Σλοβακία: Απούσα και από την Eurovision 2024!

Η Σλοβακία δε θα πάρει μέρος στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024!

Όπως επιβεβαίωσε η επικεφαλής του τμήματος διεθνών σχέσεων του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, RTVS, Slavomira Kubickova, η Σλοβακία θα συνεχίσει να απέχει από τις διοργανώσεις τόσο της “ενήλικης” όσο και της Junior Eurovision.

“Το RTVS δεν σκέφτεται να συμμετάσχει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ή στην Junior Eurovision στο εγγύς μέλλον”

Παρά την ανανέωση του Γενικού Διευθυντή της RTVS, η Σλοβακία θα παραμείνει εκτός του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού.

Ο προηγούμενος Γενικός Διευθυντής, ο κ. Jaroslav Rezník, ήταν γνωστό ότι ήταν αντίθετος στη συμμετοχή της Σλοβακίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, θεωρώντας τον διαγωνισμό ως το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU).

Το καλοκαίρι του 2022, ο κ. Ľuboš Macha διορίστηκε ως νέος Γενικός Διευθυντής της RTVS, ωστόσο θα ακολουθήσει (τουλάχιστον προς το παρόν) τα βήματα του προκατόχου του, οπότε η αποχή της Σλοβακίας από το διαγωνισμό θα συνεχιστεί.

Το RTVS ισχυρίζεται οικονομικούς λόγους για την απουσία του.

Το RTVS παραδέχτηκε ότι οι λόγοι για τη μη συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision είναι κυρίως οικονομικοί.

Από τη φορέα αναγνωρίζουν ότι είναι αδύνατο να αναλάβουν το κόστος του διαγωνισμού, καθώς η συμμετοχή της χώρας συνδέεται με υψηλά οικονομικά κόστη για τα οποία το RTVS δεν έχει επί του παρόντος πόρους.

Ο σταθμός RTVS έχει βυθιστεί εδώ και χρόνια σε μια οικονομική κρίση. Ωστόσο, η σλοβακική κυβέρνηση σκοπεύει να τροποποιήσει τη χρηματοδότηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα προκειμένου να αυξήσει τη χρηματοδότηση του δημόσιου φορέα κατά 46 εκατομμύρια ευρώ έως το 2024. Εάν εγκριθούν αυτές οι αλλαγές, το RTVS θα έχει προϋπολογισμό περίπου 160 εκατομμυρίων για το επόμενο έτος.

Η τελευταία συμμετοχή της χώρα ήταν το 2012 όπου τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης εκπροσώπησε ο Max Jason Mai με το τραγούδι “Don’t Close Your Eyes” καταλαμβάνωντας τη 18η και τελευταία θέση στο Δεύτερο Ημιτελικό με 22 βαθμούς.

Πηγή: Eurofestivales

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για να μαθαίνετε όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο σας διαγωνισμό!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *