πολωνία και αλβανία που από το πουθενά χτίσανε ένα ευνοικό κλιμα μετα τις προβες! Φαίνεται λίγο σα να πάνε να του φορτώσουν τον επερχομενο αποκλεισμό ή στην καλύτερη μια θέση στον πάτο του τελικού. Ερασιτεχνες από την 1η ως την τελευταία στιγμή. Τέλος πάντων, ότι είναι να γίνει θα γίνει αλλά ας μην κρυβομαστε κάποιοι πίσω από το δάχτυλο μας, είμαστε δύσκολα και αν αποκλειστούμε θα είναι απολύτως δίκαιο. Τουλάχιστον ελπίζω αυριο πρωι πρωι να πάρουν πόδι οι ακατάλληλοι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι και να αρχισουν να σκέφτονται πολλέ αλλαγές στην διαδικασία…
    Σήμερα πιστεύω ότι θα προκριθουν: Κυπρος Αρμενια Γεωργία Αυστρια Αυστραλία Σλοβενια Βέλγιο Λιθουανία Πολωνία και για αυτο το 10ο εισιτήριο που γίνεται κυριολεκτικά μάχη πιστεύω θα δούμε την Αλβανία να το παίρνει…
    Εσθονία, Ελλάδα και Δανία έπονται σε πιθανότητες. Αγιος Μαρίνος, Ρουμανία και Ισλανδία δεν έχουν καμία πιθανίτητα.
    Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία και καλά μυαλά σε πολλους!

    Απάντηση
    • Τina
      Τina says:

      Συμφωνώ με ορισμένα από όσα λες και φυσικά πρέπει να υπάρχουν παραιτήσεις αλλά το κακό για φέτος έγινε ενώ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με μια άλλη επιλογή που υπηρχε αντί αυτού επιλέχθηκε κάτι αδυναμο που οδηγεί κατευθείαν στον αποκλεισμό .

      Απάντηση
    • :)
      :) says:

      εγώ λυπάμαι γιατί φταίει η σκηνική παρουσία και το ντύσιμο (που εμένα μια χαρά μου φαίνεται για παιδί 16 χρόνων) για τον πιθανό αποκλεισμό μας. Η πτώση άρχισε από τις φωτό που βγήκαν και ναι σίγουρα φταίει και το σνιπετ των 30’’ που ένας θεός ξέρει τι σκέφτονταν καο έδωσαν αυτο, εφόσον είχαν τεχνικά προβλήματα. Η Αγγλία μια χαρά προστάτεψε τον καλλιτέχνη χωρίς να βγάλει ΚΑΝ σνιπετ. Είναι ένα τραγούδι και ένας καλλιτέχνης που με μια σκηνική παρουσία σαν την Κύπρου πχ θα περνούσε τελικό. Μακάρι να μην είμαι η μόνη που το πιστεύει αυτό. Καλή επιτυχία στον Victor, που θεωρώ κάνει υπερπροσπάθεια.

      Απάντηση
  2. Τina
    Τina says:

    Με όλα αυτά τα δεδομένα και επειδή πρέπει να είμαστε ρεαλιστές εγώ θα ευχηθώ καλή επιστροφή στην ελληνική αποστολή κρίμα γιατί τα δύο τελευταία χρόνια έδειχνε η ΕΡΤ ότι ήθελε η Ελλάδα να βρίσκεται στον τελικό και εντός δεκάδας όμως δυστυχώς έκ του αποτελέσματος φάνηκε πως μόνο τυχαία ήταν η καλή μας πορεία τα δύο προηγούμενα έτη.

    Απάντηση
  3. Αντώνης
    Αντώνης says:

    Η ανοδική πορεία της Αλβανίας συνεχίζεται και πλέον βρίσκεται στην ενδέκατη θέση.
    Η πρόβλεψη μου:
    Αρμενία
    Βέλγιο
    Κύπρος
    Πολωνία
    Σλοβενία
    Γεωργία
    Αυστρία
    Αλβανία
    Λιθουανία
    Αυστραλία

    Θα προτιμούσα βέβαια αντί για την Πολωνία να βρισκόταν η Εσθονία στον τελικό.

    Απάντηση
  4. Stavros
    Stavros says:

    Δυστυχώς τα πράγματα δεν δείχνουν καλά για την συμμετοχή μας. Θα ευχηθώ καλή επιτυχία και έστω να περάσουμε μπας και σωθεί ό,τι σώζεται. Δεν μπορώ να φανταστώ τι κατακραυγή θα πέσει και θα στιγματίσει τον Βίκτωρα για πάντα. Ερτ ντροπή σου αλλά αυτά θα τα συζητήσουμε και μέσα στον μήνα. Στηρίχτε όλοι ρε να περάσουμε πρώτα ο θεος και βλέπουμε. Έτσι κι αλλιώς το φετινό επίπεδο ειδικά του ημιτελικού μας είναι ΑΙΣΧΡΟ, δεν θα αδικήσουμε και κανέναν αν περάσουμε στη θέση του. ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!

    Απάντηση
    • :)
      :) says:

      Ναι κρίνοντας από τον πρώτο ημιτελικο και από αυτούς που θέλουν οι στοιχηματικές να προκριθούν από τον 2ο, δεν ψηφίζει ο κόσμος με βάση το επίπεδο. Πέρασε το τσίρκο η Κροατία με τους τσίτσιδους παππούδες και ο άφωνος Σέρβος, αντί πχ να περάσει η Λετονία. Πραγματικά εγώ ότι και να γίνει θέλω να σταματήσει όλη η επίθεση στον Βίκτωρα και θέλω να τον βλέπω να φτανει ψηλά σας καλλιτέχνης 🙂 στο εξωτερικό όχι στην Ελλάδα που δεν εκτιμούνται τετοια ταλέντα.

      Απάντηση
  5. Vasilis
    Vasilis says:

    Μα και στο τελικό να πάει από ψήφους των γειτονικών χωρών, τίποτα δεν θα κάνει. Καλύτερα λοιπόν να μείνει μέχρι, να πάρει και η ΕΡΤ το μάθημα της για όλη αυτό που έστησε φέτος και ο Βίκτωρας που έκανε τον αδιάφορο όλο αυτό το καιρό να μάθει πως παίρνουμε κάτι όταν μας ανήκει και το αξίζουμε και όχι θέσεις άλλων. Και μη πεταχτεί κανείς πάλι το 16 χρόνο και το παιδάκι, σε ένα 5 χρόνο άμα του έλεγες ότι δεν κέρδισες παιδί μου, δεν σου ανήκει αυτό θα το καταλάβαινε. Οι αδικίες πρέπει να πληρώνονται και η δικαίωση για την Μελίσσα έρχεται πολύ σύντομα!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *