Eurovision 2023: Τα τελευταία στοιχήματα πριν τον μεγάλο τελικό!

Κάτι λιγότερο από δέκα ώρες μας χωρίζουν από τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2023 και η αγαπημένη σας στήλη θα σας παρουσιάσει για μία τελευταία φορά τις στοιχηματικές αποδόσεις όσον αφορά τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιείται στο Λίβερπουλ.

Η αγαπημένη σας στήλη θα σας παρουσιάσει ότι άλλαξε μετά τη διεξαγωγή του χθεσινοβραδινού Jury Show τόσο σχετικά με την υπόθεση-νίκη, όσο και σχετικά με την παρουσία των χωρών εντός Top 10.

Υπόθεση – νίκη

Προς ολοταχώς προς μία εκκωφαντική νίκη της Σουηδίας φαίνεται να οδεύουμε, καθώς οι αποδόσεις για νίκη της σκανδιναβικής χώρας έχουν πιάσει ιστορικό-χαμηλό κατά τη διάρκεια της φετινής Eurovisionικής περιόδου. Η εμφάνιση του πρώτου ημιτελικού έχει δώσει “αέρα νίκης” στη Loreen, με τη σουηδική νίκη να παίζεται σε κάποιες εταιρείες και στο 1,36, με τη μέγιστη διαθέσιμη απόδοση να είναι το 1,53.

Στη δεύτερη θέση, με σαφώς πτωτικές τάσεις σε κάποιες εταιρείες, είναι η Φινλανδία. Ο Käärijä και το “Cha Cha Cha“ αποτελούν το αντίπαλο δέος της Loreen στον φετινό διαγωνισμό, με τις αποδόσεις νίκης της Φινλανδίας να κυμαίνονται πλέον μεταξύ 3 και 3,75. Η φινλανδική συμμετοχή ανέκαμψε τις τελευταίες ημέρες, με τις αποδόσεις της να πέφτουν, όντας ουσιαστικά η μοναδική χώρα που μπορεί να απειλήσει τη Σουηδία από την ιστορική έβδομη νίκη της.

Μόνη της στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ουκρανία, της οποίας η μέγιστη απόδοση νίκης έχει ανέβει στο 15. Τέταρτη ανέβηκε το Ισραήλ με απόδοση 34, όντας πλέον στην υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί στοιχηματικά κατά τη διάρκεια της φετινής Eurovisionικής περιόδου. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ισπανία, από κοινού με τη Γαλλία. Αμφότερες οι χώρες των Big-5 παίζονται με μέγιστη απόδοση 41, έχοντας χάσει έδαφος τις τελευταίες ημέρες μετά.

Στην έβδομη θέση είναι η Νορβηγία, η οποία προσφέρεται σε απόδοση 67. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αποδόσεις νίκης της Νορβηγίας παρουσιάζουν τεράστια απόκλιση, με τη χαμηλότερη να βρίσκεται στο 12 και την υψηλότερη στο 67. Στην όγδοη θέση είναι το Ηνωμένο Βασίλειο σε ίδιες αποδόσεις με την ένατη Ιταλία, με τις επιλογές νίκης του να προσφέρονται σε απόδοση 101. Τέλος, την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Αυστρία σε απόδοση 126.

Αναφορικά με την Κύπρο, η Μεγαλόνησος βρίσκεται στη 18η θέση για την υπόθεση – νίκη στον αποψινό μεγάλο τελικό του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Ο Andrew Lambrou και το “Break a Broken Heart” εξακολουθούν να βρίσκονται στις θέσεις που βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, με την κυπριακή νίκη να παίζεται μεταξύ 151 και 501.

Top 10

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μία από τις πιο δημοφιλείς αγορές στις στοιχηματικές εταιρείες, εκείνη της εισόδου στο Top 10. Παρατηρώντας τον παρακάτω πίνακα, μπορεί να διακρίνει κανείς πως οι bookers θεωρούν σε μεγάλο βαθμό εξασφαλισμένη την είσοδο στην πρώτη δεκάδα για ένα μεγάλο μέρος των συμμετεχουσών χωρών του μεγάλου τελικού.

Σουηδία και Φινλανδία θεωρούνται ως οι πιο σίγουρες για την παρουσία τους στο Top 10, καθώς οι bookers προσφέρουν τη συγκεκριμένη επιλογή μεταξύ 1,01 και 1,06. Θεωρούν δηλαδή πως είναι σενάριο εκτός πραγματικότητας ένας τερματισμός εκτός δεκάδας για τις προαναφερθείσες χώρες.

Το ίδιο ισχύει εν πολλοίς και για το Ισραήλ και την Νορβηγία, των οποίων ο τερματισμός εντός Top 10 προσφέρεται ελαφρώς υψηλότερα μεταξύ 1,10 και 1,18.

Αρκετά καλές πιθανότητες για ένα ακόμα αποτέλεσμα εντός της πρώτης δεκάδας, συνεχίζοντας το σερί των τελευταίων ετών, φαίνεται να έχουν η Ουκρανία και η Ιταλία. Αμφότερες παίζοντας μεταξύ 1,30 και 1,36. Ακολούθως, Ισπανία και Γαλλία θεωρούνται ως η έβδομη και όγδοη επικρατέστερη για να καταλάβουν μία θέση εντός Top 10, όντας χέρι-χέρι όπως και στις αποδόσεις νίκης. Η παρουσία Ισπανίας και Γαλλίας στο Top 10 παίζεται στο 1,44.

Στα μεγάλα φαβορί για την κατάληψη μίας θέσης εντός Top 10 συγκαταλέγεται και η Αρμενία. Η Brunette και το “Future Lover” αποτελούν την τελευταία χώρα που προσφέρεται σε αποδόσεις κάτω του διπλασιασμού, με την είσοδο της Αρμενίας στο Top 10 να παίζεται μεταξύ 1,40 και 1,67. Αν επαληθευτούν οι bookers, θα πρόκειται για το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας από το 2016.

Για την τελευταία θέση του Top 10 αναμένεται μεγάλη μάχη. με τις στοιχηματικές εταιρείες να θεωρούν πως τέσσερις χώρες έχουν αρκετά υψηλές πιθανότητες για να τοποθετηθούν εντός της πρώτης δεκάδας. Βέλγιο, Αυστρία, Κροατία και Τσεχία επιστρέφουν κάτι λιγότερο από 3 φορές το ποντάρισμα εκείνου που θα ποντάρει στην παρουσία τους στο Top 10.

Ιδιαίτερα value for money για όσους αρέσκονται στις υψηλές αποδόσεις αποτελεί και η Σλοβενία, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις στον προχθεσινό δεύτερο ημιτελικό. Η είσοδος της Σλοβενίας στο Top 10 τετραπλασιάζει το ποντάρισμα.

Τέλος, όσον αφορά την Κύπρο, θεωρείται ως η 22η επικρατέστερη για να καταλάβει μία θέση εντός των δέκα πρώτων τραγουδιών της Eurovision 2023. Για όσους θέλουν να ποντάρουν στη Μεγαλόνησο, η παρουσία της στο Top 10 παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 7 και 9.

Συμπεράσματα

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την ανάδειξη του μεγάλου νικητή της Eurovision 2023 και η αλήθεια είναι πως η Σουηδία θεωρείται από τους bookers ως η επικρατέστερη να κερδίσει. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Eurovision 2023, οι Σουηδοί πήραν κεφάλι και δεν θα το αφήσουν μέχρι τέλους, με τη Φινλανδία να καραδοκεί μέχρι τελευταία στιγμή διεκδικώντας τις δικές της πιθανότητες νίκης. Μένει να φανεί κατά πόσον θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και αυτή τη χρονιά.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες, οι θέσεις 3-7 είναι πολύ κοντά, ενώ για τις τελευταίες θέσεις της δεκάδας οι αποδόσεις δεν σταματάνε να αλλάζουν. Το σίγουρο είναι ένα πως τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και τα στοιχήματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά απεικόνιση των τάσεων των παιχτών στις στοιχηματικές εταιρείες.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *