Ισπανία: Το πιο υψηλό κόστος συμμετοχής από κάθε άλλη χρονιά για το 2023!

Με τη Eurovision 2023 να αποτελεί σιγά σιγά παρελθόν, έρχεται η ώρα του απολογισμού των κόστων συμμετοχής για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. Η Ισπανία φέτος μετά την τεράστια επιτυχία της Chanel, είδε με πολύ περισσότερη θέρμη τον διαγωνισμό και επένδυσε πάνω σε αυτόν περισσότερο από ποτέ.

Το κόστος συμμετοχής της Ισπανικής αποστολής στη Eurovision 2023 είχε αρχικά υπολογιστεί στις 732.940 ευρώ, όριο που τελικά δεν τηρήθηκε και αυξήθηκε κατά 10,65%, ήτοι άγγιξε τα 810.978,22 ευρώ.

Τα εσωτερικά έξοδα ανήλθαν στις 149.728,71 ευρώ, εν αντιθέσει με τα 73.547,09 ευρώ που είχαν αρχικά υπολογιστεί. Παράλληλα, τα εξωτερικά έξοδα, από τα οποία καλύφθηκαν και η μεταφορά και τα έξοδα διαμονής ανήλθαν στα 659.392,98 ευρώ.

Τα έξοδα περιλαμβάνουν, επίσης, και τα τέλη συμμετοχής και μετάδοσης, την παραγωγή του βιντεοκλίπ, τη σκηνική εμφάνιση και τα έξοδα προσωπικού.

Πρόκειται για ένα budget, σαφώς αυξημένο από αυτό που παρείχε το RTVE τα τελευταία χρόνια και το μεγαλύτερο από όσα χρόνια καταγράφονται τα έξοδα συμμετοχής με τις συμμετοχές των Chanel(2022) και Miki Núñez(2019) να ακολουθούν.

Παρά το ενδιαφέρον και το υψηλό budget που διέθεσε το RTVE, η Blanca Paloma όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες των Ισπανών αλλά τερμάτισε μόλις 17η, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση στην ψηφοφορία του κοινού.

Παρόλα αυτά, ο τελικός της Eurovision συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη θεαματικότητα στη χώρα από το 2011 και δε διαφαίνεται επίκριση από πλευράς του Ισπανικού τύπου, διότι παρά το υψηλό κόστος το οποίο το RTVE συνηθίζει να διαθέτει σε διάφορα προγράμματα, η Eurovision έχει πολύ μεγαλύτερο κοινό και κατ’ επέκταση ακροαματικότητα!

https://www.youtube.com/watch?v=Vw6qPWhjevk

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα γύρω από τον αγαπημένο σας διαγωνισμό!

Πηγή: 20minutos
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *