Ιταλία: Αλλαγές στο Sanremo 2024 δια χειρός κυβέρνησης; │ Πιθανές συμμετοχές και απορρίψεις

Το Φεστιβάλ Sanremo 2024 απασχολεί εδώ και μήνες τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία μεταφέρουν πως βασικοί συντελεστές του βρίσκονται σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού “εκ των άνω”, μετά από υποδείξεις της ιταλικής κυβέρνησης για τροποποιήσεις στα προγράμματα του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού καναλιού RAI.

Η ανάμειξη της ιταλικής κυβέρνησης στους συντελεστές, τις διαδικασίες αλλά και, ενδεχομένως, τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ του 2024 έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις πολλών καλλιτεχνών, οι οποίοι αναμένεται πως θα απέρριπταν μια πιθανή συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Έτσι, τα ιταλικά μέσα μεταφέρουν πως ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να δούμε καλλιτέχνες όπως οι Achille Lauro, Fedez, Rosa Chemical και Marracash. Στην λίστα αυτή προστίθενται, επίσης, η Elodie και ο Antonello Venditti, είτε ως συμμετέχοντες είτε ως παρουσιαστές.

Τα ιταλικά μέσα, ωστόσο, έχουν προβεί σε προβλέψεις και σχετικά με ονόματα που θα ήταν θετικά στη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ. Το μεγαλύτερο από αυτά τα ονόματα είναι ο θρυλικός Al Bano. Ακολουθούν ο Giuseppe Povia, ένα πιθανό ντουέτο των πατέρα και γιού Gigi D’Alessio και LDA, η Rita Pavone, ο Enrico Ruggieri, καθώς και οι νικητές του Φεστιβάλ και εκπρόσωποι της Ιταλίας στην Eurovision 2015 Il Volo.

Επιπλέον, τα ιταλικά μέσα μεταφέρουν το ενδεχόμενο η θέση του Amadeus ως καλλιτεχνικού διευθυντή και παρουσιαστή του Φεστιβάλ να βρίσκεται σε κίνδυνο, παρά το ανανεωμένο του συμβόλαιο. Αμφίβολο είναι, ταυτόχρονα, και το υπόλοιπο cast των παρουσιαστών.

Νικητής του φετινού πολυσυζητημένου Φεστιβάλ Sanremo αναδείχτηκε ο Marco Mengoni με το τραγούδι του Due Vite, με το οποίο μάλιστα κατάφερε να καταλάβει την 4η θέση για την Ιταλία στην Eurovision 2023.

https://www.youtube.com/watch?v=N4HBDAbdXUg&pp=ygUNbWFyY28gbWVuZ29uaQ%3D%3D

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Sanremo 2024!

Πηγή: IL SITO

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *