Eurovision 2023: Το Family Show του Α’ Ημιτελικού-Live! (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)

Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του Α’ Ημιτελικού του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ήρθε η ώρα για την τρίτη και τελευταία γενική πρόβα για τον Α’ Ημιτελικό, το Family Show.

Το σόου που θα παρακολουθήσουμε αυτή τη στιγμή θα έχει την ίδια μορφή με αυτά που θα παρακολουθήσουμε ζωντανά από τις οθόνες μας απόψε το βράδυ.

Οι παρουσιαστές της αποψινής βραδιάς θα είναι οι Βρετανίδες Alesha Dixon, Hannah Waddingham και η Ουκρανή σταρ Julia Sanina, μέλος του Ουκρανικού συγκροτήματος Hardkiss. 

Στον Α’ Ημιτελικό συμμετέχουν 15 χώρες διεκδικώντας 10 εισιτήρια για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, ενώ στον Ημιτελικό αυτόν ψηφίζουν και η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, τους εκπρόσωπους των οποίων θα δούμε και το βράδυ.

Μείνετε μαζί μας για κάθε νέα εξέλιξη, καθώς το άρθρο ανανεώνεται σε πραγματικό χρόνο!

Το σόου ξεκινάει με ένα εισαγωγικό βίντεο με ένα παιδί να παρακολουθεί τη νίκη της Ουκρανίας πέρυσι και τώρα είναι χαρούμενο που ο διαγωνισμός φιλοξενείται στο Λίβερπουλ. Οι ουκρανικές αναφορές δε λείπουν φυσικά, ενώ είναι παρούσες και στα χρώματα. Το παιδί μετά μεταφέρεται επί σκηνής και ξεπροβάλλουν και οι αποψινές παρουσιάστριες(σε μια πιο απλή εμφάνιση από αυτή που θα τις δούμε το βράδυ). Έπειτα, μας καλωσορίζουν-και στα Ουκρανικά. Μια εντυπωσιακή έναρξη!

Διαγωνιστικό μέρος

Νορβηγία: Alessandra – Queen of Kings

Μια όχι τόσο καλή φωνητικά εμφάνιση αυτή τη φορά από την Alessandra, η οποία μάλλον κρατάει δυνάμεις για την εμφάνισή της στον Ημιτελικό το βράδυ. Σκηνικά, η εμφάνισή της είναι παρόμοια με αυτήν στον εθνικό τελικό. Δεν βλέπουμε κάτι διαφορετικό, ενώ η εισαγωγή στα ιταλικά είναι και εδώ παρούσα και είναι επική. Δε θα δυσκολευτεί σήμερα η Alessandra σίγουρα!

Μάλτα: The Busker – Dance (Our Own Party)

Μια πολύ ευχάριστη εμφάνιση από τους The Busker. Πολύς χορός, πολλή ενέργεια και πάρα πολύ ωραία σκηνικά. Ο χορός του κεντρικού τραγουδιστή είναι λίγο αμήχανος σε κάποια σημεία. Πολύ χειροκρότημα από το κοινό! Οι παλιοί Μαλτέζοι eurostars δηλώνουν και εδώ το παρών. Η επιστράτευσή τους, ωστόσο, δε φαίνεται να είναι αρκετή για να τους δούμε και το Σάββατο.

Σερβία: Luke Black – Samo Mi Se Spava

Άκρως ενδιαφέρουσα η εμφάνιση του Luke Black. Πολύ ιδιαίτερη, έντονο το στοιχείο από βιντεοπαιχνίδια με τα κατάλληλα γραφικά. Πρόκειται για την εμφάνιση που είδαμε στην εθνική επιλογή της Σερβίας αλλά σαφώς πιο αναβαθμισμένη. Θα μείνει σίγουρα στους τηλεθεατές, καθώς είναι από τις πιο ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις της σημερινής ημέρας.

Λετονία: Sudden Lights – Aijā

Πολύ ατμοσφαιρική και κινηματογραφική εμφάνιση από τους Sudden Lights σε ένα από τα πιο δύσκολα τραγούδια του Α’ Ημιτελικού. Τα πλάνα αναδεικνύουν κατά πολύ την εμφάνιση, σε συνδυασμό με τις λάμπες πίσω από τα μέλη του συγκροτήματος. Δύσκολο, όμως, να μείνει στη μνήμη των τηλεθεατών και να κάνει την έκπληξη και να περάσει στον τελικό.

Πρώτο διάλειμμα

Πορτογαλία: Mimicat – Ai Coração

Επόμενη στη σκηνή η Mimicat. Ο καναπές ως prop που είχαμε δει στον εθνικό τελικό απουσιάζει. Έντονο ταπεραμέντο από τη Mimicat, αυτό είναι και το δυνατό της στοιχείο. Δεν πιστεύω, όμως, ότι καταφέρνει να μεταφέρει τόσο πολύ αυτό το στοιχείο του burlesque στο οποίο και στοχεύει. Φαίνεται λίγο άδεια η εμφάνισή της σε μια μεγάλη σκηνή. Το κοινό, ωστόσο, χειροκροτάει δυνατά. Αβέβαιη η πρόκρισή της!

Ιρλανδία: Wild Youth – We Are One

Μακράν η πιο αδιάφορη και αδύναμη εμφάνιση του Α’ Ημιτελικού σε όλους τους τομείς. Η live απόδοση του τραγουδιστή, πολύ μέτρια, ενώ το τραγούδι δεν έχει χαρακτήρα ούτε σκηνικά. Δεν αποδίδει αυτό το μήνυμα της ενότητας που επιθυμεί. Όλα συνηγορούν πως θα μείνει και φέτος η Ιρλανδία εκτός τελικού!

Κροατία: Let 3 – Mama ŠČ!

Από την πιο αδιάφορη εμφάνιση, περνάμε στην πιο αμφιλεγόμενη εμφάνιση για φέτος. Το αντιπολεμικό μήνυμα του τραγουδιού εκφράζεται με πολλές αναφορές, από τις ρουκέτες μέχρι τις στυλιστικές επιλογές των τραγουδιστών. Αμφιλεγόμενο αλλά σίγουρα είναι η πιο συγκρατημένη εμφάνιση στην ιστορία των Let 3. Είτε το λατρεύεις είτε το μισείς. Αναμένουμε να δούμε την αντίδραση της Ευρώπης απόψε!

Ελβετία: Remo Forrer – Watergun

Η πρώτη μπαλάντα της βραδιάς από τον Remo Forrer. Φωνητικά άψογος, ενώ η σκηνική εμφάνιση είναι απίστευτα επαγγελματική με τους 4 χορευτές. Αν η Ελβετία ξεπεράσει τον σκόπελο του κοινού στον ημιτελικό, που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί, θα πλασαριστεί πολύ ψηλά στην ψήφο των επιτροπών το Σάββατο.

Ισραήλ: Noa Kirel – Unicorn

Όχι η καλύτερη εμφάνιση της Noa σίγουρα, αλλά λογικά κρατάει δυνάμεις για το βράδυ. Εκρηκτική εμφάνιση, ενώ το κοινό ζητοκραυγάζει κατά τη διάρκεια του dance break. Η προσθήκη των πυροτεχνημάτων στο τέλος είναι ίσως το πιο ωραίο τελείωμα εμφάνισης που έχουμε δει μέχρι ώρας. Δεν τίθεται θέμα πρόκρισης για τη Noa απόψε!

Μολδαβία: Pasha Parfeni – Soarele şi Luna

Ο Pasha είναι απίστευτα χαρισματικός και η ενέργειά του μεταδίδεται και στο κοινό. Πολύ ωραία εμφάνιση, με παγανιστικά στοιχεία. Η arena θα το λατρέψει, όπως και οι τηλεθεατές. Οι Μολδαβοί είναι εδώ για να κάνουν την έκπληξη και να πλασαριστούν ψηλά φέτος, μην εκπλαγείτε!

Σουηδία: Loreen – Tattoo

Συγκλονιστική!Μόνο αυτό…πραγματικά νικητήρια εμφάνιση! Ίσως και η καλύτερη της εμφάνιση μέχρι στιγμής. Το τελείωμα του τραγουδιού ήταν απλά επικό. Δεν υπάρχουν άλλα λόγια για να περιγράψουν αυτό που είδαμε. Η Loreen διεκδικεί την πρώτη θέση μέχρι τελικής πτώσης…

Αζερμπαϊτζάν: TuralTuranX – Tell Me More

Το τραγούδι δεν έχει κάποια δυναμική, ώστε να εντυπωσιάσει και να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Φωνητικά και σκηνικά αξιοπρεπέστατο, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα πείσει την Ευρώπη!

Τσεχία: Vesna – My Sister’s Crown

Μια άκρως επαγγελματική εμφάνιση από την Τσεχία, αποδίδει το μήνυμα του τραγουδιού, ενώ η γέφυρα του τραγουδιού είναι απλά συγκλονιστική. Η Ευρώπη, ιδίως η ανατολική Ευρώπη, θα το λατρέψει. Δεν είναι κούκλες και μαριονέτες κανενός οι Vesna και βάζουν πλώρη για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Ολλανδία: Mia Nicolai & Dion Cooper – Burning Daylight

Αμφίρροπη η πρόκριση της Ολλανδίας στον Μεγάλο Τελικό. Είναι στριμωγμένη ανάμεσα σε δύο φαβορί, ενώ δεν υπάρχει χημεία μεταξύ τους. Υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης αλλά παραμένει μια συμμετοχή που βρίσκεται στο μεταίχμιο της πρόκρισης!

Φινλανδία: Käärijä – Cha Cha Cha

Ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη του αποψινού Ημιτελικού. Πολύχρωμη εμφάνιση με πολλή ενέργεια. Το σκηνικό είναι παρόμοιο με αυτό του εθνικού τελικού αλλά κατά πολύ αναβαθμισμένο. Το κοινό θα ξετρελαθεί σίγουρα! Από εκεί και πέρα, η νίκη του διαγωνισμού θα εξαρτηθεί από τη διάθεση των επιτροπών στον Τελικό!

Στη συνέχεια παρακολουθούμε ένα recap των 15 συμμετοχών του Ημιτελικού.

Interval Acts

Στη σκηνή ανεβαίνει η Rebecca Ferguson και η Alyosha με ένα τραγούδι για την προώθηση της ειρήνης ανά τον κόσμο, με έντονο του Ουκρανικό στοιχείο στα led. Ακολουθεί και η εμφάνιση της Rita Ora, η οποία είναι παρούσα και σε αυτήν την πρόβα!

Οι εμφανίσεις των BIG 5:

Γαλλία:

Άκρως εντυπωσιακή η εμφάνιση της Γαλλίδας ντίβα. Η βροχή με τα πυροτεχνήματα προσδίδει έναν θεαματικό τόνο στην εμφάνιση, μολονότι φωνητικά προσωπικά δεν με πείθει!

Γερμανία:

Πολύ δυναμική εμφάνιση από τους Lord of the Lost! Σίγουρα δε θα πλασαριστούν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ιταλία:

Μια λιτή εμφάνιση από τον Marco Mengoni αλλά σίγουρα θα εντυπωσιάσει με τον χαρακτήρα της τους τηλεθεατές. Μια κλασσική ιταλική μπαλάντα που δε γίνεται να μισήσει κανείς!

Προβλέψεις

Παρακολουθώντας το Family Show του Πρώτου Ημιτελικού πιστεύω τα εξής:

Σίγουρη Πρόκριση

  • Νορβηγία
  • Σερβία
  • Ελβετία
  • Ισραήλ
  • Μολδαβία
  • Σουηδία
  • Τσεχία
  • Φινλανδία

Για τις υπόλοιπες δύο θέσεις θα παλέψουν οι εξής:

  • Πορτογαλία
  • Κροατία
  • Ολλανδία

Δε θα περάσουν:

  • Λετονία
  • Μάλτα
  • Ιρλανδία
  • Αζερμπαϊτζάν

Μπορείτε να δείτε το live μας στο YouTube με την αντίδραση μας για το Family Show του Πρώτου Ημιτελικού:


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Λίβερπουλ:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *