Λουξεμβούργο: Τον Ιανουάριο ο εθνικός τελικός για την Eurovision 2024!

Εδώ και δύο μήνες το Λουξεμβούργο έχει ανακοινώσει την μεγάλη του επιστροφή στην Eurovision, 31 χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή της χώρας στον μουσικό διαγωνισμό.

Με την διαδικασία υποβολής τραγουδιών να ξεκινά, όπως είχε ανακοινωθεί, απόψε, ο επίσημος φορέας του Λουξεμβούργου, RTL,  δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τοιν τρόπο επιλογής της συμμετοχής της χώρας για το 2024.

Έτσι λοιπόν, το Λουξεμβούργο θα επιλέξει μέσα από έναν εθνικό τελικό ο οποίος θα λάβει χώρα στο Rockhal στην πόλη Esch-sur-Alzette του Λουξεμβούργου, στις 27 Ιανουαρίου.

Από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την συμμετοχή τους έως την Κυριακή 1 Οκτωβρίου μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του RTL για τον διαγωνισμό ενώ πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προυποθέσεις:

  • Να έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους (έως τις 27 Ιανουαρίου 2024)
  • Να είναι διαθέσιμοι και ευέλικτοι (στο διάστημα Νοέμβριος 2023 – Μάιος 2024)
  • Να μπορούν να ερμηνεύσουν live και να έχουν άνεση σε μια μεγάλη σκηνή
  • Πρέπει επίσης να έχουν λουξεμβουργιανή υπηκοότητα ή να έχουν διαμείνει στο Λουξεμβούργο για τουλάχιστον τρία χρόνια ή να έχουν ενεργή σχέση με τη μουσική σκηνή του Λουξεμβούργου.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει έως 3 τραγούδια με την ίδια ή διαφορετική ομάδα πίσω από την δημιουργία τους, χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός αναφορικα με την γλώσσα των τραγουδιών.

Μια επιτροπή ειδικών θα επιλέξει τις συμμετοχές του εθνικού τελικού της χώρας με τον νικητή να εκπροσωπεί το Λουξεμβούργο στην Eurovision τον ερχόμενο Μάιο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision 2024!

Πηγή: Eurovision.tv

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *