Eurovision 2024: Οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Σουηδίας δε θέλουν να μετακομίσουν εξαιτίας της Eurovision!

Με την Avicii Arena (Globen) να υφίσταται ανακαίνιση το 2024, οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Σουηδίας έχουν καταστήσει σαφές πως δε θέλουν να μετακινηθούν εξαιτίας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η Στοκχόλμη είναι το ξεκάθαρο φαβορί για να διοργανώσει το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, αλλά τρεις από τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Στοκχόλμης έχουν ξεκαθαρίσει ότι δε θέλουν να φύγουν από τις έδρες τους για το διαγωνισμό. Η Avicii Arena που διοργάνωσε τους φιλοξένησε του διαγωνισμούς το 2000 και το 2016, θα υποστεί ανακαίνιση με αποτέλεσμα η Tele2 Arena και η Friends Arena είναι η πιο βιόσιμες λύσεις.

Ο Mattis Fri, ο πρόεδρος της αντρικής ομάδας Hammarby, ανέφερε στην Dagens Nyheter ότι:

“Δεν έχω πρόβλημα με τη Eurovision, αλλά το Tele2 είναι μια αρένα ποδοσφαίρου και γι’ αυτό πρέπει πρωτίστως να χρησιμοποιηθεί. Δεν μπορούμε να μην παίξουμε το ένα τέταρτο της σεζόν μόνο και μόνο επειδή είναι Eurovision, είναι αδύνατο. Έξι εβδομάδες είναι μια πολύ μεγάλη περίοδος, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, όπως ο Απρίλιος και ο Μάιος.”

Ο κ. Fri εξηγεί ότι η μετακίνηση και των τριών ποδοσφαιρικών ομάδων για να παίξουν έξω από την ίδια έδρα δεν είναι εφικτή λόγω του αριθμού των αγώνων και ότι το φυσικό γρασίδι στο Friends Arena δεν θα μπορούσε να αντέξει τόση έντονη χρήση. Ο Robert Falck, ο Πρόεδρος της ΑΙΚ που παίζει στο Friends Arena συμφωνεί:

“Μόλις λάβαμε τα ευχάριστα νέα και όλα είναι πολύ καινούργια. Για την αρένα Tele2 και την αρένα Friends, η Eurovision πέφτει στη μέση μιας ποδοσφαιρικής σεζόν. Ξεκινάμε διαλόγους για το πότε θέλει να μπει η Eurovision σε τέτοιες περιπτώσεις και πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε άλλα γεγονότα. Περισσότερα από αυτό είναι δύσκολο να πούμε.”

Πηγή: Eurovoix

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι στο Eurovisionfun γιατί το ταξίδι για την Eurovision 2024 μόλις ξεκίνησε!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *