Σουηδία: Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Melodifestivalen!

Περίοδος προετοιμασιών για την επερχόμενη Eurovision στη Σουηδία, κι ενώ στο επίκεντρο είναι η απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό το 2024, ανακοινώθηκαν ριζικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Melodifestivalen.

Ο εθνικός τελικός που όλες οι χώρες ”ζηλεύουν”, που πάντα μονοπωλεί το ενδιαφέρον την περίοδο των εθνικών τελικών, επιστρέφει το 2024 με σημαντικές αλλαγές. 

Αρχικά αυξάνεται ο αριθμός των συμμετοχών, θα διαγωνιστούν 30 τραγούδια και όχι 28 όπως συνήθως! Οι ημιτελικοί επίσης αυξάνονται και θα είναι πέντε με έξι τραγούδια ο καθένας, αντί για τέσσερις με επτά τραγούδια. Στους ημιτελικούς όπως γινόταν μέχρι και σήμερα δύο θα προκρίνονται απευθείας στον τελικό, δύο θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και δύο αποκλείονται οριστικά!Η μεγάλη αλλαγή είναι πως καταργείται το second chance όπως το ξέραμε, δηλαδή σαν ξεχωριστός ημιτελικός.

Πως λοιπόν θα προκύπτουν οι 12 φιναλίστ του τελικού ;

Εφόσον λοιπόν καταργείται το second chance οι 12 φιναλίστ του τελικού θα προκύπτουν ως εξής: Δύο απο κάθε ημιτελικό, και οι δέκα αποκλεισμένοι όλων των ημιτελικών θα υπόκεινται σε ψηφοφορία μετά το πέρας του πέμπτου ημιτελικού σε μια παράταση κάποιων λεπτών. Συνδυαστικά λοιπόν σύμφωνα με τη θέση που πήραν στον ημιτελικό τους αλλά και τις ψήφους που θα πάρουν την ώρα της παράτασης του πέμπτου ημιτελικού θα προκύψουν οι δύο τελευταίοι φιναλίστ για τον τελικό του Melodifestivalen!

Σε δήλωση του ο Anders Wistbacka επισήμανε πως ο αλλαγές έχουν σκοπό τη διατήρηση του ενθουσιασμού των θεατών σε όλα τα σόου! Είναι γεγονός πως το second chance παρουσίαζε λιγότερο ενδιαφέρον και με αυτό τον τρόπο οι Σουηδοί πιστεύουν πως θα κρατήσουν σε αγωνία το κοινό καθ’όλη τη διάρκεια και των πέντε ημιτελικών!

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα σχετικά με τον αγαπημένο σας διαγωνισμό!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *