Ανδόρρα: Η Susanne Georgi σχολιάζει μια ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας στο διαγωνισμό!

Η Susanne Georgi ήταν η τελευταία εκπρόσωπος της Ανδόρρας στον διαγωνισμό της Eurovision, το 2009 με το τραγούδι “La teva decisió”, ωστόσο δεν τα κατάφερε να βρεθεί στο Μεγάλο Τελικό.

Η δημοσιογραφική ομάδα του “ESC Bubble” είχε την ευκαιρία να συναντήσει την Susanne στο στούντιο της, Stars Academy, στην Andorra la Vella. Η ίδια μίλησε τόσο για την συμμετοχή της, όσο και για το ενδεχόμενο της επιστροφής της χώρας στο διαγωνισμό.

Η Susanne είναι μια ενεργή ακτιβίστρια στον αγώνα για να φέρει ένα από τα μικρότερα έθνη της Ευρώπης πίσω στο μεγαλύτερο μουσικό σόου του κόσμου, που έχει πάνω από 160 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Η ιστορία της Ανδόρρας στη Eurovision είναι σχετικά σύντομη και δυστυχώς απογοητευτική. Το πριγκιπάτο έχει συμμετάσχει στον διαγωνισμό μόνο έξι φορές (από το 2004 έως το 2009) και δεν έχει καταφέρει ποτέ να φτάσει στον Μεγάλο Τελικό. Οι οικονομικοί περιορισμοί αναφέρθηκαν ως ο κύριος λόγος, όταν ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ανδόρρας, Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA) ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Eurovision το 2009. Η Susanne παραδέχτηκε ότι αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση.

“Θυμάμαι ότι στην αρχή ήταν πολύ απογοητευτικό γιατί [το RTVA] είπε ότι δεν έχουμε τα χρήματα. Και εννοώ ότι μπορείτε να το καταλάβετε και σεις […] και ήρθε ο COVID και ήταν ακόμη χειρότερα, και δεν έχουμε χρήματα. Οπότε, εντάξει; Θέλετε χρήματα, θα βρω τα χρήματα. Έτσι βγήκα και βρήκα τα χρήματα για να χρηματοδοτήσω όλο το έργο. Και μου έλεγαν ναι, αλλά δεν θα φαινόταν καλό αν το παίρναμε αυτό από τον ιδιωτικό τομέα… Είπατε ότι θέλατε τα χρήματα, βρήκα τα χρήματα. Ποιο είναι το πρόβλημα; […] Οπότε είναι αυτή η ατελείωτη, ξέρετε, αυτή η μάχη. […] Αλλά θα ήθελα οπωσδήποτε να βεβαιωθώ ότι κάνουμε τα σωστά πράγματα, διότι εμείς χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα χρήματα και προβολή από μια Γερμανία ή μια Ισπανία, πρέπει να κάνουμε διπλάσια δουλειά επειδή ο κόσμος δεν γνωρίζει την Ανδόρρα. Οπότε θα είναι σκληρή δουλειά”

Ωστόσο υπάρχουν και καλά νέα καθώς οι πρόσφατες εκλογές στη χώρα διατήρησαν την ίδια κυβέρνηση, που σημαίνει ότι η ίδια γνωρίζει ήδη τους αξιωματούχους που μπορούν να πάρουν αποφάσεις για να οδηγήσουν την Ανδόρρα πίσω στη Eurovision.

Επιπλέον, υπήρξε και μια αλλαγή στο RTVA, η οποία έφερε μεγάλη χαρά στην Susanne.

“[Το RTVA] άλλαξε τον διευθυντή τηλεόρασης […] επειδή ο προηγούμενος διευθυντής τηλεόρασης δεν ήθελε σε καμία περίπτωση τη Eurovision. Και είχα βρεθεί σε συναντήσεις όπου τραβούσα τα μαλλιά μου!”.

Με την εξεύρεση της χρηματοδότησης για την επιστροφή της Ανδόρρας στην οικογένεια του διαγωνισμού, η Susanne ανακάλυψε και άλλους λόγους που θα δικαιολογούσαν την επιστροφή της χώρας στη σκηνή της Eurovision.

“Νομίζω ότι μερικές φορές οι άνθρωποι, αν δεν είναι σε αυτόν τον κόσμο, δεν βλέπουν πραγματικά πόσες δυνατότητες έχει για τους τουρίστες η χώρα. […] Αλλά ξέρω ότι [η κυβέρνηση] το θέλει. Ξέρω, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να συμβεί αυτό μέσα στην κυβέρνηση τώρα, και με την αλλαγή του τηλεοπτικού διευθυντή, έχω πραγματικά ελπίδες. Και νομίζω ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ!”

Παρά τα εμπόδια που αντιμετώπισε στον δρόμο της, η Susanne δεν εγκαταλείπει εύκολα την εκστρατεία της. Ένα τηλεοπτικό συνεργείο την ακολουθεί, σκοπεύοντας να καταγράψει ένα ντοκιμαντέρ για το έργο της σχετικά με τη Eurovision. Έχει επίσης επικοινωνήσει με πολλούς τραγουδιστές και τραγουδοποιούς στην Ανδόρρα, φτάνοντας στο σημείο να πιστεύει ότι η Ανδόρρα θα μπορούσε να επιστρέψει στη Eurovision “αύριο”, αν απαιτούνταν.

Όταν της ζητήθηκε να απαντήσει εάν θα επέστρεφε στη σκηνή της Eurovision για λογαριασμό της Ανδόρρας, η Susanne εξέφρασε την εξής σκέψη:

“Δεν θα έλεγα ποτέ όχι αν κάποιος με ρωτούσε: “Θέλεις να επιστρέψεις;” […] Δεν λέω ότι πιστεύω 100% ότι θα ξαναβρεθώ στη σκηνή κάποια στιγμή. Αλλά σε αυτό το σημείο, όταν πρόκειται για την Ανδόρρα, θα ήθελα πολύ να μπορέσω να προσπαθήσω να τρέξω αυτό το πρότζεκτ ώστε να πετύχουμε 100%. […] Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Δεν αισθάνομαι μόνη. Αντιθέτως, αισθάνομαι ότι έχω πίσω μου τόσους πολλούς μικρούς στρατιώτες, ξέρετε, ακόμη και εκτός Ανδόρρας, όπως το γεγονός ότι ήρθατε εδώ για να μου μιλήσετε – αυτό σημαίνει τα πάντα για μένα!”.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την τελευταία συμμετοχή της Ανδόρρας το 2009 στη Μόσχα, με την Susanne Georgi να ερμηνεύει το τραγούδι “La teva decisió”:

Πηγή: escbubble.com


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

1 reply
  1. Nefos
    Nefos says:

    Η γλυκούλα το προσπαθεί πολύ.. Αλλά η Eurovision είναι δύσκολο εγχείρημα για μικρές χώρες. Συνήθως οι μικρές χώρες δύσκολα προκρίνονται (όπως και η Ανδόρα που έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση το 2007 σε έναν ημιτελικό σφαγείο με 28 χώρες.). Αλλά και όταν προκριθούν σπάνια καταλήγουν πάνω από την 12η θέση βλέπε Σαν Μαρίνο, Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Μονακό κ.τ.λ. Ενώ το πρόβλημα είναι κυρίως οικονομικό. Όπως αναφέρει και η κυρία S.Georgi. Αλλιώς είναι να είσαι μια Ισπανική ή μια Γερμανική συμμετοχή, όπου υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι αλλά και η δημοφιλία και αλλιώς να είσαι η Ανδόρα, μια πολύ μικρή χώρα, χωρίς πόρους, χωρίς συμμαχίες στον διαγωνισμό, χωρίς δημοφιλία. Ελπίζω να καταφέρει την μεγάλη επιστροφή του κρατιδίου, όπως θα ήθελα και την επιστροφή της Σλοβακίας, του Μονακό , της Ουγγαρίας και του Μαυροβουνίου. Όμως είναι αρκετά δύσκολο εγχείρημα..

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *