Σουηδία: Η Στοκχόλμη υπέβαλε την υποψηφιότητα της για τη διοργάνωση της Eurovision 2024!

Η πόλη της Στοκχόλμης υπέβαλε την υποψηφιότητα της για να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024.

Πίσω από την απόφαση αυτή βρίσκεται η κόκκινη-πράσινη πλειοψηφία, η οποία ωστόσο κρατάει επιφυλάξεις, λέει η σύμβουλος οικονομικών Karin Wanngård (S) σε δελτίο τύπου.

Για να μπορέσει η πόλη της Στοκχόλμης να κερδίσει τη φιλοξενία του διαγωνισμού, το κόστος θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί σε συνεργασίες μεταξύ του SVT, της κυβέρνησης, των γύρω δήμων, της περιφέρειας και ιδιωτών χρηματοδότων.

Η Karin Wanngård τονίζει επίσης, ότι το κράτος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια της διοργάνωσης, αλλά και ότι η Eurovision 2024 θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από «βιωσιμότητα και ευαισθητοποίηση για το κλίμα».

Η Στοκχόλμη έχει ήδη φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τρεις φορές(1975,2000,2016), ενώ την τελευταία φορά τον φιλοξένησε στο Globe Arena, πιθανό χώρο διεξαγωγής και της Eurovision 2024.

Άλλοι πιθανοί χώροι διεξαγωγής στη Στοκχόλμη είναι το Tele2 Arena, το οποίο φιλοξενεί τις ποδοσφαιρικές ομάδες Djurgårdens και Hammarby, καθώς και το Friends Arena, το οποίο φιλοξενεί κάθε χρόνο τον τελικό του Melodifestivalen.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024.

Πηγή: Expressen

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *