Eurovision 2023: H Loreen από την Σουηδία είναι η νικήτρια του διαγωνισμού για δεύτερη φορά | Στην 12η θέση η Κύπρος!

Αγωνία τέλος! Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision με μεγάλη νικήτρια, για δεύτερη φορά, την Loreen από την Σουηδία και το τραγούδι “Tattoo“. Συγκέντρωσε 583 βαθμούς. Το αποτέλεσμα καθορίστηκε κατά 49.4% από τις κριτικές επιτροπές των διαγωνιζόμενων χωρών και κατά 50.6% από το τηλεοπτικό κοινό, μιας και φέτος για πρώτη φορά, υπήρχε η παγκόσμια ψηφοφορία, μέσω της ψήφου Rest of the World.

Η συμμετοχή της Κύπρου με τον Andrew Lambrou κατέλαβε την 12η θέση, με 126 πόντους!

Από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της M&S Bank Arena στο Λίβερπουλ τoυ Ηνωμένου Βασιλείου, οι κεντρικοί παρουσιαστές της βραδιάς Alesha Dixon, Julia Sanina, Hannah Waddingham και Graham Norton μας κράτησαν συντροφιά στην 67η διοργάνωση της Eurovision. Συνολικά, 26 τραγούδια διεκδίκησαν την μεγάλη νίκη.

1. 🇦🇹 Αυστρία | Teya & Salena – Who The Hell Is Edgar?

2. 🇵🇹 Πορτογαλία | Mimicat – Ai Coração

3.  🇨🇭 Ελβετία | Remo Forrer – Watergun

4. 🇵🇱  Πολωνία | Blanka – Solo

5. 🇷🇸  Σερβία | Luke Black – Samo Mi Se Spava

6. 🇫🇷 Γαλλία | La Zarra – Évidemment

7. 🇨🇾  Κύπρος| Andrew Lambrou – Break A Broken Heart

8. 🇪🇸  Ισπανία| Blanca Paloma – Eaea

9. 🇸🇪  Σουηδία | Loreen – Tattoo

10. 🇦🇱  Αλβανία| Albina & Familja Kelmendi – Duje

11. 🇮🇹  Ιταλία | Marco Mengoni – Due Vite

12. 🇪🇪 Εσθονία | Alika – Bridges

13. 🇫🇮  Φινλανδία| Käärijä – Cha Cha Cha

14. 🇨🇿  Τσεχία| Vesna – My Sister’s Crown

15. 🇦🇺  Αυστραλία | Voyager – Promise

16. 🇧🇪 Βέλγιο| Gustaph – Because Of You

17. 🇦🇲 Αρμενία| Brunette – Future Lover

18. 🇲🇩 Μολδαβία | Pasha Parfeni – Soarele şi Luna

19. 🇺🇦  Ουκρανία | TVORCHI – Heart of Steel

20. 🇳🇴 Νορβηγία | Alessandra – Queen of Kings

21. 🇩🇪  Γερμανία | Lord of the Lost – Blood & Glitter

22. 🇱🇹 Λιθουανία | Monika Linkytė – Stay

23. 🇮🇱  Ισραήλ| Noa Kirel – Unicorn

24. 🇸🇮  Σλοβενία| Joker Out – Carpe Diem

25. 🇭🇷  Κροατία | Let 3 – Mama ŠČ!

26. 🇬🇧 Ηνωμένο Βασίλειο | Mae Muller – I Wrote A Song

Η σημερινή νικη της Σουηδίας πρόκειται για μια ιστορική νίκη μιας και θέτει δύο νέα ρεκόρ. Η Σουηδία πλέον έχει ισάξιο αριθμό νικών με την Ιρλανδία,εφτά στον αριθμό, και η Loreen είναι η δεύτερη διαγωνιζόμενη με δύο νίκες στο ιστορικό της μετά τον θρύλο Johnny Logan.

Πως σας φάνηκε ο φετινός νικητής του διαγωνισμού;

32 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Music -Man
    Music -Man says:

    Η επιτροπή που δεν επέλεξε…χορευτικό φέτος, και πήγε με το What they say…έδωσε 4 βαθμούς στην Κύπρο!!!!! και….12 στο Βέλγιο! Στο Βέλγιο ρε φίλε, 12!!!!! Λάθος ΟΛΑ φέτος με τις Ελληνικες επιτροπες! Ξεφτίλα!!!! Πάλι καλά που το κοινό δώσανε 12 στην Κύπρο.

    Απάντηση
  2. Stavros
    Stavros says:

    Νταξει τι να πει κανείς…προσωπικά ήθελα την Loreen αλλα ρε παιδιά οι επιτροπές τι ξεφτίλα ηταν αυτή; Είναι δυνατόν 200 πόντοι διαφορά απτον δεύτερο; Το θετικό είναι οτι θα δούμε μια καλή διοργάνωση του χρόνου. Τα λέμε σε έναν χρόνο ξανά και ΕΡΤ ΚΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ, ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΙΑ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΒΟΤΙΝΓΚ!!

    Απάντηση
  3. Christos
    Christos says:

    Αναμενόμενο και άξιο αποτέλεσμα. Όπως το υπολόγιζα, Σουηδία 1η στις επιτροπές και 3-4 στο κοινό. Φιλανδία 5η στις επιτροπές και 1η στο κοινό. Συνδυαστικά ευνοήθηκε η Loreen που είχε αποκτήσει αέρα 190 βαθμών που ήταν δύσκολο να καλυφθεί.
    Νιώθω δικαίωση για τις κακές θέσεις Ισπανίας και Η.Β. γιατί δε μπόρεσα να καταλάβω το hype των στοιχημάτων. Ουσιαστικά μετά από παααρα πολλά χρόνια πέτυχαν πέρυσι μια 2η και 3η θέση και ξαφνικά θεωρήθηκαν υπερδυνάμεις!!!!
    Στα highlight το middle finger της La Zarra όταν άκουσε τη βαθμολογία κοινού και το γεγονός ότι αν η επιτροπή μας έδινε κάτι παραπάνω από 4 βαθμούς στην Κύπρο, ο Andrew θα βρισκόταν στο τοπ10 μιας και τον χώριζαν μόνο 3 πόντοι.
    Και του χρόνου με καλύτερες αποφάσεις από μεριάς μας. Είμαι σίγουρος ότι οι Σουηδοί θα διοργανώσουν μια φανταστική Eurovision για μία ακόμα φορά. Ελπίζω με την Petra παρουσιάστρια.

    Απάντηση
  4. All about Eve
    All about Eve says:

    Δεν έχει ξαναγίνει….την ώρα του θριάμβου των επιτροπών να γίνεται της Σουρδιας στο κοινό που φώναζε το όνομα του τρελλού αγοριού…

    Ούρτ Σουρδια.

    Καλά.εκανε η γαλλοκαναδη και σας δαχτυλιασε.

    Απάντηση
    • Γιάννης Α Γιάννης
      Γιάννης Α Γιάννης says:

      Επιτέλους κάποιος το είπε! Στημένο γιατί οι Σουηδοί θέλουν να περάσουν την Ιρλανδία. Αντε να στείλουν ξανά τον Mäns να πάρει την 8η νίκη να ησυχάσουν…
      Πως νιώθουν άραγε που στο κοινό δεν ήρθαν πρώτοι ούτε φέτος ούτε το 2015? Ας κρατούσαν λίγο τα προσχήματα οι επιτροπές… έλεος

      Απάντηση
      • Dinle
        Dinle says:

        Ψυχραιμία μωρέ. Έτσι είναι το σύστημα κ στο σύνολο του είναι ότι καλύτερο γινεται. Χωρις τις επιτροπές θυμόμαστε τι γινότανε. Εδώ έχουν υπάρξει νικητες που δεν ήταν πρώτοι ούτε σε κοινό ούτε σε επιτροπή. Επίσης, το ότι φώναζαν cha cha cha ήταν άσχημο, κ για τους υπόλοιπους 3 καλλιτέχνες που εκείνη την στιγμή προηγούνταν της Φιλανδίας, και για τον θεσμό γενικότερα
        Αυτοί είναι οι κανόνες, κ νομίζω είναι όσο καλύτεροι γίνονται…

        Απάντηση
  5. All about Eve
    All about Eve says:

    Δεν έχει ξαναγίνει….την ώρα του θριάμβου των επιτροπών να γίνεται της Σουρδιας στο κοινό που φώναζε το όνομα του τρελλού αγοριού…

    Ούρτ Σουρδια.

    Απάντηση
  6. Γιώργος Βαβάτσης
    Γιώργος Βαβάτσης says:

    Φέτος απογοητευμένος από πέρυσι πιο πολύ. (Εννοείται για πέρυσι γελάμε, καμία απογοήτευση ήταν όλα στημένα εξαρχής κι οποιαδήποτε ψήφος του κοινού στην Ουκρανία θεωρείται άκυρη συγκριτικά με αυτό που θα πω μόλις τώρα.)
    Λορίν αξιοπρεπής, αλλά ο Käärijä πέτυχε κάτι αξιομνημόνευτο. Όχι μόνο κέρδισε το κοινό φωνάζοντας το Cha Cha Cha να είναι νικητής λίγο πριν ανακοινωθεί η Λορίν, αλλά σκόραρε τους περισσότερους βαθμούς κοινού που έχει πάρει ποτέ χώρα πάντα σύμφωνα με το νέο σύστημα ψηφοφορίας απ’το 2016 και μετά. Στην ουσία ισοφάρισε τον Σομπράλ το 2017 με 376 πόντους του κοινού!! Respect λοιπόν τουλάχιστον για την προσπάθειά του!!
    Και συγχαρητήρια για την Σουηδία που ισοφάρισε την Ιρλανδία σε νίκες επιτέλους μετά από χρόνια!!
    (Ξαναλέω μπορεί πέρυσι η Ουκρανία να ήταν η μόνη που πήρε 400+ πόντους απ’το κοινό αλλά πολλές ψήφοι θεωρούνται άκυρες καθώς ήταν συμπάθειας!)

    Απάντηση
    • Γιάννης
      Γιάννης says:

      Επιπλέον, το 2017 συμμετείχαν 42 χώρες ενώ φέτος ψήφισαν 38 (με το rest of the world). Οπότε ποσοστιαία τα πήγε καλύτερα από την Πορτογαλία. Ο μέσος όρος των βαθμών του από το κοινό είναι 10.16. Οπότε αν έπαιρνε ακόμη 40 πόντους (10* 4 χώρες) θα ήταν γύρω στους 416 πόντους. Άθλος

      Απάντηση
  7. Dimitris
    Dimitris says:

    Επιτέλους τελείωσε και αυτή η Γιουροβίζιον! Ναι ήθελα τη Σουηδία να το πάρει. Το Ισραήλ καταπληκτικό. Ήταν που δεν έκανε το liar. Κύπρος μόνο 4;;;; ΔΕΝ ΠΆΜΕ ΚΑΘΌΛΟΥ ΚΑΛΆ. Τι παίχτηκε φέτος με ΕΡΤ δε ξέρω. Ένα μπαχαλο. Πραγματικά αισχος. Αχ πόσο θέλω να περάσουμε κανένα τελικό του χρόνου αν όλα πάνε καλά και να μας το ανταποδώσει η Κύπρος δεν λέγεται. Μέχρι και το κοινό έφριξε με το 4. Η Αυστρία τελικά έτσι πέρασε. Δεν με εντυπωσίασε. Η Γαλλία επίσης. Το λατρεύω το τραγούδι. Το ακούω κάθε μέρα αλλά σήμερα στο ζωντανό δεν μου άρεσε. Η σκηνική παρουσία ενώ στις φωτογραφίες από τις πρόβες με είχε ενθουσιάσει τελικά την βαρέθηκα. Ήταν η πρώτη φορά για απόψε που άνοιξα το κινητό και ξεκίνησα να χαζεύω. Και ναι της άξιζε η θέση. Μεγάλη απογοήτευση. Σλοβενία δεν ξέρω τι έγινε. Ούτε που τη θυμόμουν και ναι οκ δεν τα πήγε και τέλεια. Και ας είμαστε και αντικειμενικοί ήταν ξεκάθαρο από την αρχή που θα παιχτεί το βραβείο. Όσον αφορά την Κύπρο ναι μου άρεσε πολύ αλλά δεν πήρε μεγάλη απήχηση όπως περίμεναν πολύ. Η Εσθονία έκανε κάτι πολύ περίεργο. Μπράβο της!!! Ραντεβού λοιπόν του χρόνου. Ας περάσουν οι εκλογές να δούμε τι θα κάνει η ΕΡΤ. Έφαγε απίστευτο κράξιμο φέτος και αναμένεται να φάει και άλλο από εβδομάδα με το 4 στην Κύπρο. Αν δεν μπορεί να το διαχειριστεί καλά όπως 2022 και 2021 ας αποχωρήσει. Μη γεμίζουμε το διαγωνισμό με άσκοπες συμμετοχές και σκάνδαλα.

    Απάντηση
  8. Kyr
    Kyr says:

    Πολύ όμορφος ο τελικός! Σκόρπιες σκέψεις:
    -Άξια νικήτρια η Σουηδία για μένα, από τις λίγες φορές που οι επιτροπές δικαίως την στηριξαν, αλλά και στο κοινό 3η τελικά!
    -Σοκ το 4αρι της Ελληνικής επιτροπής στην Κύπρο μας. Θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί οι “ειδήμονες” που στέρησαν μια θέση στο ΤΟΡ-10, με ένα 8αρακι έμπαινε 10αδα η Κύπρος… Πραγματικά, για ένα τόσο καλό τραγούδι ΑΙΣΧΟΣ!
    -Φινλανδία έσκισε στο televoting, με 20+ κάτι ψιλά, παραπάνω απ’ ότι είχε η Loreen στις επιτροπές.
    -Σοκ το μπάσιμο της Εσθονίας στην 10αδα (παρόλο που πιστεύω ότι πέρασε όχι 10η από τον ημιτελικό, κάπου 6-8), αλλά έλαβε τρελή στήριξη από επιτροπές… Όπως και του Βελγίου με την Αυστραλία δευτερευόντως στο ΤΟΡ-10… Και η Λιθουανία 11η θέση (what?!?).
    -Καταχάρηκα 3η θέση Ισραήλ και έκπληξη η 2η θέση στις επιτροπές (ενώ 4η televoting?!?).
    -2η θέση σοκ Νορβηγία στο televoting (Στο οποίο παρεμπιπτόντως όλες οι σκανδιναβικες κατέλαβαν τις πρώτες 3 θέσεις!!!)
    -Επισης, Ιταλία 4η και Γαλλία 16η??? Τις ήθελα ανάποδα! Όπως δεν συμφωνώ με τον bottom-3 επ’ ουδενί!
    -Ο σχολιασμός δεν μου άρεσε, στους ημιτελικούς κάπως καλύτερες.
    -Εν κατακλείδι, οι Βρετανοί ετοιμασαν 3 όμορφες βραδιές, αν εξαιρέσουμε τον ήχο, από τις καλές διοργανώσεις της τελευταίας 10ετίας. Και του χρόνου με υγεία!

    Απάντηση
  9. SteliosN
    SteliosN says:

    Ηταν εντελως ΔΙΚΑΙΟ αυτο που εγινε με τη Λοριν και τις επιτροπες;
    Τα ειχε ολα, τελεια vocals, απιστευτη performance και mainstream hit potential. Λογικο το σκορ της, ΔΕΝ ειχε ανταγωνισμο στις επιτροπες. Και ΟΧΙ, ο Φινλανδος δεν επρεπε να ψηφιστει παραπανω απο επιτροπες, ουτε να τραγουδησει μπορουσε στο δευτερο μισο. Μην ειστε sore losers οι cha cha cha fans

    Απάντηση
    • Γιάννης Α Γιάννης
      Γιάννης Α Γιάννης says:

      Φάε ξαναζεσταμένη πλαστικούρα κ μη μιλάς. Ο Φινλανδος έγραψε ιστορία απόψε… Δεν σου έκανε εντύπωση γιατί η Λοριν δεν ήταν και τόσο χαρούμενη? Άξιοι οι Φινλανδοί όμως τους κατέκλεψαν το τρόπαιο μέσα από τα χέρια

      Απάντηση
      • Dinle
        Dinle says:

        Τι ακριβώς έκανε ο Φιλανδός που είναι ιστορικό;

        Όσο σκέφτεσαι να σου πω με πραγματικά στοιχεία τι έγινε σήμερα που είναι ιστορικό:

        – η πρώτη γυναίκα που κερδίζει τον διαγωνισμό δύο φορές
        – η Σουηδία ισοφαρίζει την Ιρλανδία σε περισσότερες νίκες.

        Φιλιά κ ξύδι.

        Απάντηση
        • Γιάννης Α Γιάννης
          Γιάννης Α Γιάννης says:

          Δεν θα το αναλύσω. Μόνο που τραγούδησε στη γλώσσα του κ όχι με basic αγγλικά εμένα με καλύπτει. Να μην αναφερθώ στην όλη παρουσίαση που ήταν πολύ πιο λιτή απότι η πανάκριβη τεχνολογία της τοστιέρας της Σαηδίας…
          Κανένα ξύδι φίλε μου. Το κοινό μίλησε. Κ το κοινό έδειξε επίσης μέσα από την τηλεθέαση πόσο γύρισε πλάτη στο διαγωνισμό.
          Οχι σκουπίδια όχι πλαστικά σε θάλασσες κ μουσικές σκηνές!

          Απάντηση
          • Dinle
            Dinle says:

            Λένε οι κανόνες ότι το βραβείο πρέπει να πάει στον πρώτο του κοινου όχι. λένε οι κανόνες οτι πρεπει να πάρεις δωδεκαρια από το κοινο για να κερδίσεις; Όχι. Λένε οι κανόνες ότι πρέπει να βγεις πρώτος αθριστικα; Ναι, κι αυτό εγινε. Τα υπόλοιπα ειναι να είχατε να λέγατε.

    • Makis
      Makis says:

      Ακριβώς! Τι δεν καταλαβαίνει ο κόσμος; αν δεν ψήφιζαν οι επιτροπές αυτή την εμφάνιση που ήταν άρτια σε όλα τι θα ψήφιζαν; Από που και ως που αδίκησαν την Φινλανδία που βγήκε πέμπτο ένα τραγούδι χωρίς να χρειάζεται να το τραγουδάει τραγουδιστής παρά μόνο αθλητής TRX για να αντέχει με τις ανάσες. Και 5ο που το έβγαλαν ηταν παρά πολύ και η Γαλλία στη άλλη άκρη! Οι επιτροπές αν αδίκησαν κάποιον ήταν χώρες που άξιζαν φωνητικά και σογουρα όχι την Φινλανδία, ότι το κοινό χαίρεται με χαζοχαρούμενα το ξέρουμε δυστυχώς δεν αλλάζει!
      Τα λέμε του χρόνου στη Σουηδία και ας σκάνε όλοι!
      Θεότητα Loreen

      Απάντηση
  10. Sia, Kate & Kostas
    Sia, Kate & Kostas says:

    Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια στο Λίβερπουλ για την υπέροχη διοργάνωση. Η eurovision 2023 ολοκληρώθηκε με νικήτρια τη Σουηδία, αποτέλεσμα αναμενόμενο και δίκαιο. Η στήριξη από τις επιτροπές ήταν λογική καθώς το τραγούδι ήταν γενικά jury friendly, η σκηνική παρουσία πολύ ξεχωριστή και τα φωνητικά της Loreen αψεγάδιαστα για άλλη μια φορά. Η Σουηδία άξιζε να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Ιρλανδίας λόγω κυρίως των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της δεύτερης τα τελευταία χρόνια. Η Φινλανδία, ένα τραγούδι που αγαπήθηκε από το κοινό αλλά δεν είχε την ίδια τύχη στις επιτροπές, άξιζε τη δεύτερη θέση. Το Ισραήλ, ενώ πριν τις πρόβες δεν ενθουσίασε, κατέκτησε την τρίτη θέση, επάξια με τη σκηνική εμφάνιση. Η Ιταλία ήταν από τις εκπλήξεις της βραδιάς, ναι μεν ήταν άρτιος φωνητικά αλλά το τραγούδι δεν ήταν για τέταρτη θέση αν και η δεκάδα ήταν δεδομένη. Στη δεκάδα είχαμε τρεις χώρες που δεν περιμέναμε: Βέλγιο, Εσθονία και Αυστραλία. Το Βέλγιο είχε μία αδικαιολόγητη εύνοια από τις επιτροπές (ακόμα και από την ελληνική που δε συμπαθεί τα χορευτικά τραγούδια), η Εσθονία ήταν μία ευχάριστη έκπληξη μάλλον λόγω της φωνής της Alika και η Αυστραλία παρουσίασε κάτι ευχάριστο αλλά μέχρι εκεί. Όπως η Εσθονία και η Λιθουανία κέρδισε θέσεις λόγω των άψογων φωνητικών της Monika. Η Κύπρος επίσης βρέθηκε ψηλά και το άξιζε ειδικά με τη σκηνική εμφάνιση. Τραγική ειρωνεία το 4 από την ελληνική επιτροπή που στέρησε από τον Andrew μια θέση στη δεκάδα. Αρμενία, Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία βρέθηκαν πολύ χαμηλά καθώς και τα τέσσερα τραγούδια ήταν top 10 material. Η Αυστρία δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα λόγω της σειράς εμφάνισης. Η Αρμενία εμφανίστηκε μετά το Βέλγιο που όπως φαίνεται είχε περισσότερη αποδοχή. Η Γαλλία δικαιολογημένα βρέθηκε χαμηλά, λόγω φυσικά των αδύναμων φωνητικών της La Zarra (την οποία και αγάπησα μετά την αντίδρασή της) και στη σκηνικής εμφάνισης. Η Ισπανία, ήταν γνωστό πως θα πάει είτε πολύ καλά είτε … όπως πήγε. Φαίνεται πως το κοινό δεν εκτίμησε τη φωνή της Blanca ούτε είναι εξοικειωμένο με αυτό το είδος μουσικής. Σλοβενία και Ηνωμένο Βασίλειο ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα εκτός top 20. Γενικά ο τελικός ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, δεν ξέραμε τι να ψηφίσουμε. Σίγουρα η Σουηδία του χρόνου δε θα απογοητεύσει με τη διοργάνωση…

    Απάντηση
      • Mara
        Mara says:

        Σε πονάει μάλλον που η Σουηδία δεν πήρε ούτε 1 δωδεκάρι, άρα ουσιαστικά δεν ήταν νούμερο 1 για καμιά χώρα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά της Eurovision, με “νικήτρια” χώρα. Περαστικά!

        Απάντηση
        • Dinle
          Dinle says:

          Τίποτα δε με πονάει, γιατί ασχολούμαι με την πραγματικότητα, που είναι ότι η Σουηδία νίκησε δικαία βάσει των κανόνων. Χαιρομαι γιατί κέρδισε η προσωπικη μου προτίμηση, αλλά άλλες χρονιές που δεν κέρδισε δέχτηκα τη νίκη γιατί κάθε νικητής την αξίζει
          Εσείς κάθεστε κ διαβάζεται τα αποτελέσματα με τρόπο που να σας βολεύει αλλά που ουδεμία σχέση δεν έχει με τους πραγματικούς κανόνες. 🙂

          Απάντηση
          • Γιάννης Α Γιάννης
            Γιάννης Α Γιάννης says:

            Αν ερμηνεύεις σαν “κανόνες” τις στημένες βαθμολογίες 5μελων επιτροπών όταν το κοινό μακράν έχει δείξει την προτίμηση του (πάνω από 100 πόντους διαφορά) τότε να χαίρεσαι τη νικήτρια σου. Ούτε η ίδια έδειξε να χαίρεται τόσο μιας κ ήξερε ότι οι επιτροπές θα εξουδετερώσουν τον πραγματικό νικητή

  11. Άνοιξη
    Άνοιξη says:

    Μπράβο στη Φινλανδία,άξια νικήτρια στη συνείδηση του κόσμου, να νικαεί μία χώρα που δεν έχει συγκεντρώσει ούτε ένα δωδεκάρι από την βαθμολογία του κοινου δεν έχει νομίζω ξαναγίνει και είναι απαράδεκτο. Δύο νίκες οι Σουηδοί χωρία να έχουν κερδίσει στο τελεβοουτινγκ (2015,2023). Συγχαρητήρια στη Κυπρο, έχασε την δεκάδα εξαιτίας της δικίς μας επιτροπής..
    Αγαπημένη Ιταλία βγήκε για ακόμη μία φορά σε πολύ καλή θέση, μπράβο στο Μάρκο. Ελπίζω του χρόνου να κάνουμε εθνικο τελικό και να στείλουμε ένα αξιόλογο τραγούδι γιατί όχι με ελληνικό στίχο, βαρεθήκαμε τα αγγλικά τραγούδια..

    Απάντηση
  12. Mara
    Mara says:

    Η Σουηδία πρέπει να έσπασε και ένα 3ο ρεκόρ χθες! Πρέπει να είναι η πρώτη νικήτρια χώρα στην ιστορία της Eurovision, που δεν πήρε ούτε 1 δωδεκάρι από το κοινό. Δεν νομίζω πως έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο ποτέ, ας με διορθώσουν οι στατιστικολόγοι, αν κάνω λάθος.

    Απάντηση
  13. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    O χθεσινός τελικός ήταν ο πιο αδιάφορος των τελευταίων ετών. Αρχικά δεν υπήρχε ελληνικό ενδιαφέρον, επίσης, η ψηφοφορία ηταν πολύ προβλέψιμο ότι θα εξελιχθεί έτσι (200 πόντοι διαφορά από τα άλλα φαβορί η Σουηδία, με μια Λορίν οχι τοσο καλή χθες, έτσι ωστε σίγουρα να κερδίσει. Ακριβώς ο,τι έγινε και το ΄15), ακόμα και βαθμολογικά σαν αποτελέσματα να το δει κάποιος καταλαβαίνει το χαμηλό επίπεδο του φετινού διαγωνισμού αφού βαθμολογικά μόνο 6 χώρες ξεχώρισαν! Πιο αναλυτικά….
    Αυστρία: βγήκε αδύναμο, περιμενα να φλοπάρει αλλά οχι με μόνο 16 βαθμούς στο κοινό
    Πορτογαλία: αναμενόμενο. Η Ερτ βεβαια εδωσε 10….
    Ελβετία: περίμενα να πάει πολύ καλύτερα στις επιτροπές.
    Πολωνία: ΕΣΚΙΣΕ! 8η στο κοινό, στις επιτροπές αναμενόμενο.
    Σερβία: Δικαίως βρέθηκε στον πάτο, για εμένα δεν άξιζε καν τη προκριση.
    Γαλλία: περίμενα να φλοπάρει μετά την λαιβ εμφάνιση και πραγματικά απορώ πως οι fans περιμεναν να παει πολυ καλά όταν το ’17 και το ’18 δεν μπηκαν καν δεκάδα. Δίκαιο αποτέλεσμα.
    Κύπρος: Συγγνώμη για τους τσαρλατάνους που έχουμε μπλέξει! Μα 4? Οκ αν ήταν 10 ή 8 να το καταλάβω, αν όχι 12. Λίγη ντροπή, δε δώσαμε 12 σε αυτη τη συμμετοχή όταν η κυπριακή επιτροπή έδωσε 12 στη συμμετοχή της Demy… Eν τω μεταξύ με ένα 8 από εμάς η κύπρος θα ήταν 10αδα. Αλλά μάλλον αυτό δε συνέφερε την ξεφτιλΕΡΤ….
    Ισπανία: Πάει η Περιστέρα και αναμενόμενο. Ήμουν σίγουρος ότι θα πατώσει στο κοινό, αλλά όχι και τόσο…. η συνολικα 17η θέση δίκαιη.
    Σουηδία: Μια Λορίν όχι τοσο καλή χθες, στην οποία χάρισαν τη νίκη οι επιτροπές αφήνοντας όπως είπα πολυ πιο πίσω τα άλλα φαβορι…
    Αλβανία: Η πιο ευχάριστη εκπληξη! Η ξαδέρφη μπήκε 10αδα στο κοινό! Οι επιτροπές τη μαυρισαν, και για εμένα θα άξιζε να ηταν στην 15αδα ή εστω κοντα σε αυτήν και όχι 22η.
    Ιταλία: Περίμενα ότι θα είναι στη δεκάδα, αλλά όχι και 5άδα… Βέβαια αν σκεφτεί κανείς οτι ξεχώριζε σαν τη μυγη μεσα στο γάλα ως τη μοναδική κλασική φεστιβαλική σολο μέιλ μπαλάντα, it was coming μετα από ένα σημείο! Συν οτι ήταν εξαιρετικό στήσιμο και φωνητικα άψογος.
    Εσθονία: η μεγαλύτερη εκπληξη για εμένα, οι επιτροπες την οδηγησαν στην δεκάδα αλλά πάντα χρειάζεται μια σολο φιμειλ κλασσική μπαλάντα. Πάντως σαν στήσιμο και φωνή εν τέλει μου άρεσε.
    Φινλανδία: Οπως φωναζε και το κοινό, τσα τσα τσα! Ο πραγματικός νικητής με τεράστια διαφορά απο τη δευτερη στο κοινό Λορίν, αλλά οι επιτροπες….
    Τσεχία: ηθελα να πάει καλά αλλά είχα φοβηθεί πως θα παει άπατο! ευτυχώς όμως ηταν καταπληκτικες και βρέθηκαν έστω οριακα στην δεκάδα
    Αυστραλία: grower για εμένα αλλά κλασσικά οι επιτροπές την οδήγησαν στην δεκάδα
    Βέλγιο: ήμουν σίγουρος ότι θα πάει αρκετά καλά, αλλά όχι τόσο ψηλά. Ισως ξεχώρισε ως το μαναδικό στο ειδος του ( το 12αρι της ελληνικης επιτροπής εκει ασχολίαστο, ας έδιναν 7-8)
    Αρμενία: Τόσο κοντά για μια θέση στην δεκάδα! Για εμένα άξιζε να βρεθεί εντός δεκάδας. Αρτια συμμετοχή ως προς όλα
    Μολδαβία: δεν περίμενα να πάει τόσο άσχημα και να τερματίσει μόλις 18ο.
    Ουκρανία: εδω συμφωνω ξεκαθαρα με τις επιτροπές αυτο το pity voting πρεπει να σταματήσει επιτέλους…
    Νορβηγία: Αναμενόμενο αποτέλεσμα. Μετρια στις επιτροπες, θριαμβος στο κοινό, συνολικά τοπ5. Η Αλεσάντρα καλυτερη χθες από ότι στον ημιτελικό
    Γερμανία: Τραγικό ότι με αυτό το τραγούδι και αυτη την επαγγελματικη σκηνική παρουσία ηρθαν τελευταιοι. Γενικά η Γερμανία με εξαιρεση το ’18 κάθε χρονο είναι bottom2.
    Λιθουανία: Μια συμμετοχή που ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί έφτασε μια ανάσα πριν την 10αδα….
    Ισραήλ: έσκισε! Δικαίως ηταν στο τοπ 3 και πολύ καλυτερη από τον ημιτελικο.
    Σλοβενία: Πραγματικά στεναχωρήθηκα, άξιζαν μια θέση στην 15αδα.
    Κροατία: το ιδιο σεναριο με το 17, πατος στις επιτροπές δεκάδα στο κοινό και στο τέλος μια χαρα 13η θέση. Νομίζω η κροατία θα συνεχίσει να στέλνει τέτοιες συμμετοχές πιο joke…
    Ηνωμενο βασίλειο: Το χειρότερο χθες, ακόμα και η 25η θέση δεν τους άξιζε. Φωνητικά 0 σκηνική παρουσία χαοτική και είναι κρίμα γιατι το τραγούδι εχει τα φοντα να γινει ραδιοφωνική επιτυχία. Για εμένα το ΗΒ αξιζε την τελευταια θέση όχι η Γερμανία. Πίσω στις γνωριμες θέσεις τους λοιπόν.
    Πάντως, αν η ΕΡΤ καθίσει και δει τα φετινά αποτελέσματα, εύκολα θα καταλάβει ότι δεν επέλεξε απλώς ενα ερασιτεχνικό και ακατάλληλο για το διαγωνισμο τραγούδι και ερμηνευτή αλλά ίσως μια από τις χειρότερες επιλογές που είχε!
    Και εξηγω… Με την Κλαυδία, θεωρώ θα είχαμε μοιρα ανάλογη της Εσθονίας. Με τη Μελίσα θα μπορούσαμε να πλησιάσουμε την 5άδα, ενώ με τον Κούρτη ίσως να μπαιναμε και στην 5αδα (σαν την Ιταλία). Ακόμα και το “πάλι” της Ευαγγελίας η η εθνικ προταση της Αντιγόνης θα μπορούσαν να πήγαιναν πολύ καλά στο κοινό (βλ. Πολωνία) καλύτερα από ότι η Πολωνία στις επιτροπές και να πλησίαζαν την 10αδα….
    Αλλά τι λέω, εδω χθες η Κοζάκου σε κάποια στιγμή σχολίασε “Δεν ξέρω πως το Ισραήλ με αυτο το κομμάτι πήγε τοσο καλά στις επιτροπές…” Πόσο πιο ακατάλληλοι όλοι τους πια!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *